![]() |
4x01 ju***380; w wypo***380;yczalniach :)
polskie napisy te***380; ju***380; s***261; :) |
Ciekawe czy 4 sezon b***281;dzie ki***347;lem? :)
|
ciekawe, co tam si***281; wydarzy***322;o, ***380;e hurley ba***322; si***281; o tym m***243;wi***263;... wg jego s***322;***243;w wysp***281; opu***347;ci***322;o sze***347;ciu... znamy ju***380; troje z nich. kim jest reszta i co si***281; sta***322;o z pozosta***322;ymi?
robi si***281; ciekawie, nie powiem :P |
|
JEST CO RAZ CIEKAWIEJ I CO RAZ LEPIEJ.
Zaczynam znowu b. lubi***263; ten serial. |
prison break daje cia***322;a, a lost dalej trzyma wysoki poziom...
oby tak dalej... |
LOST 9+/10
|
jak ogl***261;dam kolejne odcinki , i kolejne i wczoraj jak ogl***261;da***322;em 2 odcinek 4 serii zacz***261;***322;em si***281; zastanawia***263; o co w tym wszystkim kaman :szczerb: nie chc***281; opowiada***263; co si***281; sta***322;o :szczerb: samo sobie obejrzycie :P:P ...
jeszcze najbardziej denerwuj***261; mnie te 'powroty do przysz***322;o***347;ci' i ca***322;kiem ciekawe s***261; zjawy cho***263;by walt'a ... pozdr***243;wki |
Nie no coś się dzieje.
Moim zdaniem na razie nie jest jeszcze nudne. Jest jeszcze wiele zagadek do rozwikłania. |
Te urywki z przyszłości to był strzał w 10. :spoko:
|
Moim zdaniem LOST pod względem łamigłówek jest najlepszym serialem, które do tej pory zrobiono.
|
http://demek.kamikazedriver.info/cdrinfo/lost_hd_1.jpg
http://demek.kamikazedriver.info/cdrinfo/lost_hd_2.jpg lost w HD ze sky w uk ..... oczywiscie nie oddaje prawdziwej jakosci materialu :) zrobie pozniej lepsze fotki |
Demek, mógłbyś dawać fotki w normalnej rozdzielczości, żeby nie rozwalało forum? Dzięki.
|
@Bartez
on taki chwalipi***281;ta jest - mo***380;e "medal" mu ;) |
najlepiej dawac fotki do materialow w hd o rozdzialce 640x480
bedzie wtedy dobrze? |
Nie ka***380;dy ma ilu***347;tammegowy broadband. :P
Przecie***380; linka te***380; mo***380;na wklei***263;, bez [img]. :idea: Dzi***281;ki, ***380;e zmieni***322;e***347;, na modemie wczytywa***322;bym to B***243;g wie ile czasu. :czas: |
to uwsteczniamy uzytkownikow internetu?
mozna i tak |
Cytat:
|
te obrazki nie zajmuja po pare mega.....
osoby z PDA i wolnym netem raczej wylaczaja obrazki, przynajmiej jak tak na pda robilem, a gdy chcialem ogladnac to otwieralem osobno forum sie rozjezdza? przeciez przy 1280x1024 sie juz nie rozjezdza...... mnie to tito jak wolicie |
Cytat:
u mnie do dziś 640x480 - skromnie, ale daj radę :taktak: a wracając do "Lost" serial coraz fajniej pokręcony :> |
jesli ktos pracuje w rozdzialce mniejszej niz 1280x1024
to niech przyjmie ode mnie wyrazy najglebszego wspolczucia ;) |
Ja mam 1280x800 na notebooku
|
Cytat:
http://www.w3schools.com/browsers/browsers_display.asp :czytaj: No ale ko***324;czmy ten OT. :mruga: Nie lubi***281; LOSTa. :nie: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
da***322; by kto ... release: Lost.S04E03.HDTV.XviD-XOR, CD: 1, autor: XKaktusX
z http://kinomania.org zona powiedzia***322; ze mi nie b***281;dzie czyta***263; ;( |
Cytat:
|
Cytat:
ale okey>? ma tu 4 wersje (a to rozjechane to nie do tłumaczone ) poprawnie "synchro" to nic ale tłumaczenie mus być perfect |
Ilość załączników: 1
Sam zobacz, sa OK ;)
|
no no zakr***281;cili odcinkiem 10/10
|
Cytat:
|
czasami mam wra***380;enie ***380;e ten serial chc***281; nam zrobi***263; pranie m***243;zgu :szczerb:
te zaskakuj***261;ce przebiegi akcji... powoli wszystko si***281; skleja ze sob***261; ... czekam na kolejny odcinek... ju***380; tylko 5 dni :D:P:P ja napisy ***347;ci***261;gam z napisy.info ;P |
@mks - szkoda, ***380;e nie moje z napis***243;w 24 ;-).
