Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Fajne filmiki =) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/fajne-filmiki-36822/)

Patrix 09.07.2011 19:27

to jest sport ! :)

andrzejj9 10.07.2011 02:52

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1170383)
poczytaj komentarze pod filmikiem :) koleś jest dobry wie co robi, fakt że nie przewidzi zachowania innych osób nieuczestniczących w ruchu:fiu:

Jeżeli jest dobry to niech zainteresuje się sportami motorowymi i tam ćwiczy swoje możliwości. Na drodze, gdzie są przypadkowe osoby, jest potencjalnym zabójcą i tak powinien być traktowany.

Każdy popełnia błędy. Jego błąd może kosztować czyjeś życie.

- Deckard - 10.07.2011 11:01

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1170445)
Jeżeli jest dobry to niech zainteresuje się sportami motorowymi i tam ćwiczy swoje możliwości. Na drodze, gdzie są przypadkowe osoby, jest potencjalnym zabójcą i tak powinien być traktowany.

Każdy popełnia błędy. Jego błąd może kosztować czyjeś życie.

no niby masz racje, ale co do potencjalnego zabójcy hmm:fiu:
uważam że każdy kto wsiada za kółko , nietrzeźwy,na kacu, niesprawnym samochodem,niepatrzący w lusterko, nie wrzucający kierunkowskazu , dzwoniący przez telefon , łamiąc przepisy w jakikolwiek sposób - no masa tego jest - jest potencjalnym zabójcą :P więc pewnie i ja się tam znajdę i 4/5
jeżdżących :P

co do motocyklisty to podejrzewam, ze koleś już długo jeździ, interesuje się sportami motorowymi i ćwiczy swoje możliwości , tak jak już pisałem widać ze jest b.dobry ale nie przewidzi zachowania innych ludzi no i popełni kiedyś błąd - jego ryzyko , nie bronię ,jestem po prostu pod wrażeniem jego umiejętności ;)

koniec off topu

Patrix 10.07.2011 13:04

@Deckard, czemu to ja mam uważać na pędzącą bombę we wstecznym,
gdzie w pierwszej sekundzie go nie ma, a w drugiej już go mam na tyłku ?

Zgadzam się z @andrzejj9, chce poszaleć to na tor, albo jakiś stary pas startowy,
won z ulic miejskich, bo tu są znaki ograniczenia i ludzie !

- Deckard - 10.07.2011 13:51

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1170488)
@Deckard, czemu to ja mam uważać na pędzącą bombę we wstecznym,
gdzie w pierwszej sekundzie go nie ma, a w drugiej już go mam na tyłku ?

Zgadzam się z @andrzejj9, chce poszaleć to na tor, albo jakiś stary pas startowy,
won z ulic miejskich, bo tu są znaki ograniczenia i ludzie !

uważać choćby dla tego ze jak ci wbije się w auto to zabije i ciebie:D

z drugiej strony zauważ ze koleś spoko sobie mijał samochody,nie przeszkadzając i utrudniając im jazdę, bardziej od motocyklistów irytują mnie *****e którzy nie używają kierunkowskazów ,

zmieniają pasy bez kierunków, na rondzie lewe kierunkowskazy itd Ci są tak samo niebezpieczni dla otoczenia jak pędzący motocyklista a jakoś z tym nikt nic nie robi i nikt nie narzeka mało tego nie uzasadnione użycie kierunkowskazu nie jest karane mandatem a jak w takiego się wbijesz to twoja wina

co do twoje 'won z ulic miejskich' zacytuje komentarz pod filmikiem 'gówno możecie' otóż to , trzeba edukować ludzi a nie wytykać palcami

na egzaminie na A instruktor dopieprzał się do takich bzdet że szczeka mi opadała ,a po zdaniu jesteś zielony jak ogór i większość czego uczyłeś się żeby zdać nie przydaje się w normalnej jeździe

Patrix 10.07.2011 14:48

Nie przekonasz mnie, przepisy obowiązują wszystkich.
Kamikadze stwarzają zagrożenie, niedawno na moim osiedlu się taki rozniósł na stu metrach,
bo z taka prędkością ciął asfalt, że go babka nie zauważyła na skrzyżowaniu.

