![]() |
Potter to chociaż jest jeden - ale w siedmiu tomach ||
|
Przeczyta***322;em Harrego Pottera..
Taka lekka lektura ;) Nie wymaga zbytniego skupienia. I nie zach***281;ca do powt***243;rnego si***281;gni***281;cia po ni***261;.. Wg mnie kr***243;luj***261; ksi***261;***380;ki Lundluma :D |
Jak ktos chce poczytac cos znacznie lepszego od Harrego to polecam cykl "Ziemomorze" Ursuli K. Le Guin ;]
Pan Potter to "ciota fantastyki" jak mowi moj kolega. :haha: Ja sie nie wypowiem bo nie czytalem ale kumpel mi odradza goraco || |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ostatnio czytalem P. Wozniak - "Zapluty karzel reakcji". Sa to wspomnienia wieznia politycznego okresu 1944-1956. Pisze o tym, jak komunistyczna UBecja traktowala go, gdy nieslusznie zostal osadzony w Rawiczu i Wronkach. Czyta sie to dobrze. Polecam zwlaszcza osobom ktore mowia ze "za komuny bylo lepiej" tudziez chodza w koszulkach "CCCP" - zastanowcie sie, matoly, co wyprawiacie! A Che Guevara nie byl bohaterem...
|
Ostatnio przeczytalem napisy do filmu. Nie wiem czy to sie liczy. :)
|
Cytat:
Mial wizje "wyzwolenia" ameryki pld. spod wladzy yankesow, swoja - idealistyczna. I przez ten idealizm, i media, komiczne ze wlasnie amerykanskie - (USA) stal sie ikona pop-kultury. |
Czy kto***347; czyta***322; mo***380;e ksi***261;***380;k***281; Dana Browna "Cyfrowa Twierdza"?
Jestem ciekaw czy jest warta wydania ok 26-30z***322;,-. |
Jesli lubisz spiskowe teorie i wierutne bzdury napisane w sposob, bys uznal je za prawde to tak. Najlepsze z tego typu ksiazek Browna to "Kod Da Vinci" "Cyfrowa Twierdza" i "Anioly i Demony" (kolejnosc przypadkowa).
|
Cytat:
Młody jesteś. A skąd wiesz, że "Zapluty karzel reakcji" to też nie wierutne bzdury? Wszystko jest nieprawdą, niecałkowią prawdą, czasem fantazją popartą własną wiarą w nieomylność. Prawda leży po środku. I ma się dobrze. A to zrozumiesz za parę lat.:D Z szacunkiem. |
Poczyta***322;em jeszcze sobie recenzje na sieci i jutro ksi***261;***380;eczk***281; kupuj***281; :)
|
Przesluchalem Kod leonarda, zamieszalo w bance, ale wszedlem na strone kosciol.pl i sie odkrecilo. Zaczolem sluchac cyfrowej twierdzy, lektor strasznie smucil i zasnolem, po przebudzeniu watek stracilem. Odpuszcze sobie.
|
Ja wlasnie koncze "Sume wszystkich strachow" Toma Clancy'ego, dosyc ciekawa, ale czasami potrafi nudzic. ;)
Czytal ktos w was moze "Swiatynie zlych zywiolow"? Jak ktos wie cos na jej temat to niech sie podzieli? :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:05. |