|
Lost ciekawe jest :)
|
Kurcze, coraz ciekawsze... :)
|
http://napisy24.pl/download.php?id=10052
Pasuj***261; do HDTV.XviD-DOT. Mi***322;ego ogl***261;dania :-). |
Ten serial robi si***281; coraz bardziej zakr***281;cony, i nudny ...
|
Cytat:
:> |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Pozniej zyskal popularnosc i zaczeli kombinowac. Poznej zyskal status serialu kultowego i przekombinowali. Teraz jest to belkot szalenca polaczony z tancem sw. Wita. Jak tak dalej pojdzie, serial padnie z wielkim hukiem, jak np. Heroes, albo Millennium. Albo bedzie ciagniety na sile jak Dynastia albo Isaura (niewolnica) |
Na si***322;***281;?
To raczej jak Prison Break. Nie uwa***380;am, ***380;e jest robiony na si***322;***281;... p***243;ki co 4. sezon mi si***281; podoba. |
Kto mi podpowie, kiedy rozbitkowie dowiedzieli się, że Michael zabił te dwie laski ??? bo jakoś nie pamietam tego odcinka.
|
W scenariuszu przeczytali ;-).
|
W finale drugiego sezonu.
|
Cytat:
Gdzieś tak od drugiego odcinka||:rotfl: |
4x09 wraz z PL napisami już dostępny.
Zaczyna sie prawdziwa akcja. |
nom nareszcie coś ruszyło
tylko trochę tak jakoś niepoukładane |
odcinek 10 zaliczony.
tym razem namieszali z retrospekcj***261; z przysz***322;o***347;ci. prze***380;yli w ko***324;cu, czy nie? |
Chyba prze***380;yli, tylko maj***261; nie***378;le we ***322;bach popierdzielone. :D
|
odcinek zaliczonyu, tylko przez sentyment
ocena 2/10 ;) |
4x11 z PL napisami ju***380; w wypo***380;yczalniach :)
dzieje sie dzieje :) Najlepszy jest tekst ***322;ysego "musimy przesun***261;***263; wysp***281;" |
***322;atwizna, co to dla niego...
|
Lost [04x12] There's No Place Like Home - Part 1
Robi si***281; ciekawie ;) Ocena 8/10 |
pojawi***322;y si***281; VODy odc. 09/10/11/12 z lektorem musze sobie popcorn kupic :)
|
Ogl***261;daj***261;c lost'a coraz cz***281;***347;ciej odnosz***281;, ***380;e tytu***322;owi zagubieni to autorzy/scenarzy***347;ci serialu. Zatracili si***281; zupe***322;nie w poszukiwaniu scen, kt***243;re mo***380;na rozbi***263; na kolejne odcinki i sezony. Mo***380;e opami***281;taj***261; si***281;, jak im zostanie trzech widz***243;w na krzy***380;. I napisz***261; potem ksi***261;zk***281;/poradnik "Jak wyssa***263; co do ostatniego centa trafiony pomys***322; na serial"
|
Ostatni odcinek (fina***322;owy) WGNIATA w ziemi***281;.
Ale pomys***322;em tw***243;rc***243;w oO. |
Te***380; czuj***281; si***281; zdo***322;owany po tym odcinku...
|
Doszły mnie słuchy, że na polishbytes są dostępne odcinki 13 i 14 z lektorem :D może ktoś sprawdzić ? Odcinki 1-12 z lektorem już widziałem.
