![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.03.2009
![]() |
Nie czyta płyty pomożcie:(
Witam !!!
Mam taki mały problem . A więc tak dostałem płytę od kolegi DVD +R 8,5GB x8speed extreme ![]() Wkładam płytkę napęd coś tam buczy chwile i po chwili dopóki nie wyjmę płytki z napędu cały komputer się zawiesza. Co może być powodem tego że nie odpala a u kolegi płytka odpala . A napęd mam chyba dobry zrobiłem test i dałem do załącznika . Proszę o pomoc . Z góry dziękuje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Masz badziewiastego Samsunga, z kiepska korekcja odczytu.
Probuje odczytac, mieli plyta i na koniec sie zawiesza. Tak mniemam, przynajmniej. Moze przeczysc laser (butelka z CO2)!!!! Moze podmien naped...
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
hmm ale czyściłem płytą napęd 3 razy i rożnymi płytami czyszczącymi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Każdy chwali to co ma
![]() Ja mam LG i nie narzekam. Inni chwalą Szajsunga, inni Pionieera. IMHO wydaje mi sie, ze Pioneer jest w obecnej chwili na topie.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Po wielu przejściach IMO najlepsze są Pioneer i LG.
Nic innego nie kupuje. W jakości zapisu lepszy pioneer w reszcie LG. Chociaż mam 4163B i 112L i nie wiem która lepiej nagrywa. Obie sa super ![]() Ale to zabytek , nowe LG bywają słabe w zapisie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
,,,,,
możecie zamknąć temat dziękuje za pomoc
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Jukebox Hero
Podłącze się pod ten temat, bo badana płyta to Extreme DL.
Miał ktoś styczność z tymi płytami? Na allegro są bardzo tanie, poniżej 2zł za sztukę. np tutaj: http://www.allegro.pl/item565601310_..._promocja.html Ludzie biorą po 5 cake. Warto? Oczywiście nie mówie tu o nagrywaniu dla x360 czy ważnych danych ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.09.2008
![]() |
na "nie ważne dane" są dobre, ja tam nie testowałem DVD DL, ale CD-R po 45 gr właśnie extreme i świetnie się wypalają. nagrałem ze 25 płyt i każda chodzi. nagrałem też jedną DVD-R 4.7 GB i również świetnie chodzi, więc można przypuszczać, że DL będzie równie dobry.
EDIT. pierwsze extremy paliłem 1,5 roku temu a chodzą ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Nosz kurde ale jak by się kiepsko wypaliła to chyba by już się po 1,5 roku popsuła? CD-playery czytają je znakomicie parę sekund i już muza leci. Dobra zapodam testy zaraz ale tam jest samo Audio-CD, może być?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Jukebox Hero
Cytat:
![]() Kupiłem dla testu płyty SHIVAKI DVD+R DL "8x compatible". Cena 2,5zł w SKLEPIE ![]() Do boju ruszyły nagrywarki Pioneer 112D@L 1.28 oraz LG 4163B z przedpotopowym A103. Podobno RICOH D00 ![]() ![]() Optycznie - test zaliczony, wykonanie dobre. Program: ImgBurn Pioneer wypalił, ale już nie odczytał. Po LG nie było nawet czego czytać (write error), choć zazwyczaj w beznadziejnych przypadkach radzi sobie lepiej od 112-tki. Została mi jedna czysta płyta i nie wiem co z nią zrobić, bo juz nie mam innej nagrywarki ![]() Może zmienie sobie prędkość nagrywania RICOH D00 w pioneerze i przepale ją @10x ![]() ----- A na przykład "renomowane" ![]() Teraz kupiłem Emtec. Jeszcze nie rozpakowałem, ale podejrzewam ze nośnik ten sam co X-DISC czy Omega - RICOH D01. Cena < 3zł/szt na allegro Verby chodzą po 6zł, całkiem znośne płyty po 3zł, ciekaw jestem gdzie jest tzw "granica shivaki", poniżej której zejść sie nie da ![]() Ciekawią mnie jeszcze płyty na nosniku RITEK (Platinum, Traxdata) oraz z czego płyty robi Maxell (też kosztują 3zł, a firma przecież dobra). Ostatnio zmieniany przez sobrus : 18.03.2009 o godz. 10:09 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wyjadacz ;)
![]() |
No więc właśnie, kiedyś nagrałem coś na CD-R TITANUM i chwilę później nie mogłem tego odczytać. Moim zdaniem te Extreme to płyty jakości "znośnej"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Jukebox Hero
Płyty Hawk to była rewelacja.
Na 10 płyt CD-R żadna sie nie wypaliła na żadnej nagrywarce ![]() Wypalił się jeden DVD+R ale po pewnym czasie przestał działać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wyjadacz ;)
![]() |
a to ciekawe bo ja wypaliłem 10 hawków CD-R 4 lata temu i do dziś działają znakomicie. może ja mam szczęście?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Powtórka z historii - trochę długie | para | Off topic | 63 | 01.09.2005 10:50 |
NOSNIKI DVD-R/+R | Jabba the Hutt | Nośniki optyczne | 4458 | 05.08.2005 14:16 |
9 11 | Air | Off topic | 18 | 06.07.2004 23:38 |