Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

pali8 08.10.2013 20:33

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1262685)
raczej dwunastu wiosen :taktak:

Post edytowany, ze względu na obraźliwe treści

pali8 09.10.2013 14:41

Jestem zmuszony potwierdzić obraźliwość uprzednio zamieszczonych treści; nie wnoszę żadnych zastrzeżeń co do ich interpretacji przez Barteza, który to wycenił moją wypowiedź na pięć punktów karnych. Z pokorą przyjmuję wymierzoną karę jako słuszną i zbawienną (prawą i sprawiedliwą jeśli kto woli).

Chciałem tylko dodać, że moja wypowiedź retorycznie skierowana do Zetoxy w sposób jasny i zrozumiały obraźliwość swą kierowała w stronę kolegi Kogoro a treści owej wypowiedzi każdy może się domyślić, mając w pamięci świeżą wypowiedź abp Michalika.

Z poważaniem
pali8

nimal 09.10.2013 18:30

wracajac do tematu:
NAPRAWDE przyjemny odmuzdzacz
http://www.filmweb.pl/film/Lockout-2012-559816
nawet z sensem ;p

byly agent zostaje skazany na wieloletnie wiezenie, ale moze go uniknac - musi tylko uratowac corke prezydenta ktora... nie nie, jak nie widzieliscie to...
generalnie w miare przewidywalny, ale oglada sie przyjemnie
wszystko w klimacie niedalekiej przyszlosci

andrzejj9 09.10.2013 20:55

w sumie.. tym razem się zgodzę ;)

Film w sumie można wrzucić do tego samego 'wora' co Pacific Rim i inne wymienione, ale nie jest głupi i ogląda się nawet ok. Ten nawet można polecić :)

ed hunter 16.10.2013 13:36

Chyba się wybiorę.

nimal 19.11.2013 22:30

genialny film fakt :)

a ja polece Trzech Muszkieterow, wersje sprzed bodajze lat dwoch - wciaga :)

reggend 29.11.2013 12:42

Ostatnio oglądałem super film - "Lot nad kukułczym gniazdem" i "Shutter Island". Meeega!

crowbme 01.12.2013 11:44

Ja oglądałem ostatnio kryminał produkcji szwedzkiej pt: "Milenium". Film długi, bo składający się z 6-ciu półtoragodzinnych części. Ale film wciąga, pomimo spokojnego prowadzenia się akcji, niejednokrotnie zaskakuje poddając wątpliwości nasze przypuszczenia. Polecam , jeśli ktoś chce obejrzeć film kryminalno-detektywistyczny bez sztuczności Holiwoodzkiej.

czary2mary 01.12.2013 13:25

Ilość załączników: 1
Kapitan Phillips / Captain Phillips

Całkiem dobry :)dawno już amerykańskiego filmu tak dobrego nie widziałem:) - a Tom Hanks rewelacyjny:)

Załącznik 63898

rosol 06.12.2013 00:25

Cytat:

Napisany przez czary2mary (Post 1267627)
Kapitan Phillips / Captain Phillips

Całkiem dobry :)dawno już amerykańskiego filmu tak dobrego nie widziałem:) - a Tom Hanks rewelacyjny:)

Załącznik 63898

Potwierdzam, wróciłem właśnie z kina. POLECAM!!

sobrus 28.12.2013 18:18

http://www.youtube.com/watch?v=72RqpItxd8M

Ten też się ciekawie zapowiada :spoko: :D

- Deckard - 05.01.2014 23:15

Hobbit Pustkowie Smauga ,jeśli komuś podobała się jedynka dwójka również powinna mu się spodobać, moim zdaniem dwójeczka lepsza :spoko:

Mniej 'bajkowa' , no i w niespodziewanym momencie zakończona no ale cóż trojkę trzeba sprzedać

Niestety mam jedno DUŻE ale, nie wiem jak w innych kinach ale w cinema city jakość napisów prosi o pomstę i bojkot,

nie dość że film w większości ciemny to napisy pół szare, oglądałem na małej sali i po 10 minutach dopatrywania się,

dałem sobie całkowicie spokój z napisami - dobrze że z moim angielskim nie jest tak źle

nie jest to tylko moje odczucie bo na sali było raptem 6 osób i wszyscy narzekali na napisy

no cóż ale 25 za bilet kasują :szczerb:

Smartek 07.01.2014 17:52

Spring Breakers, The Place Beyond The Pines, The Broken Circle Breakdown, Trance, End of Watch - te filmy czekają u mnie w kolejce. Ktoś widział któryś z ww. i szczególnie poleca? :)

Jarson 07.01.2014 19:02

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1271911)
Hobbit Pustkowie Smauga ,jeśli komuś podobała się jedynka dwójka również powinna mu się spodobać, moim zdaniem dwójeczka lepsza :spoko:

Mniej 'bajkowa' , no i w niespodziewanym momencie zakończona no ale cóż trojkę trzeba sprzedać

Szczerze powiem, że nie rozumiem pozytywnych ocen tego filmu. Władca Pierścieni to trzy filmy powstałe na podstawie jednej obszernej części książki każdy. Hobbit to trzy filmy powstałe na podstawie opowiadania nie zajmującego objętościowo nawet 1/3 jednej części LOTR. To jak, no jak to może być dobre?

Odwrotnie niż wielu moich znajomych nie mam najmniejszej ochoty wydawać ani złotówki więcej na Hobbita. Nie pójdę na niego do kina. Mało tego - żeby mi ktoś przyniósł płytkę z tym filmem, nawet go nie włączę. Poważnie. Zdecydowanie nie lubię obecnego trendu w kinematografii, który polega na zapełnianiu coraz większej liczby klatek filmu akcją i efektami specjalnymi, ale pierwszą częścią swojej drugiej trylogii z uniwersum Śródziemia Jackson skutecznie zraził mnie do robienia minuty filmu z akapitu książki...

Prezesik 07.01.2014 19:13

To przykre.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:36.