Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Anime - kolejne podejście :D (https://forum.cdrinfo.pl/f26/anime-kolejne-podejscie-d-59735/)

REi 04.04.2007 11:32

Dlaczego mi nikt nie powiedzial ze IDG wydalo kolejne 2 filmy anime na DVD? :( teraz nie mam kasy i musze je sobie kupic za miesiac!

Mowa o "Blood: the last vampire" i "Kai Doh Maru" (tego ostatniego nie znam)

Wszystkie wydawane przez IDG anime pochodza od Production I.G co oznacza ze maja jakas wieksza umowe, mozna wiec miec nadzieje na wydanie u nas takich hitow jak "Ghost in the Shell 2: Innocence", "Neon Genesis Evangelion: The End of Evangelion", "Jin-Roh: The Wolf Brigade", czy obie czesci "Patlabor" (nie tylko ja jestem w stanie dac za nie wiecej wiec nik nie mowi ze musza je wydac po 19,90).

Innymi slowy - W00T!

PS. Teraz to juz musza wydac GitS: Stand Alone Complex - Solid State Society :D

yahol 04.04.2007 19:23

Teraz mam 5 cz. GintS S.A.C 2nd GIG.
Rzeczywiscie jakies filmy sie pojawily. Nie pamietam tytulow, w umowie miedzy linkowniami a IDG byly jakies kolejne filmy wymienione do wydania.
Rzecz do sprawdzenia.

REi 04.04.2007 19:49

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 758981)
Teraz mam 5 cz. GintS S.A.C 2nd GIG.
Rzeczywiscie jakies filmy sie pojawily. Nie pamietam tytulow, w umowie miedzy linkowniami a IDG byly jakies kolejne filmy wymienione do wydania.
Rzecz do sprawdzenia.

Skad masz 5'tke? ;o Miala przecie wyjsc dopiero pojutrze o.0.... i tak musze czekac az mi przysla - grzebia sie okropnie z tymi prenumeratami :P

yahol 04.04.2007 20:16

Cytat:

Napisany przez REi (Post 758992)
Skad masz 5'tke? ;o Miala przecie wyjsc dopiero pojutrze o.0.... i tak musze czekac az mi przysla - grzebia sie okropnie z tymi prenumeratami :P

Nabylem dzis droga kupna:
-o15-Pat
-o16-Druga szansa
-o17-Czerwona ksiega.

Wyszedl Armageddon, podobno ma wyjsc Blood The Last Vampire i Millenium Actress.
No i seria Przeboje Kina Azji :)
Nie pomne gdzie stoi GitS fabularny :)

yahol 07.04.2007 12:30

Jak podaje Esensja, ma sie ukazac animowana wersja "Opowiesci z Ziemiomorza"
Cytat:

Opowieści z Ziemiomorza***8221;, animowanej ekranizacji powieści Ursuli K. Le Guin w reżyserii Goro Miyazakiego, syna słynnego Hayao. Zmiażdżony przez krytyków film okazał się jednocześnie jednym z największych przebojów kasowych zeszłego roku w Japonii. Niespodziewanie już wkrótce będziemy mogli obejrzeć go w Polsce ***8211; dystrybutorem jest firma Monolith, a premiera zapowiadana jest na 18 maja 2007 roku. Niezależnie od rzeczywistego poziomu samego filmu, takiej inicjatywie mogę jedynie przyklasnąć, bo zawsze lepiej coś obejrzeć i się nawet rozczarować, niż nie obejrzeć w ogóle. Miejmy jedynie nadzieję, że produkcji nie zepsuje jakiś idiotyczny polski dubbing (to znaczy ***8211; nie mam wątpliwości, że dubbing niestety będzie, ale może chociaż na jakimś poziomie).
Jeszcze lepszą wiadomością jest informacja Monolithu o chęci wydawania filmów studia Ghibli na DVD. Czeka nas prawdziwa uczta ***8211; wśród zapowiedzi mamy: ***8222;Mój sąsiad Totoro***8221;, Kiki***8217;s Delivery Service***8221;, ***8222;Laputa-Castle in the Sky***8221;, ***8222;My Neighbors the Yamadas***8221;, ***8222;Nausicaa***8221;, ***8222;Only Yesterday***8221;, ***8222;Pom Poko***8221;, ***8222;Porco Rosso***8221;, ***8222;Whisper of the Heart***8221;***8230;

Ponadto gratka kolekcjonerska:
Cytat:

Zbliża się wielka gratka dla zagorzałych miłośników anime. 27 kwietnia zapowiedziane jest wydanie (tym razem oczywiście nie u nas, lecz w Japonii) pakietu czterech płyt DVD zawierających klasykę japońskiej animacji. W pakiecie znajdzie się 55 niemych filmów animowanych, powstałych w latach 20. i 30. minionego stulecia. Dodatkową atrakcją będą dostępne występy benshi ***8211; narratorów, tłumaczących dla widowni treść niemego filmu. W zeszłym stuleciu taka osoba stała obok ekranu (nawet w przypadku zachodnich filmów wyświetlanych w Japonii), na DVD będzie oczywiście obecna w formie komentarza do filmu. Całość pakietu ma kosztować około 110 USD.

REi 07.04.2007 13:59

Rynek Anime w PL robi sie popularny ^^ i dobrze tylko skad brac tyle kasy :D

BTW - swieta sa a ja DVD5 nie mam - a tak fajnie bylo by sobie ogladnac :( Ale nie mialem wyboru - albo prenumerata i plytki po czasie albo buszowanie po az 3 kioskach w miescie ktore oferuja wydania specjalne kina domowego i liczenie ze ktos nie zwinie mi spod nosa ostatniego egzemplarza (co niestety jak sie okazuje w moim miescie jest bardzo trudne).

