![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym gdzieś pojawiły się gwiazdki - zupełnie niepotrzebnie. |
Gwiazdkami oznaczaliśmy miejsca niepewne, nad którymi zastanawiamy się po ukończeniu tłumaczenia.
Musiały ctrl+f umknąć... niech to. Faktycznie, jest jedno takie... "To szczątki. Przybyli przed chwilą." - jest poprawne, hm? "Łódź też zniknęła. Może nasi na nim wypłynęli." Tutaj gorzej, ale na początku była wersja z "pontonem" i stąd "nim" ;-). |
Cytat:
|
trochę naciągany zrobił się juz ten serial :ysz:
a tłumaczenie ocenię jak odcinek zobaczę :D |
Ale tutaj nie chodzi o to, że przybyły szczątki, tylko oni.
Tak? Szczerze, to po tłumaczeniu - rzygam każdym odcinkiem, nad którym pracowałem, ble. I źle mi się do nich wraca ;-). |
Okiejas sprawdziłem - babeczka mówi "Wygląda(ją), jakby to stało się przed chwilą".
Czyli te szczątki pojawiły się, coś się właśnie rozbiło.... Jest tak - jak oglądasz film i czytasz napisy, to napisy powinny tworzyć spójną całość, bo w sumie jest mało czasu na obraz i napisy. A jak coś nie gra, to się zacinasz i ja tu się zaciąłem... Abstrahując od niewłaściwego tłumaczenia - pojawienie się szczątków wraku nie determinuje pojawienia się jakiś osób. No chyba żeby znaleźli szczątki ludzkie, ale wtedy powiedzieli by raczej "zginęli niedawno", a nie przybyli... Wiem, czepiam się... |
OK, może faktycznie po kilku godzinach tłumaczenia źle to ujęliśmy.
Musisz nam to wybaczyć :-). |
Nie ma czego - powiedziełem, że kawał niezłej roboty...
A o uwagi prosiłeś sam... ;) |
Cytat:
|
jest już w sklepienarogu
|
właśnie obejrzałem podwójny odcinek (16-17).
powiem tylko: WOW jeden z najlepszych odcinków Lost'a, a zakończenie wciska w fotel :w00t: |
Cytat:
Logiki i sensu nijak nie mogę w tym odnaleźć. A zakończenie jest równie bzdurne jak cały odcinek. Wysadzenie wyspy w niebyt, jest równie odkrywcze i twórcze, jak kamień użyty do detonacji rdzenia bomby! Skutek tego może być jeden - serial można zacząć kręcić od początku, bo ani scenarzyści, ani aktorzy ani tym bardziej widzowie nie maja już żadnego pojęcia o co w tym wszystkim chodzi |
nie do końca. zwróć uwagę na początkową rozmowę jacoba z tym gościem w czerni...
- Jak odnaleźli wyspę?|- Zapytasz, kiedy tu przybędą. Nie muszę pytać. Ty ich sprowadziłeś. - Powiesz, że się mylę, prawda?|- Mylisz się. Czyżby? Przybędą, powalczą,|zniszczą... zdemoralizują. Zawsze kończy się tak samo. Kończy się tylko raz. Wszystko, co stanie się przed tym,|to jedynie postęp. Masz pojęcie,|jak bardzo chcę cię zabić? Mam. Pewnego dnia,|prędzej czy później... Znajdziemy jakąś furtkę powrotu. Będę czekał. ten odcinek powinien zamknąć serial. weź też pod uwagę, że lost miał mieć max 3 sezony, a ABC wymusiła stworzenie kolejnych 3... mimo tego, mieliśmy bardzo dobre zakończenie sezonu. |
W mordę, ktoś te bzdury jeszcze ogląda? :wow::wow::wow:
|
Cytat:
ale yahol ma rację w spoilerze. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:40. |