![]() |
Dlaczego mi nikt nie powiedzial ze IDG wydalo kolejne 2 filmy anime na DVD? :( teraz nie mam kasy i musze je sobie kupic za miesiac!
Mowa o "Blood: the last vampire" i "Kai Doh Maru" (tego ostatniego nie znam) Wszystkie wydawane przez IDG anime pochodza od Production I.G co oznacza ze maja jakas wieksza umowe, mozna wiec miec nadzieje na wydanie u nas takich hitow jak "Ghost in the Shell 2: Innocence", "Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion", "Jin-Roh: The Wolf Brigade", czy obie czesci "Patlabor" (nie tylko ja jestem w stanie dac za nie wiecej wiec nik nie mowi ze musza je wydac po 19,90). Innymi slowy - W00T! PS. Teraz to juz musza wydac GitS: Stand Alone Complex - Solid State Society :D |
Teraz mam 5 cz. GintS S.A.C 2nd GIG.
Rzeczywiscie jakies filmy sie pojawily. Nie pamietam tytulow, w umowie miedzy linkowniami a IDG byly jakies kolejne filmy wymienione do wydania. Rzecz do sprawdzenia. |
Cytat:
|
Cytat:
-o15-Pat -o16-Druga szansa -o17-Czerwona ksiega. Wyszedl Armageddon, podobno ma wyjsc Blood The Last Vampire i Millenium Actress. No i seria Przeboje Kina Azji :) Nie pomne gdzie stoi GitS fabularny :) |
Jak podaje Esensja, ma sie ukazac animowana wersja "Opowiesci z Ziemiomorza"
Cytat:
Cytat:
|
Rynek Anime w PL robi sie popularny ^^ i dobrze tylko skad brac tyle kasy :D
BTW - swieta sa a ja DVD5 nie mam - a tak fajnie bylo by sobie ogladnac :( Ale nie mialem wyboru - albo prenumerata i plytki po czasie albo buszowanie po az 3 kioskach w miescie ktore oferuja wydania specjalne kina domowego i liczenie ze ktos nie zwinie mi spod nosa ostatniego egzemplarza (co niestety jak sie okazuje w moim miescie jest bardzo trudne). |
Rzadko ostatnio na forum zagl***261;dam - ale mi***322;o widzie***263;, ***380;e ten temat nadal ***380;yje :) Ja musz***281; sobie dokupi***263; ostatni***261; p***322;ytk***281; z pierwszej serii GitS:SAC bo jako***347; mi tak umkn***281;***322;a :( A tu jeszcze teraz ta druga wychodzi a ja nie mam ***380;adnej cz***281;***347;ci :( Ale nadrobi si***281; - tylko kas***281; trzeba na to wszystko mie***263; :P
A co do "Opowie***347;ci z Ziemiomorza" to mam w planach wybra***263; si***281; na to do kina - ale wiadomo***347;***263; o tym dubbingu troszk***281; mnie zdo***322;owa***322;a - nie wiem czy mam ochot***281; ogl***261;da***263; to w wersji z dubbingiem :( |
A ja z nudow ogladam po raz chyba 666 Evangeliona :D te anime nigdy mi sie nie znudzi ^_^
|
Ja sobie teraz walkuje powoli Witch Hunter Robin :)
|
dla niewtajemniczonych - Hellsing Ultimate OAV 3 sie pojawil, narazie napisow brak :P
|
Update:
Gedo Senki - Tales from Earthsea - pojawily sie w sieci. Premiera 18 maja 2007 r. 115 minut. Dystrybucja Monolith Plus. Anime/Manga. |
Cytat:
-film nie jest tak zupelnie zly - jest tragiczny! Z Ursuli K. Le Guin nie pozostalo nic. Pozostaly brednie, cytaty, malo co oryginalnego. Jako przeklad tworczosci Le Guin - koszmarna pomylka. Jako fil mangowy - moze byc. (jedyne co moze mnie tlumaczyc, w calkowitym niezrozumieniu filmu, to fakt, ze ogladalem go w wersji oryginalnej (po japonsku) inni moga miec cos wiecej i lepszego do powiedzenia) |
No to obejzalem GitS:SAC 2'nd GIG.
Szkoda ze anime przynioslo IDG straty przec co wycofuja sie z rynku japonskiej animacji. Ostatni film jaki wydadza niestety juz nie w gazecie za 19.90 a jako normalny tytul na DVD zeby odbic czesc strat to GitS2: Innocence (i to tylko dlatego ze juz zaplacili za licencje). Po raz kolejny piractwo zabilo piekna inicjatywe. :( Mam nadzieje ze inne wydawnictwa wydajace anime nie wyleca z rynku i w koncu zacznie oplacac sie wydawanie u nas 'wiekszych' tytulow. PS. IDG moze i wroci jeszcze do anime ale na 19.9 za plyte DVD napewno nie ma juz co liczyc. |
Cytat:
Wydanie bylo limitowane (bo w sprzedazy pojawialy sie 1-2 egz na punkt, a to nie jest dobra polityka + prenumerata). Uklad zawarty miedzy linkowniami a IDG dotyczyl wylacznie DVD, a nie ripow! Gdyby IDG zgodzilo sie na zmiany proponowane przez scene mangowa, ilosc sprzedanych egz. z cala pewnosci by wzrosla, niepomiernie. Gore wzielo ze strony IDG uprzedzenie i brak wyobrazni, i dodam od siebie glupie asekuranctwo i niechec do kierowania sie wskazowkami ludzi ktorzy sa z zewnatrz, ale na mandze sie po prostu znaja. Niepowodzenie wynika raczej z powodow tkwiacych po stronie IDG, niz "piratow" oni ti i to linkownie jak i ludzie z kregu mangi zachowali sie OK, promujac i proponujac pomoc. |
http://www.gtw.avx.pl/modules.php?na...showpage&pid=7
Ale prawda jes tez ze spora czesc osob majaca piracka kopie stwierdzila po co kupowac oryginal pomimo iz jest tani jak barszcz - wiem bo znam paru takich. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:20. |