Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

Sunna 18.09.2006 23:56

Widzialem Virgin takze. Sam nie wiem co myslec. Llubie takie pokrecone filmy ale moja dziewczyna marudzila i moze dlatego.

Przypomnialy mi sie dwa dobre filmy:
- podejrzani (klasyka juz) z knypkiem z american bjuty
- podejrzany (ten film ma w sobie to cos) z freemanem

M@X - widze ze znalazles wybitny film z usa:)

Weron 19.09.2006 00:14

To Jadro Ciemnosci to zdaje sie taki film tez jest. Nie ogladalem. Jak bym mial tylko dramaty ogladac to bym schizme zalapal.

Lowce Jeleni ogladalem z 10 lat temu. Tez juz nie pamietam. Jedynie co moge powiedziec to film strasznie dlugi. :) ...no i dramat. Wiem, ze jeden z bohaterow stracil nogi jak spadl na te skaly czy tez kamienie kolo rzeki. Cos takiego bylo. Drugi strzelil sobie w glowe bo zwariowal i gral w rosyjska ruletke. Nie wiem co z trzecim. Trzeci to De Niro byl. Nie wiem jak skonczyl sie jego zywot.

Sunna 19.09.2006 00:18

Po pierwsze jest film jadro ciemnosci.

Po drugie grzecznie prosze o umieszczanie info ze bedzie spojler ok ? Bo wlasnie stracilem ochote na ogladanie lowcy.
Strasznie dlugie to byly filmy kurosawy, spac mi sie chcialo.

I miales na mysli schize ? Bo jesli nie to nie wiem co :)

Weron 19.09.2006 00:36

Cytat:

Napisany przez Sunna
- podejrzani (klasyka juz) z knypkiem z american bjuty

To ten ze Spacey. Ten film ma tak odjechany scenariusz, ze nie pytaj. Zaliczam go do mojej ulubionej listy.
American Beauty tez jest niezly. Ci ludzie w nim przedstawieni to jeden lepszy talent od drugiego. Ta cala otoczka. 2 sasiadow pedalow, nastepna rodzina to dzieciak z ta kamera, jego matka zastraszona, ojciec pedal. Potem Spacay i jego rodzina tez odjechane towarzystwo.

Cytat:

Napisany przez Sunna
Po pierwsze jest film jadro ciemnosci.

Po drugie grzecznie prosze o umieszczanie info ze bedzie spojler ok ? Bo wlasnie stracilem ochote na ogladanie lowcy.

Hmm. Spoko tyle to bys sie dowiedzial jakbys przeczytal recenzje. W koncu troche trzeba wiedziec bo na tej podstawie dochodzi sie do wniosku czy w ogole nalezy sie wziac za ogladanie filmu. Wszystkich i tak w zyciu nie obejrzysz a na jakies podstawie musisz sobie zbudowac poglad czy warto sie za to brac. Nie mniej jednak bede mial to na uwadze. Chociaz ja z gory lubie nawet znac cala fabule i mi to nie przeszkadza.

Cytat:

Napisany przez Sunna
I miales na mysli schize ? Bo jesli nie to nie wiem co :)

Ja mialem na mysli schizme. ||

Weron 19.09.2006 12:38

W USA pojawily sie ciekawe filmy:
Black Dahlia http://www.filmweb.pl/Film?id=109908
Hollywoodland http://www.filmweb.pl/Film?id=205798

Nie wiem jak Wam ale mi taki klimat odpowiada. Mam nadzieje, ze bedzie to dobre kino. Obsade maja dobra. Nic tylko zacierac rece. Ten drugi ma lepsze notowania. Osobiscie patrzac na fabule to wedlug mnie pierwszy ma lepsza.

mdfire 19.09.2006 16:56

Cytat:

Napisany przez M@X
@Sunna - "Miedzy slowami" zaliczylbym do kina silnie europejskiego. Corka Coppoli ma specyficzne podejscie do filmow, dlatego jej filmy sa takie fajne. Jesli lubisz klimat jaki tworzy u siebie mloda Coppola - polecam "Virgin suicides"!

@M@x Nie jestem pewien dlaczego zaliczyłeś "Lost in Translation" do kina europejskiego. Przecież główne role w tym filmie zagrały gwiazdy kina amerykańskiego, Sofia Coppola również jest Amerykanką, pochodzi z chyba najbardziej znanej filmowej rodziny w Hollywood, studiowała na uczelni w Kalifornii.
Dodam tylko, że film ten absolutnie urzekł mnie swoim klimatem, zdjęciami i doskonałą rolą Billa Murray'a i zdecydowanie zliczam go do mojego osobistego Top 10 :spoko:

M@X 19.09.2006 17:34

Bo chodzi o klimat a nie o to gdzie powstal, kto gra i gdzie studiowal rezyser...