I kto mi wyjaśni czemu na imdb w wykazie jest tylko 13 odcinków ? :hmm: |
Cytat:
są są i nie tylko tam ....... |
Cytat:
13 i 14 to to nie jest VOD tylko rmvb przerobione na divxa :ysz: z tego co mi wiadomo jeszcze nie ma NRip'a tych odc. do avi :'( |
masz ten plik ? sprawdziłbyś coś
|
Cytat:
tak nawiasem była całość emitowana a AXN ? Skoro w N'ce jeszcze tego nie puszczali to kurcze skąd oni tego lektora mają :hmm: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
g***322;os lektor jak we wczesniejszych ..nVODRipach :taktak: Załącznik 48967 |
dzi***281;ki za info:)
|
no c***243;***380;, zobaczy***322;em 2 ostatnie odcinki i mam wra***380;enie, ***380;e im si***281; pomyli***322; pocz***261;tek z ko***324;cem :D
moim zdaniem tego serialu ju***380; nie da si***281; porz***261;dnie zako***324;czy***263;... sytuacja z ostatniego odcinka pozostawia znowu, ***380;e tak powiem wodospad fantazji scenarzyst***243;w na nowy sezon :szczerb: no i oczywi***347;cie szok /Robinson/ Lock w trumnie (oczywiscie w 5 sezonie na 200***37; go wyspa o***380;ywi) :P Aaa no i bardzo podoba***322;a mi si***281; interferencja morza po /przeniesieinu/ wyspy - cyk pyk tylko k***243;***322;ka na wodzie zosta***322;y i pusty bak hehe PS retrospekcja /wsteczna/ scen w tym serialu wyka***324;cza. |
IVONA, dała nam specyfikacje tak że w najnowszych wersjach ALL'a można zobaczyć zmiany w Setupie pozwalające na lepszą obsługę lektora. Obecnie szukamy rozwiązań mających na celu poprawienia jeszcze algorytmu czytania, nie tylko poprzez IQ text ale poprzez nowsze zyntezatory do Microsoftu
|
kiedy to rusza >? sezon 5
wydaje mi sie ze powinien juz byc |
wczoraj ;) 2 pierwsze odcinki już w "wypożyczalni" :D
|
Kim jest babka z ostatniej sceny z 2 odcinka ??? Nie mogę sobie przypomnieć.
|
Cytat:
jubilerka z odcinka o Desmond-ie |
Też tak kojarzyłem właśnie, że ta Pani to jubilerka w tych skokach czasowych Desmonda.
Oglądałem dwa pierwsze epizody dzień po dniu i po pierwszym byłem załamany. Po drugim troszkę lepiej, ale i tak mam wrażenie, że takim wstępem do sezonu troszkę popsuli ten serial... Nie chciałbym, żeby po takiej ilości dziwnych, tajemniczych i świetnych epizodach dali mi jakieś banalne wyjaśnienie całości... |
a ja tak zupełnie nie na temat ;)
czy ktoś oglądał Lost w wersji .720p ?? bo mi się wydaje, może mam zły konfig kmplayera ale jakoś cicho były odcinki ?? dzięki za info P.S. jeśli chodzi o treść serialu, to jest coraz gorzej :ysz: |
Ja ciągle oglądam 720p. Zarówno filmy jak i seriale, w tym lost.
Jeśli chodzi o trzeci epizod to kupiłem: Lost.S05E03.720p.HDTV.x264-CTU Teraz kupuję następny: http://img301.imageshack.us/img301/6...oostai6.th.jpg (uwielbiam Losta pod tym względem, zawsze maks) Z dźwiękiem wszystko OK, spójrz w konfigurację AC3 - jeśli miałeś cicho dialogi, a całą resztę dość głośno to prawdopodobnie jego wina (kodeka AC3). |
zasnąłem w połowie drugiego odcinka, co przyznam zdarzyło mi się pierwszy raz... zazwyczaj ścina mnie, gdy wieje nudą... lost powinien zakończyć się na 3 sezonach.
te skoki w czasie pachną na milę naciąganiem. popsuli ten serial. |
I są nasze napisy do czwartego epizodu:
http://starzaki.eu.org/~smartek/Lost...D-XOR-popr.txt (prawym > zapisz element...) Uwagi mile widziane. |
Cytat:
|
ogladalem losta na lotnisku - wzbudzilem spore zainteresowanie brechtajac co chwila (scenki z grubasem - moj ulubiony bohater :) ) wsrod dzieci jakiejs sporej rodziny
ide kupic 3 i 4 imho serial znowu trzyma poziom - w serii 3 wyraznie oslabl, ale znowu nabral wiatru w zagle szkoda tylko, ze pozucili watek lost numbers |
Cytat:
|
zastanawia mnie jedna rzecz... jeżeli zniknął obóz, to dlaczego nie stało się to samo z łodzią, na której płynęli :hmm:
|
I dlaczego niektórzy ludzie znikają, a inni nie? Dlaczego Kate z Claire nie były świadome tego, że coś się "dzieje z niebem", a taki Richard, który również zniknął - był?.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym gdzieś pojawiły się gwiazdki - zupełnie niepotrzebnie. |
Gwiazdkami oznaczaliśmy miejsca niepewne, nad którymi zastanawiamy się po ukończeniu tłumaczenia.
