![]() |
Uzywam praktycznie tylko dvd+r jesli sa w tej samej cenie co minusy.Chyba ze minusy sa tansze to wtedy je biore.
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=56925 |
a słyszeliscie o pytach firmy Vakoss czy to stara firma Akoss czy jakies podrobki i czy dobrze sie na nich nagrywa. A ogolnie to nagrywam na "+"
|
DVD+R, i znowu tylko Verbatim :) Kupiłem wczoraj i gdy zobaczyłem wykres w kProbe to aż podskoczyłem - wzorowo się nagrała. Miałem cookie Philipsa DVD-R i denerwują mnie w nich zapisy Lead-Out, niby mało czasu to zajmuje ale jednak lepiej mieć DVD+R i tego nie przeżywać. Poza tym DVD+R mają pare nowszych technologi.
|
Szczera prawda: Jeśli tylko są, to biorę verbatimy(only + ,obecnie już 16 x), jeśli nie ma, to w następnej kolejności pytam o Sony i Esperanze. Te płyty mnie nigdy nie zawiodły. Nigdy nie kupie tdk, bo mój LiteOn 1653s nie lubi tych płytek (co jest popularne u tych nagrywarek). A jeśli chodzi o wielokrotnego zapisu to zrobiłem test Verbatim RW. Nagrałem na nią obraz (jako plik) gry GTA SA i następnie załadowałem prosto z niej obraz do Alcohola (bez kopiowania na twardy) i gierka śmigała... Tylko ich używam. A poza tym to wczoraj wgrałem najnowszy bios do mojej nagrywarki i się zastanawiam, czy to miało sens. Płytę dzisiaj nagrałem i niby działa. :-D
|
DVD+R
Verby DVD+R 8x MCC003 to moim zdaniem jedne z najlepszych płyt do wszystkich nagrywarek DVD :) |
tylko i wyłącznie Verbatim DVD+R 8razy :)
|
Ja wypalam tylko na Esperanzach i Verbatimach DVD-R, żadko kiedy jakaś sztuka sie zle nagra ;P kumpel mi pisał, że teraz Esperanzy x8 "są do du*y" a mi narazie żadna sztuka zle się nie wypaliła, a dużo wypalam.
|
A mój 401@811 zaczął ostatnio wariować i pewne płytki nawet sam po nagraniu nie może odczytać. Moje Soniacze i Maxellki idą dobrze u mnie ale ktoś mi przynióśł Esperanze i jeszcze jakieś "coco jambo" i po godzinie płytka "nie nagrana" ;PPPp
Tak więc dużo zależy też od nagrywarki i to, że u jednego ten sam model dobrzae pali nie oznacza, że u innego będzie tak samo. Np. Kowanskiego 401@811 pali/palił dobrze x8 a mój ledwo x6 wyrabia ;PPPp Tak więc w sumie, na Lite-On to loteria ;PPPp |
Cytat:
|
Cytat:
|
Bylbym zobowiazany zobaczyc jakas kolejna sensowna propozycje na nastepna sonde :)
|
Jest jeszcze pytanie o płytkę.
Przecież powszechnie wiadomo, że Lite-On'y są bardzo "wybredne". |
bo LG to chyba czyta -R a z +R ma problemy
|
Cytat:
nie zamykając KProbe odpaliłem Nero, dałem na wypal pliki DVD, do katalogu VIDEO_TS przeciągłem .VOBy, odpaliłem x4 i po ok 15 minutach miałem płytke, która w Disc Info KProbe widoczna była jako DVD-ROM, no to ucieszony wkładam ja do mojego stacjonarnego LG, wrrrrrrrrrrrrrr, BŁĄD DYSKU !!!!! O TAKIM KOMUNIKACIE MARZYŁEM CAŁE ŻYCIE !!!!! :rozwal: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:51. |