![]() |
Tego filmu jeszcze nie widzialem, ale za to goraco polecam "Klątwę" tym ktorzy jej jeszcze nie widzieli. Wg mojej oceny 9/10 (!) :).
|
The Departed - polecam.
http://infiltracja.filmweb.pl/ Bardzo dobry. Swietna fabula. Chcialbym o niej troche napisac. Ale zaraz na mnie naskoczycie, ze spoileruje. Wiec tego nie zrobie. :) |
wlasnie w padly mi w lapki trzyplytowy box Infernal Affairs (2002)
film na podstawie ktorego powstala "infiltracja" (remake) ... mimo ze ogladam teraz 'ciurkiem' rodzine soprano powinienem znalezc chyba troche czasu (323min) na obejrzenie trylogii z hongkong'u :] |
Obejrzalem "Ghost Ship" - zenada... Do bolu przewidywalne. Nic mnie tam nie przestraszylo, przysypialem albo sie smialem... Nie polecam.
|
Clerks 2
Kevin Smith nie wyzdrowiał, pieniądze go nie zmieniły :nie: jednym słowem jazda po całości bez zahamowań ^_^ |
Obejrzalem pierwowzor The Departed czyli Infernal Affairs.
Na razie 1 z calego tryptyku. Przyznam niezly. Dobre kino mi sie podobal. Z tym, ze uwazam amerykanska wersje juz troche bardziej dopracowana i calosciowo wypadla troche lepiej, np. scena z hotelem kontra jakies tam budowy opuszczone. Tutaj amerykanie lepiej to zrobili. Tak samo kod morsea kontra komorka. Niedlugo powinienem obejrzec 2 i 3 czesc. Z tym ,ze w przypadku tych czesci to juz 2 to podobno prequel. Juz mam mieszane uczucia. Nie podobaja mi sie prequele. Pewnie 1 odniosla duzy sukces to zrobili 2. A, zeby byli ci sami bohaterowie to prequel. No nic przekonam sie pozniej jak to wyglada. |
ogladnolem ale nie konicznie ...trzeba go ogladnac
Węże w samolocie Snakes on a Plane najlepszy byl murzun co mila 2000 godzin wylatane ...... na PS2 |
Cytat:
|
witam.
Z ostatnich filmów jakie ja oglądałem podobały mi się dwa. Nie są to może jakieś nowości ale naprawdę dobre kino i warto zwrócić na te filmy uwage. "Memento" - super film w którym może nieco ciążko na poczatku się połapać ale warto spędzić przy nim troche czasu. Drugi to "Biznes" (ang. The Business) - Fani filmu "The Snatch" na pewno nie pogardzą tym. |
Cytat:
Ktos nie widzial - pozycja obowiazkowa :-). |
Cytat:
a wracajac do 'Infernal Affairs' weron@ scenariusz na serial takie kroniki policyjne - nie wciagnelo mnie ... chodz kamera i sceneria na 8.5/10 dla nie wtajemniczonych sceneria 'oficerow'/'oficer' ma u mnie 4/10 co do 'Infernal Affairs' 2 i 3 to nic innego jak przedstawienie zdarzen z przed pierwszej czesci ... taki serial z singapuru po 90min kazdy <- nudy zaproszenia na pokaz amerykanskiej wersji przespalem - ale juz sie nie moge doczekac konfrontacji || |
Cytat:
|
Cytat:
a jeszcze jak sie pojawia na saksofonie podczas erotycznego tancu dwoch kobiet w knajpie u topora ... to spadlem z krzesla smutne, to jest naprawde smutne - muzyke z psow lorenca powalala byla wrecz wzorcowa - w 'oficerach' ktos ja naj zupelniej popsul ... |
Pytalem raczej o techniczna strone dzwieku i jego "czystosc". To, ze Misio Lorenc nie jest juz w formie, raczej wiadomo... Natomiast mowiac iz jego muzyka jest meczaca masz na mysli kompozycje czy jego obrobke, tudziez rozmieszczenie na tle akcji?
|
Mam juz caly tryptyk Infernal Affairs. Na razie nie spieszy mi sie aby go obejrzec. Znaczy 2 pozostale czesci. Nie lubie tych ich jekow.
Black Dahlia Czarna Dalia 2006- o filmie - FILMWEB.pl ogladalem. Dobry. No i czekam caly czas na Hollywoodland. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:54. |