Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Rozrywka > Film i Muzyka

Film i Muzyka Lubisz oglądać filmy, słuchać muzyki, może chcesz podzielić się wrażeniami po premierze filmu? ...wejdź.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 03.11.2022, 20:04   #16
KaiQ
Guru

Data rejestracji: 23.07.2018
KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>KaiQ wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Mam świadomość że aktualnie reprezentuję wiekowo średnią tego forum, to znaczy nie jestem najstarszym (ba, do dziadka mi daleko) za młody już też nie bo od dawna żonaty i dzieciaty. Jednakże ta średnia gustów muzycznych potrafi czerpać nie tylko z tego co nowe i czasami dobre, ale w dużej mierze z tego co dojrzalsze i często starsze ode mnie.
Dużo tu zawdzięczam starszemu rodzeństwu co w latach 90tych targało do domu kasety z różnymi nurtami.

Dzisiaj się łapię na tym że młodsze pokolenie 20+ nie wie już nawet kto to Jean Michel Jarre, Vangelis, Enigma, Breguła, Ciechowski, ZZ Top, czy nawet Dire Straits.
A nawet jeśli puścimy im to co "smyra" (subtelnie określając) naszą nostalgię i wspomnienia, po prostu kompletnie tego nie rozumie. Gusty muzyczne wyrabiają się przez edukację i oswajanie. To też w dużej mierze wkład starszych pokoleń, które nam to potrafią smakowicie bardziej lub mniej zaaplikować.
Dzisiaj musi być w teledysku zawartych kilka bóstw nowego pokolenia ... czytaj kasa, dupa, cycek i mieszanina powyższych z dowolną ilością podtekstów. Im więcej bodźców tym lepiej.

W kuchni istnieje ponoć coś takiego jak smak umami, będący kwintesencją czegoś co najsmaczniejsze. Niestety słuchając muzyki jej "smak umami" jest kwestią wyłącznie subiektywną, a przez to każdy musi odkryć go we własnym zakresie. I jak nie można się podzielić odczuciem orgazmu, tak ze smakowaniem muzyki zmuszeni jesteśmy do poszukiwania bratnich dusz.

... no! Pogodziłem wszystkich w tym wątku (już można cytować)

Ostatnio zmieniany przez KaiQ : 03.11.2022 o godz. 20:08 Powód: niezablokowany touchpad...
KaiQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: