Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

SaCHiB 17.10.2006 09:23

Tego filmu jeszcze nie widzialem, ale za to goraco polecam "Klątwę" tym ktorzy jej jeszcze nie widzieli. Wg mojej oceny 9/10 (!) :).

Weron 17.10.2006 12:15

The Departed - polecam.
http://infiltracja.filmweb.pl/
Bardzo dobry. Swietna fabula. Chcialbym o niej troche napisac. Ale zaraz na mnie naskoczycie, ze spoileruje. Wiec tego nie zrobie. :)

AleX69 23.10.2006 05:09

wlasnie w padly mi w lapki trzyplytowy box Infernal Affairs (2002)
film na podstawie ktorego powstala "infiltracja" (remake) ...

mimo ze ogladam teraz 'ciurkiem' rodzine soprano powinienem znalezc chyba troche czasu (323min)
na obejrzenie trylogii z hongkong'u :]

M@X 23.10.2006 14:59

Obejrzalem "Ghost Ship" - zenada... Do bolu przewidywalne. Nic mnie tam nie przestraszylo, przysypialem albo sie smialem... Nie polecam.

ed hunter 23.10.2006 15:08

Clerks 2

Kevin Smith nie wyzdrowiał, pieniądze go nie zmieniły :nie: jednym słowem jazda po całości bez zahamowań ^_^

Weron 24.10.2006 09:43

Obejrzalem pierwowzor The Departed czyli Infernal Affairs.
Na razie 1 z calego tryptyku. Przyznam niezly. Dobre kino mi sie podobal. Z tym, ze uwazam amerykanska wersje juz troche bardziej dopracowana i calosciowo wypadla troche lepiej, np. scena z hotelem kontra jakies tam budowy opuszczone. Tutaj amerykanie lepiej to zrobili. Tak samo kod morsea kontra komorka. Niedlugo powinienem obejrzec 2 i 3 czesc. Z tym ,ze w przypadku tych czesci to juz 2 to podobno prequel. Juz mam mieszane uczucia. Nie podobaja mi sie prequele. Pewnie 1 odniosla duzy sukces to zrobili 2. A, zeby byli ci sami bohaterowie to prequel. No nic przekonam sie pozniej jak to wyglada.

mensir67pl 24.10.2006 11:20

ogladnolem ale nie konicznie ...trzeba go ogladnac

Węże w samolocie Snakes on a Plane

najlepszy byl murzun co mila 2000 godzin wylatane ...... na PS2

M@X 24.10.2006 15:11

Cytat:

Napisany przez ed hunter
Clerks 2

Kevin Smith nie wyzdrowiał, pieniądze go nie zmieniły :nie: jednym słowem jazda po całości bez zahamowań ^_^

Argh... I znwou bede sie musial do kina wybrac :-). Tak czy owak - dzieki za recenzje. Smitha nie odpuszcze :-)!

ptr 25.10.2006 23:19

witam.
Z ostatnich filmów jakie ja oglądałem podobały mi się dwa. Nie są to może jakieś nowości ale naprawdę dobre kino i warto zwrócić na te filmy uwage.
"Memento" - super film w którym może nieco ciążko na poczatku się połapać ale warto spędzić przy nim troche czasu.
Drugi to "Biznes" (ang. The Business) - Fani filmu "The Snatch" na pewno nie pogardzą tym.

Smartek 27.10.2006 11:49

Cytat:

Napisany przez ptr (Post 697073)
(..)"Memento" - super film w którym może nieco ciążko na poczatku się połapać ale warto spędzić przy nim troche czasu.(..)

W zyciu nie widzialem lepszego filmu.
Ktos nie widzial - pozycja obowiazkowa :-).

AleX69 28.10.2006 01:39

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 697381)
W zyciu nie widzialem lepszego filmu.
Ktos nie widzial - pozycja obowiazkowa :-).

e tam przrost formy nad trescia ... "innosc" filmu zaczyna meczyc :/

a wracajac do 'Infernal Affairs' weron@ scenariusz na serial
takie kroniki policyjne - nie wciagnelo mnie ... chodz kamera i sceneria na 8.5/10
dla nie wtajemniczonych sceneria 'oficerow'/'oficer' ma u mnie 4/10

co do 'Infernal Affairs' 2 i 3 to nic innego jak przedstawienie zdarzen z przed pierwszej czesci ... taki serial z singapuru po 90min kazdy <- nudy

zaproszenia na pokaz amerykanskiej wersji przespalem - ale juz sie nie moge doczekac konfrontacji ||

M@X 28.10.2006 18:44

Cytat:

Napisany przez AleX69 (Post 697637)
dla nie wtajemniczonych sceneria 'oficerow'/'oficer' ma u mnie 4/10

A dzwiek ;-)?

AleX69 29.10.2006 00:44

Cytat:

Napisany przez M@X (Post 697886)
A dzwiek ;-)?

o tu zes siegnal sedna - muzyka temat muzyczny z oficera Michala Lorenca jets meczacy

a jeszcze jak sie pojawia na saksofonie podczas erotycznego tancu dwoch kobiet w knajpie u topora ...
to spadlem z krzesla

smutne, to jest naprawde smutne - muzyke z psow lorenca powalala
byla wrecz wzorcowa - w 'oficerach' ktos ja naj zupelniej popsul ...

M@X 29.10.2006 00:59

Pytalem raczej o techniczna strone dzwieku i jego "czystosc". To, ze Misio Lorenc nie jest juz w formie, raczej wiadomo... Natomiast mowiac iz jego muzyka jest meczaca masz na mysli kompozycje czy jego obrobke, tudziez rozmieszczenie na tle akcji?

Weron 29.10.2006 12:55

Mam juz caly tryptyk Infernal Affairs. Na razie nie spieszy mi sie aby go obejrzec. Znaczy 2 pozostale czesci. Nie lubie tych ich jekow.
Black Dahlia Czarna Dalia 2006- o filmie - FILMWEB.pl ogladalem. Dobry.
No i czekam caly czas na Hollywoodland.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:54.