Musiały ctrl+f umknąć... niech to. Faktycznie, jest jedno takie... "To szczątki. Przybyli przed chwilą." - jest poprawne, hm? "Łódź też zniknęła. Może nasi na nim wypłynęli." Tutaj gorzej, ale na początku była wersja z "pontonem" i stąd "nim" ;-). |
Cytat:
|
trochę naciągany zrobił się juz ten serial :ysz:
a tłumaczenie ocenię jak odcinek zobaczę :D |
Ale tutaj nie chodzi o to, że przybyły szczątki, tylko oni.
Tak? Szczerze, to po tłumaczeniu - rzygam każdym odcinkiem, nad którym pracowałem, ble. I źle mi się do nich wraca ;-). |
Okiejas sprawdziłem - babeczka mówi "Wygląda(ją), jakby to stało się przed chwilą".
Czyli te szczątki pojawiły się, coś się właśnie rozbiło.... Jest tak - jak oglądasz film i czytasz napisy, to napisy powinny tworzyć spójną całość, bo w sumie jest mało czasu na obraz i napisy. A jak coś nie gra, to się zacinasz i ja tu się zaciąłem... Abstrahując od niewłaściwego tłumaczenia - pojawienie się szczątków wraku nie determinuje pojawienia się jakiś osób. No chyba żeby znaleźli szczątki ludzkie, ale wtedy powiedzieli by raczej "zginęli niedawno", a nie przybyli... Wiem, czepiam się... |
OK, może faktycznie po kilku godzinach tłumaczenia źle to ujęliśmy.
Musisz nam to wybaczyć :-). |
Nie ma czego - powiedziełem, że kawał niezłej roboty...
A o uwagi prosiłeś sam... ;) |
Cytat:
|
jest już w sklepienarogu
|
właśnie obejrzałem podwójny odcinek (16-17).
powiem tylko: WOW jeden z najlepszych odcinków Lost'a, a zakończenie wciska w fotel :w00t: |
Cytat:
Logiki i sensu nijak nie mogę w tym odnaleźć. A zakończenie jest równie bzdurne jak cały odcinek. Wysadzenie wyspy w niebyt, jest równie odkrywcze i twórcze, jak kamień użyty do detonacji rdzenia bomby! Skutek tego może być jeden - serial można zacząć kręcić od początku, bo ani scenarzyści, ani aktorzy ani tym bardziej widzowie nie maja już żadnego pojęcia o co w tym wszystkim chodzi |
nie do końca. zwróć uwagę na początkową rozmowę jacoba z tym gościem w czerni...
- Jak odnaleźli wyspę?|- Zapytasz, kiedy tu przybędą. Nie muszę pytać. Ty ich sprowadziłeś. - Powiesz, że się mylę, prawda?|- Mylisz się. Czyżby? Przybędą, powalczą,|zniszczą... zdemoralizują. Zawsze kończy się tak samo. Kończy się tylko raz. Wszystko, co stanie się przed tym,|to jedynie postęp. Masz pojęcie,|jak bardzo chcę cię zabić? Mam. Pewnego dnia,|prędzej czy później... Znajdziemy jakąś furtkę powrotu. Będę czekał. ten odcinek powinien zamknąć serial. weź też pod uwagę, że lost miał mieć max 3 sezony, a ABC wymusiła stworzenie kolejnych 3... mimo tego, mieliśmy bardzo dobre zakończenie sezonu. |
W mordę, ktoś te bzdury jeszcze ogląda? :wow::wow::wow:
|
Cytat:
ale yahol ma rację w spoilerze. |
trochę tak i trochę nie.
szczerze mówiąc, gdyby nie było mi szkoda tego czasu spędzonego przy tym serialu, nie oglądałbym (podobnie jak prison break). dlatego nie wnikam w co i jak, tylko oglądam. warto było, bo po ostatnich odcinkach zastanawiałem się, czy nie przerwać tego romansu :P |
wole losta niz mode na sukces :szczerb:
a tak na serio to ogladam tylko to z zaciekanwieniem oraz Prison Break - ale to juz tak z przyzwyczajenia... |
prison break to przechodzi sam siebie... matka żyje, brat to nie brat, laska w ciąży... miód, cud i orzeszki :P
teraz pozostaje nam czekać na kolejny sezon LOST do 2010... |
..news..
Cytat:
|
news....
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:16. |