Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nośniki optyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f28/)
-   -   ANKIETA - Jakiego rodzaju plyt DVD uzywasz najczesciej ? (https://forum.cdrinfo.pl/f28/ankieta-jakiego-rodzaju-plyt-dvd-uzywasz-najczesciej-55762/)

fricko 24.01.2006 16:21

a słyszeliscie o pytach firmy Vakoss czy to stara firma Akoss czy jakies podrobki i czy dobrze sie na nich nagrywa. A ogolnie to nagrywam na "+"

ed hunter 24.01.2006 16:29

Cytat:

Napisany przez fricko
a słyszeliscie o pytach firmy Vakoss czy to stara firma Akoss czy jakies podrobki i czy dobrze sie na nich nagrywa. A ogolnie to nagrywam na "+"

trochę chęci...

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=56925

Rangiz 24.01.2006 17:35

Uzywam praktycznie tylko dvd+r jesli sa w tej samej cenie co minusy.Chyba ze minusy sa tansze to wtedy je biore.

fricko 25.01.2006 11:25

dzieki ed hunter, jestem troche laikiem w tych sprawachi nie bardzo wiem co oznaczaja te skany :| jezeli mozna to bym prosil to przetlumaczyc tak na lopatologiczny sposób :|

henry01 28.01.2006 18:47

Płytki DVD

Witam!
Ja głównie używam DVD-R, bo najczęściej nagrywam filmy a te ponoć lepiej nagrywać na "-". Tak powiedział mi jeden gość, który zanim kupił nagrywarkę radził się ludzi z firmy, która montuje nagrywarki DVD dla dużych odbiorców (dla firm). Podobno DVD-R jako nośnik dla filmów DVD jest bardziej kompatybilny ze stacjonarnymi odtwarzaczami, natomiast DVD+R jest lepszy dla danych

pawelblu 28.01.2006 21:54

A dzisiaj wlasnie na gieldzie jakis gosciu mi wmawial "ze zawsze to DVD+R bylo bardziej kompatybilne ze stacjonarnymi odtwarzaczami, bo sprawdzal na Sony'm".

Radek 1 29.01.2006 02:49

Plyty DVD

ja tylko i wyłącznie DVD+R FIRMY SONY

Mopett 08.02.2006 19:49

"DVD-R bardziej podatne na błędy..."

To mnie załamaliście bo właśnie kupiłem (po 10 minutach zastanawiania się w sklepie) dziesięciopak TDK z minusami. Wypalam głównie kopie systemu, filmy (ale divxy jako dane do odtwarzania w PC) i muzykę w mp3, ogg etc.

Szczerze to w dwóch sklepach komputerowych pytałem jaka różnica pomiędzy "+" i "-" - wszyscy odpowiadali, że żadna (frajerzy!).

Na szczęście trafiłem w odpowiednie miejsce :)
Gdyby ktoś miał pod ręką jakieś linki do porównań nośników to bardzo proszę.

Pozdrawiam. Hough!

pawelblu 08.02.2006 20:49

IMO dobrze Ci odpowiadali. Na pytanie postawione sprzedawcy przez klienta: "jaka jest roznica miedzy + i -" - "zadna" jest dobra odpowiedzia.

Ja czasem na tego typu pytanie odpowiadam - "adresowaniem", bo jest to tak samo dobra odpowiedz jak dobre jest pytanie. Na temat roznic miedzy plusami pisze sie artykuly a nie wyglasza mowy sprzedawcze. Zreszta w praktyce to wszystko sie i tak rozmywa i zalezy od zbyt wielu czynnikow wiec odpowiedz "zadna" dobrze aproksymuje stan faktyczny.

dk75 08.02.2006 22:08

Właśnie, bez przesadyzmu.
Można iść "programowo", tak jak ja i kupować tylko "PLUSY" ale to tylko "widzimisię".
Lepiej kupić "Verbatim -R" niż "Hawk +R" i o to w tym wszystkim chodzi tak naprawdę.

jamnik 12.02.2006 03:05

Cytat:

Napisany przez dk75
Właśnie, bez przesadyzmu.
Można iść "programowo", tak jak ja i kupować tylko "PLUSY" ale to tylko "widzimisię".
Lepiej kupić "Verbatim -R" niż "Hawk +R" i o to w tym wszystkim chodzi tak naprawdę.

I tu się z kolegą absolutnie zga dzam :)

^martino^ 02.03.2006 21:42

Witam i pytam :)
Czy moglibyście mi polecić jakieś tanie płytki DVD DL?
Pozdrawiam.

Gentelmen 04.03.2006 15:02

Nagrałem już ok 1000 płytek "+" dla różnych ludzi z różnymi sprzętami i niebyło żadnych zwrotów. Dodam że nagrywam na renomowanych nośnikach takich jak Verbatim lub Sony.

matdb 29.03.2006 19:23

Ja VERBATIM X16 omijam już szerokim łukiem. Moja nagrywarka Benq'u 1650 na 9 płytek, 5 źle nagrałą. Teraz tylko TDK i NIGDY WIĘCEJ BERBATIM!!!

Oczywiście "+"!

rork 01.04.2006 14:43

"+" "-" spiecie kopni***281;cie i elektryk ma zajecie hehe, byle by "firmowej" firmy :D i sie dobrze wypali :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:00.