A kierunkowskazy są po to by ich używać.

Jeśli samochód na rondzie jest dla Ciebie równie niebezpieczny
jak pędzący idiota na motocyklu, to nie mamy o czym rozmawiać...
nie chcę w takim razie wiedzieć jak szybkim driftem Ty ronda pokonujesz.

Jarson 10.07.2011 15:09

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1170469)
no niby masz racje, ale co do potencjalnego zabójcy hmm:fiu:
uważam że każdy kto wsiada za kółko , nietrzeźwy,na kacu, niesprawnym samochodem,niepatrzący w lusterko, nie wrzucający kierunkowskazu , dzwoniący przez telefon , łamiąc przepisy w jakikolwiek sposób - no masa tego jest - jest potencjalnym zabójcą :P więc pewnie i ja się tam znajdę i 4/5
jeżdżących :P

To jest prawda. Dlatego na przykład jazda z powyżej 0,5 promila jest przestępstwem i za to się karze i to mocno. Moim zdaniem jazda 250 km/h w mieście też jest przestępstwem. Nie tylko moim zresztą - tak się traktuje tego typu zachowania w wielu państwach.

Co do "łamania przepisów w jakikolwiek sposób" - nie porównujmy niezatrzymania się na strzałce warunkowej czy przekroczenia linii ciągłej do szaleńczej jazdy motocyklem. Prawdopodobieństwo spowodowania wypadku w obu tych przypadkach jest niewspółmierne.

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1170497)
uważać choćby dla tego ze jak ci wbije się w auto to zabije i ciebie:D

Motor waży 200-300 kg, samochód zwykle ok. 1,5 t - czołówka może być śmiertelna dla obu kierowców, ale w większości wypadków to cyklista ucierpi. Gorzej, jeśli gość przejedzie matkę z wózkiem dziecięcym na przejściu... No ale przecież jak "książąt szos" zaczyna być słychać (te silniki są słyszalne z kilometra w końcu), to całe miasto powinno pochować się do domów i co najwyżej z pobożnością podziwiać przez okna...

To jest problem, że w Polsce nie bardzo jest gdzie legalnie pojeździć. Ale już lepiej, żeby tacy amatorzy wrażeń wyjechali gdzieś na lokalną drogę poza miastem (zawsze znajdzie się jakaś akurat świeżo wyremontowana, choć bardzo wiele ich nie ma), a nie wśród innych samochodów i pieszych.

mystery 15.07.2011 06:10

http://www.youtube.com/watch?v=Ykpy3...layer_embedded

Patrix 15.07.2011 13:05

Fruwający łoś:

TO jest straszne... jedziesz sobie a tu taki kaban może was zabić,
bo jak się wbije w kabinę to rzeźnia gwarantowana...

ed hunter 15.07.2011 14:27

Łoś to wredne bydle, bo ma długie nogi i wpada do kabiny. W Skandynawii jest sporo nieszczęśliwych wypadków z tymi sympatycznymi i smacznymi zwierzakami.

Patrix 15.07.2011 22:33

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1171364)
Łoś to wredne bydle, bo ma długie nogi i wpada do kabiny. W Skandynawii jest sporo nieszczęśliwych wypadków z tymi sympatycznymi i smacznymi zwierzakami.

No i zrobili z łosia materiał na WP: http://moto.wp.pl/kat,92714,title,Uw...wiadomosc.html

Jest tu jakiś news man Wirtualnej Polski ? Bo już, któryś raz coś wklejam, a na drugi czy trzeci dzień znajduję to na WP k***a

Patrix 20.07.2011 14:35

http://youtu.be/2g_9YAlTX4Q

Patrix 28.07.2011 21:37

FAAAK k***a

Ten gnat przy takiej szybkostrzelności to długo nie pożyje...

Jarson 05.08.2011 21:04

Rekord Guinessa w wyjeżdżaniu równoległym

Udało mu się zaparkować:

...to niech jeszcze teraz wyjedzie :haha:

joujoujou 05.08.2011 22:12

Ciekawe ile ich wcześniej rozbił zanim się udało. :>

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:49.