![]() |
Ja juz jakis czas temu przerzucilem sie na sony, verby sa jakies lewe, zdarza sie kilka sztuk porysowanych w opakowaniu.
|
Ilość załączników: 1
|
Cytat:
|
co to jest SONY16D21?
Ja znam tylko SONY D21 i palą się bardzo ładnie... edit: aaaa bo to minusy to i MID inne może być ;) Ja używam zawsze plusów. |
W net pisze SONY16D1 pochodzi z tłoczni Taiyo Juden
|
Judeny już dawno na psy zeszły :) Tylko Verbatim MBI albo Sony D21.
|
A jak wyglądają te D21 lub co jest napisane na opakowaniu?
|
to bedzie cuś takiego http://www.allegro.pl/item736481539_...ake_10szt.html
|
Ja kupuje w foliowych paczkach (nie cake) po 25 lub 30 sztuk.
Mozna na Allegro albo w MediaMarkt. Zależnie od źródła cena wychodzi ok 0,8zł-1zł za płytę. Widze teraz tylko opakowania po 50szt, ale można je tanio wyrwać: http://www.allegro.pl/item731975125_..._promocja.html pełna nazwa to Sony Accucore DVD+R 16x, jeszcze nigdy nie spotkałem aby były inne niż SONY D21 a używam od paru lat i kupowałem w różnych źródłach. Dodam jeszcze że moja poprzednia nagrywarka, legendarna Toshiba SD-R5372 nie radziła sobie z Verbatimami, a z tymi tak. I żadna płyta nie zawiodła. |
Ilość załączników: 3
W sumie to nie wiem czy płyty Sony16D1 zawiodły czy Litkowi nie smakują te płytki bądż ogólnie minusy-akurat nie ma doma innych minusów żeby popróbować.Nawet laptopowe gó..no przyzwoicie pali te płyty-czy poprostu płyty loteria?
Załącznik 52903 Załącznik 52904 Załącznik 52905 |
Nie jest źle, może jedna sie trafiła gorsza, albo brudna.:D
|
Ja osobiscie biore tylko+ i zmieniam booktype
|
Co do Soniaków - nie paliłem nigdy DvD bo w domu mam na razie jakieś "podstawki pod piwo" (dostałem je), a że na DVD zazwyczaj nagrywam rzadko to do czegoś mniej ważnego mogą być. Za to CD-R są dobre.
|
A ja dawno już nic nie paliłem.... To przez te pendrivy, dyski terabajtowe...
|
DVD-R najczęsciej Verbatimy, ale zdarzaja sie też Platinum:)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:12. |