![]() |
a ja podrecznik walki tonfa :haha:
serio |
http://katedra.nast.pl/literatura/ok...sc_2-small.jpg
Dukaj. Perfekcyjna niedoskonałość. O jejku... kończę właśnie to czytać, ale jeśli jego książki są pisane podobnym językiem i mają fabułę również na podobnym poziomie, to ja skończę przygodę z tym autorem. Polecam wszystkim fizykom, ludziom o umysłach wybitnie ścisłych. Szkoda, że na początku nie ma słowa wyjaśnienia co jest czym bo czytelnik rzucony na tak głęboką wodę może się łatwo zgubić w gąszczu zagadnień posthumanoidalnych. Niech żyją stashowie (standard homo sapiens)! |
Właśnie przerwałem "Zarzewie Wojny", Davida Webera. Nie jestem w stanie tego strawić. Masochistą nie jestem....
|
Herbert Maeger - Utracony Honor, Stracona Wiara. Wspomnienia żołnierza WaffenSS - dywizji LSAAH. Co ciekawe , autor był Niemcem z Belgii.
|
Cujo mi się podobał, świetna jest też Rose Madder
|
ja ostatnio kompletny SIWZ do przetargu, ze zrozumieniem :> ogarnąłem :P
|
Cytat:
A że masówka i komercja, to fakt. Schemat też zawsze da się znaleźć, ale i tak jest to fajna lektura dla czystej rozrywki. ;) Cujo czytałem już jakiś czas temu, fakt, że schemat Kinga zachowany do bólu, ale i tak fajnie się czyta i zawsze coś człowieka przerazi z lekka (jak ma trochę wyobraźni :P). Jeśli po kilku latach pamiętam dobrze książkę, to znaczy, że musiało się ją dobrze czytać. ;) |
Ja sobie zamówiłem niedawno:
Arthur Clarke - Odyseja kosmiczna - 4 tomy Filmy już tyle razy widziałem i jestem ciekaw - książki są 4 a filmy tylko 2 :) |
Cytat:
Smętarz dla zwierzaków - Pet Sematary. A Cujo, to przepraszam za cytat: Cytat:
:) |
Cytat:
Ostatnio: Cmętaż zwieżąt i Cujo |
Marudzisz, ja też bym tego nie kupił, ale siostrze zabrałem. ;)
|
Edu, kup sobie Pinezki ||
Raptem 2 zł, a zapewne śmiechu co niemiara. Nie czytałem, okładkę zobaczyłem i uciekłem z Centralniaka a 2 zł dałem grajkowi. |
Stephen King Historia Lisey, strasznie się to czyta na początku, nudą wieje, ale potem robi się strasznie chore, a za to kochamy Kinga. ||
Już niedaleko do końca. ;) |
Dawid weber / Eric Flint - Bitwa o Torch (cykl Honor Harrington)
Dawid Weber - Rafa Armageddonu Mark Sołonin - 23 Czerwca Dzień M (historia, II WŚ) |
Ty mi przy weekendzie o kodeksach nie wspominaj :sciana:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:33. |