![]() |
Cytat:
|
Rayath "Zew Cthulhu" to świetny wybór klimat z tej książki po prostu sie wylewa. Jeśli chodzi o MISTRZA Kinga polecam "stukostrachy" "smętarz zwieżąt" "chudszy" "gra geralda" dobra juz nie wymieniam, musiałby wszytkie Kingi polecić ||
polecam moje ostanie odkrycie "IBM i Holokaust" Edwina Blacka. po jej lekturze można sie przekonac, że IBM miał nie tylko duzy wkład w rozwój naszych pc-tów... |
jejku ja dawno nic nie czytalam az mi wstyd:(
|
Albert Camus - Dżuma POLECAM ||
niezły klimat, zdychające szczury charczące krwią itd... |
Ostatnio chwyciłem stare (PRL :D) kryminały z cyklu "Ewa wzywa 07" - zawsze aktualne, ale są te "smaczki".
Poza tym, czekam aż kumpel skończy III cz. Nekroskopa (Brian Lumley) Ulubina lektura - "Mistrz i Małgorzata" Ulubiona książka - "Wiedźmin" (jak ktoś nie czytał - musi!) "Kod Leonarda..." - troszke mi go przereklamowali (pochłania się szybko, ale nie zachwyca) |
"raj utracony"- miltona
chyba postawię pomnik na cześć tej ksiązki i jej autora i będe bił przed nim pokłony |
Cytat:
Słyszałem, że "Pięcioksiąg..." jest niezły. Ja tymczasem polecam jeszcze raz Wszystkim rodzimą książkę fantasy "Pan Lodowego Ogrodu" Grzędowicza. |
A. Sapkowski rulez :)
wiedzmin extra, ale narrenturm i bozy bojownicy powalili mnie na kolana, to z ksiązki rozrywkowo-lekkorefleksyjnej natomiast coelho to dla mnie pop-filozofia, nie nazwałbym tego trudna książka <rotfl> |
Sapkowski, owszem, niczego sobie. :taktak:
A mowi komuś coś nazwisko Grabiński, Stefan Grabiński? :D |
dan brown - kod leonadra da vinci, anioly i demony, cyfrowa twierdza - wszsytko w ciagu 2 tygodni. polecam, wy***ane ksiazki
|
przebywajac w szpitalu dostalem (na chwile nudy) od cioci do poczytania narrenturm sapkowskiego, przeczytalem 10 stron i stwierdzilem, ze to "nie moje klimaty" i odlozylem..
hm, wlasciwie to zastanawiam sie o co chodzilo w tej ksiazce ?:) |
ja wlasnie po raz kolejny przeczytalem "Pięć lat kacetu" i "Na marginesie życia"
Stanisława Grzesiuka, dzis sie biore za za "Kod leonarda ..." Browna i w planie (musze dopiero kupic) to co tygryski lubia najbardziej czyli Bogusław Wołoszański i najnowsza ksiazka "Operacja Talos" jak ktos zna jakies ciekawe wspomnienia lub pamietniki obozowe to pisac :piwo: |
Właśnie czytam pierwszą część "Pięcioksięgu Caddrly'ego" pt. "Kantyczka" - po prawie 100 storonach mogę stwierdzić, że jest naprawdę fajna i jeśli ktoś lubi książki a'la Sapkowski, Tolkien, fantasy, to polecam! :)
PS. Dzięki Pagerus! :piwo: |
Cytat:
Cytat:
Byl wydawany kiedys, przez Wyd Literackie w serii Stanislaw Lem Poleca. :) Razem z Dickiem "Ubik", etc...........:) |
Cytat:
Ja w każdym razie gorąco polecam, prawdopodobnie jedynie na rynku antykwarycznym (ja też tak kupowałem). Udało mi się przeczytać chyba wszystko, co Grabiński napisał, warto, oj warto... :tak!: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:02. |