AleX69 19.09.2006 17:55

Cytat:

Napisany przez M@X
Bo chodzi o klimat a nie o to gdzie powstal, kto gra i gdzie studiowal rezyser...

wiesz co cos doginasz ... daj juz z tym spokuj
to ze sushii jest trendy nie znaczy ze nie mozna jesc mc.donalda

wczoraj obejrzalem:
Hollowmen 2
BloodRayne
UltraViolet
UnderWorld Evolution

no i zaplakalem ... jedynie ostatni ktory sobie zostawilem na deser uratowal maraton
przy hollowman zasnalem :D, bloodrayne gdybym nie gral w gre pewnie bym wylaczyl
po 15min ogladania - to ze filmy na slowacji i na wegrzech kreci sie tanio
nie znaczy ze trzeba krecic wszytko
ultraviolet - juz bylo troche lepiej - fajne patenty ale nic wiecej

zaraz zmykam na pokaz Po rozum do mrówek (The Ant Bully)
zobaczymy jak to sie bedzie prezentowac ... :fiu:

mensir67pl 20.09.2006 00:11

wlasnie w TV2 nadaja

FARGO

kto nie ogladal polecam

Sunna 20.09.2006 00:39

Cytat:

Napisany przez Weron

Hmm. Spoko tyle to bys sie dowiedzial jakbys przeczytal recenzje. W koncu troche trzeba wiedziec bo na tej podstawie dochodzi sie do wniosku czy w ogole nalezy sie wziac za ogladanie filmu. Wszystkich i tak w zyciu nie obejrzysz a na jakies podstawie musisz sobie zbudowac poglad czy warto sie za to brac. Nie mniej jednak bede mial to na uwadze. Chociaz ja z gory lubie nawet znac cala fabule i mi to nie przeszkadza.

Ja mialem na mysli schizme. ||

Dlatego nie lubi czytac o czym jest film :) Nigdy nie wiadomo ile zdradza spece od robienia okladek.

Schizme hmm, czyli ciebie jest dwoch, ewentualnie bedzie :P

Black Dhalia to mi sie z gra kojarzy, nie gralem ale wiem ze to byl jakis interaktywny kryminal. A cos mi nawet swita ze to niedawno w emulu bylo.
EDIT: Sie nie mylilem. Gierka ma 8 CD i jest powiazana tematem z filmem.
Szkoda ze tego juz nie mozna kupic w jakiejs taniej serii na dvd lub uzywke jak na zachodzie. Ale to nie temat o grach. :D

Weron 20.09.2006 11:11

Co do kina europejskiego to polecam kino brytyjskie. Dobre filmy ostatnio kreca. Zreszta ich najlepsi aktorzy graja w hollywood.
Przekret, Porachunki - rezyser Guy Ritchie
Do tego takie filmy jak: Insomnia, The Business, Football Factory, Layer Cake( gra wnim Daniel Craig - nowy James Bond.) Jeszzce tam pare widzialem.
Ostatnio pojawily sie tez dwie produkcje Jeszcze nie ogladalem, naleze leza i nabieraja mocy urzedowej.

icemac 21.09.2006 07:39

MI3 - cenizna, chociaż trafi się sporo gorszych fimów

9. kompania - dobre rosyjskie kino

P.S.
ostatnio same dobre filmy do nas trafiają zza wschodniej granicy :taktak:

moje zdanie

mensir67pl 21.09.2006 07:43

Cytat:

Napisany przez icemac
9. kompania - dobre rosyjskie kino

:taktak:

2 BRACI(blizniakow) - powinno ogladnac a pozniej myslec czy wysylac polskie wojsko .

icemac 21.09.2006 08:00

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
:taktak:

2 BRACI(blizniakow) - powinno ogladnac a pozniej myslec czy wysylac polskie wojsko .

Prawdę powiadasz :taktak:
1. ruscy byli - nic nie wskórali
2. amerykańce byli - także przetrzepali im tyłki
3. teraz wysyłają europejczyków na rzeź

czysty idiotyzm, i nikt nie uczy się na niczyich błędach :(

ale wszystko tylko KASA

andy 24.09.2006 18:23

Czy kto***347; widzia***322; film pt. Efekt Motyla 2? Je***380;eli tak to prosz***281; o opinie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:02.