![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Humor O wszystkim, co bawi i śmieszy :) |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A co tu się dzieje, co to za nielegalny offtopic! Ed zrobi z tym porządek.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja sie zgadzam z Patrixu. Czesciowo. Tj. TAK, dzieki Hackintoshowi mialem mozliwosc dluzej pouzywac OS X i przekonal mnie on do zakupu Macintosha. NIE, UX na hackintoshach wcale nie jest tak dobry jak na prawdziwych Macach - zawsze cos nie dziala, trzeba uwazac bo kazdy update to murowany zawal serca i brak po restarcie czy to sieci, czy to dzwieku czy w najgorszym razie akceleracji GPU. Pouzywalem, swiadomie kupilem, wracac nie chce. Finito.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No jak częściowo skoro widzę, że całkiem, pisałem, że user experience to nie ma co w czymś takim szukać. Z Twojej relacji wynika, że przed zakupem sprawdziłeś system. Widziałem na forach jak się biedaki męczą z hakintoszem.
Mnie denerwuje, że u nich nawet zwykły HDD Seagate ma swój SW i HW a po jego wymianie na stockowy (czyli z pc) ze sklepu pana Mietka uruchamia się w iMac z maksymalną prędkością zespół chłodzenia. Trzeba jakąś aplikację kupować w markecie aby ręcznie obroty odkręcić. Dysk ma jakiś niestardardowy sensor ciepła... ![]() ![]() GeForcea do towera też trzeba flashować, bo stockowy z pc nie zadziala. W tym nie da rady pogrzebać! Ram dedykowany koniecznie, który jest 1,5x droższy, bo non value może piszczeć. Dla mnie sam ten fakt jest trudny do przełknięcia, a nie sam zakup
|
|
|
#5 |
|
Get a Mac!
Bo Mac nie jest do grzebania. Kupuje sie jednego na pare lat a potem zmienia ;-). Nie kupujesz zestawu podzespolow, tylko gotowy komputer, wiec nie oczekuj ze czesc dedykowana do innych komputerow do niego nie pasuje. Skrzynia biegow z jednego damochodu nie pasuje do drugiego i jakos nikt nie narzeka ze musi kupic drozsza skrzynie - byla to swiadoma decyzja podczas zakupu samochodu. Kwestia podejscia. Inna sprawa ze po pieciu latach nadal komp za ktorego dalem circa 6K jest wart ponad 2. PC jednak duzo szybciej traci na wartosci.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gdybym nie mógł grzebać w komputerze, ulepszać jego działanie, kontrolować działanie aplikacji w systemie, dostosowywać co i kiedy ma się uruchamiać, jaki program od czego ma być, w jaki sposób program ma wykonywać daną czynność itp. itd. ...
... to by mi się szybko znudził taki komputer ![]() Ale wiadomo, co kto woli. Jeśli używasz Maca i jesteś z niego zadowolony to dobrze
|
|
|
|
#7 |
|
Pingwin specjalista.
Ja zawsze robie upgrade po jakimś czasie, zazwyczaj cpu.
A HDD może się zepsuć, w samochodzie skrzynię wymienię, a z takim HDD to niby co zrobić?
|
|
|
#8 |
|
Pingwin specjalista.
Ja na forach zagranicznych widzę zawsze jak reszcie gały z orbit wychodzą, jak jakiś mądrzejszy CPU wymienia. Widzą screeny i dalej piszą, że niemożliwe
![]() EDIT. trzeba będzie OT wydzielić chyba
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 18.08.2014 o godz. 21:18 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Get a Mac!
Cytat:
P.S. Niech ktos wydzieli do flame waru - to jedyny temat na tym forum w ktorym mimo nazwy mozna nawet uznac swoje racje, dopoki nie przyjda flejmerzy ;-)... |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Pingwin specjalista.
M@X, wszystko gra tak jak piszesz z Macem, ja w robocie też mam komputer - PC jeden z takich niestandardowych jak to delle czy hpki lub siemensy wszystko w low profile, plyty w standardowo bude nie wsadzisz. To akceptuje - pracuje nie obchodzi mnie co w środku, chce ramu to wniosek przychodzi kolo z helpa wstawia i dziala
Ale w domu nie zakceptowalbym takiego kompa..... nie moge na nim zaoszczedzic robiac upgrade po 2 latach. Tobie spadla wartosc z 6k do 2k, w PC tez jest proporcja 1:3 ze spadkiem ceny
|
|
|
#11 |
|
Get a Mac!
No i pelna zgoda :-). Ja kupuje. A jak braknie to wymieniam. Stratny nie bede bo jak mi za 2 lata zachce sie wymienic RAMu na 32-64 to wymienie miniaka - przy okazji dostane pewnie mocniejszy profesor, szybsze SSD i jakues nowe, szybsze zlacza :-). Jedyna roznica jest taka ze akceptujesz takie rozwiazanie tylko gdy placi firma, podczas gdy ja w obu przypadkach.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Pingwin specjalista.
Cytat:
![]() I żeby było śmiesznie.
|
|
|
|
#13 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Przynudzanie tam-->
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
Data rejestracji: 06.12.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Where is freeBSD?
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Kiedyś to było
Data rejestracji: 17.11.2013
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie róbcie off-topu
![]() Cała rodzina oczekuje przy śniadaniu. aż para nowożeńców dołączy do nich po nocy poślubnej. Jajecznica stygnie, kawa stygnie a ich ciągle nie ma... Ciekawe czemu nie ma ich tak długo? - zastanawia się głośno mama pana młodego Wiesz mamo... - chce odpowiedzieć młodszy brat świeżo upieczonego małżonka. Och, cicho bądź! Nie obchodzi mnie, co myśli o tym ośmiolatek - gani go mama. Mijają godziny. Mama ugotowała wspaniały obiad, woła całą rodzinkę, ale państwo młodzi nie przychodzą. Dlaczego ich jeszcze nie ma? - niecierpliwi się mama. Mamo... - próbuje odpowiedzieć brat pana młodego, ale znów smarkacz zostaje uciszony. Mijają godziny. Mama przygotowała kolację, ale młodzi wciąż nie nadchodzą. Mamo, myślę... - zaczyna nieśmiało brat młodego. No dobrze, powiedz wreszcie, co myślisz?! Nie wiem, dlaczego ich jeszcze nie ma, ale wczoraj w nocy ktoś ukradł mój klej do modeli, który trzymałem w słoiczku po wazelinie ...
|
|
![]() |
| Tagi |
| śmieszne teksty, dowcipy, humor, kawały |
|
|