Pagerus 09.04.2007 15:15

Rzadko ostatnio na forum zagl***261;dam - ale mi***322;o widzie***263;, ***380;e ten temat nadal ***380;yje :) Ja musz***281; sobie dokupi***263; ostatni***261; p***322;ytk***281; z pierwszej serii GitS:SAC bo jako***347; mi tak umkn***281;***322;a :( A tu jeszcze teraz ta druga wychodzi a ja nie mam ***380;adnej cz***281;***347;ci :( Ale nadrobi si***281; - tylko kas***281; trzeba na to wszystko mie***263; :P
A co do "Opowie***347;ci z Ziemiomorza" to mam w planach wybra***263; si***281; na to do kina - ale wiadomo***347;***263; o tym dubbingu troszk***281; mnie zdo***322;owa***322;a - nie wiem czy mam ochot***281; ogl***261;da***263; to w wersji z dubbingiem :(

REi 09.04.2007 16:55

A ja z nudow ogladam po raz chyba 666 Evangeliona :D te anime nigdy mi sie nie znudzi ^_^

Qbi@k 09.04.2007 21:03

Ja sobie teraz walkuje powoli Witch Hunter Robin :)

REi 10.04.2007 20:40

dla niewtajemniczonych - Hellsing Ultimate OAV 3 sie pojawil, narazie napisow brak :P

yahol 24.05.2007 21:33

Update:
Gedo Senki - Tales from Earthsea - pojawily sie w sieci.
Premiera 18 maja 2007 r.
115 minut. Dystrybucja Monolith Plus.
Anime/Manga.

yahol 25.05.2007 15:27

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 784597)
Update:
Gedo Senki - Tales from Earthsea - pojawily sie w sieci.
Premiera 18 maja 2007 r.
115 minut. Dystrybucja Monolith Plus.
Anime/Manga.

Update2:
-film nie jest tak zupelnie zly - jest tragiczny!
Z Ursuli K. Le Guin nie pozostalo nic.
Pozostaly brednie, cytaty, malo co oryginalnego.
Jako przeklad tworczosci Le Guin - koszmarna pomylka.
Jako fil mangowy - moze byc.

(jedyne co moze mnie tlumaczyc, w calkowitym niezrozumieniu filmu, to fakt, ze ogladalem go w wersji oryginalnej (po japonsku) inni moga miec cos wiecej i lepszego do powiedzenia)

REi 07.07.2007 13:26

No to obejzalem GitS:SAC 2'nd GIG.
Szkoda ze anime przynioslo IDG straty przec co wycofuja sie z rynku japonskiej animacji. Ostatni film jaki wydadza niestety juz nie w gazecie za 19.90 a jako normalny tytul na DVD zeby odbic czesc strat to GitS2: Innocence (i to tylko dlatego ze juz zaplacili za licencje). Po raz kolejny piractwo zabilo piekna inicjatywe. :(

Mam nadzieje ze inne wydawnictwa wydajace anime nie wyleca z rynku i w koncu zacznie oplacac sie wydawanie u nas 'wiekszych' tytulow.

PS. IDG moze i wroci jeszcze do anime ale na 19.9 za plyte DVD napewno nie ma juz co liczyc.

yahol 07.07.2007 13:35

Cytat:

Napisany przez REi (Post 806535)
No to obejzalem GitS:SAC 2'nd GIG.
Szkoda ze anime przynioslo IDG straty przec co wycofuja sie z rynku japonskiej animacji. Ostatni film jaki wydadza niestety juz nie w gazecie za 19.90 a jako normalny tytul na DVD zeby odbic czesc strat to GitS2: Innocence (i to tylko dlatego ze juz zaplacili za licencje). Po raz kolejny piractwo zabilo piekna inicjatywe. :(

Mam nadzieje ze inne wydawnictwa wydajace anime nie wyleca z rynku i w koncu zacznie oplacac sie wydawanie u nas 'wiekszych' tytulow.

PS. IDG moze i wroci jeszcze do anime ale na 19.9 za plyte DVD napewno nie ma juz co liczyc.

Nie wiem skad info o stratach. Bo nie z ilosci chetnych do kupienia tytulu!
Wydanie bylo limitowane (bo w sprzedazy pojawialy sie 1-2 egz na punkt, a to nie jest dobra polityka + prenumerata).
Uklad zawarty miedzy linkowniami a IDG dotyczyl wylacznie DVD, a nie ripow! Gdyby IDG zgodzilo sie na zmiany proponowane przez scene mangowa, ilosc sprzedanych egz. z cala pewnosci by wzrosla, niepomiernie.
Gore wzielo ze strony IDG uprzedzenie i brak wyobrazni, i dodam od siebie glupie asekuranctwo i niechec do kierowania sie wskazowkami ludzi ktorzy sa z zewnatrz, ale na mandze sie po prostu znaja.
Niepowodzenie wynika raczej z powodow tkwiacych po stronie IDG, niz "piratow" oni ti i to linkownie jak i ludzie z kregu mangi zachowali sie OK, promujac i proponujac pomoc.

REi 07.07.2007 13:41

http://www.gtw.avx.pl/modules.php?na...showpage&pid=7

Ale prawda jes tez ze spora czesc osob majaca piracka kopie stwierdzila po co kupowac oryginal pomimo iz jest tani jak barszcz - wiem bo znam paru takich.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:20.