![]() |
LG nie nadaje się do testów jakości:)
Tylko Lite-on i jego OEM Starsze Benq i Plextor |
nagrywam nagrywarka DVD LG GH-22NS50 niedawno kupiłem ją jakiś miesiac temu
a prędkościa x8 zawsze może spróbóję x4 nagrac , robiłem scan disc w nero Disc Speed i nie ma żadnych błędów |
Są chińskie i taiwańskie F16- z chińskimi tak może być i zdarza się.
Na jakim sprzęcie nagrywasz i jaką prędkością. Sprawdź jakość nagrania Nero DiscSpeed lub Opti Drive Control |
miał***9675; ktoś problemy z wypalaniem tych płyt ? bo mam podobne tylko że
printable do nadruku nagrywa wszystko dobrze a na żadnym stacjonarnym odtwarzaczu nie che działac a próbowałem na 5-ciu odtwarzaczach DVD różnych firm ... |
Ilość załączników: 1
|
Bo Yudeny już dawno na psy zeszły, teraz tylko z tego co wiem z forum to tylko Moser Baer i Mitsubishi.
|
Większość Maxelli poszła w świat do ludzi którzy nie rozróżniają Hawka,Omegi od Verbatima i tak się cieszą że im działają na każdym sprzęcie jaki mają.
Dla mnie zostały lightscribe te będę sprawdzał - czas pokaże co są warte ,a paść mogą jak każde- ostatnio po paru miesiącach musiałem IsoBusterem z czytywać jedną Sony (D21) i trzy Verbatimy (Yuden T03) |
Same dobre zapisy, tylko ciekawe co będzie za dwa lata...
|
Ilość załączników: 5
No kończy się przygoda z Maxellkami,udało się z sukcesem wszystkie wypalić (ok.40szt).Wszystkie moje Maxelle posiadały info o kraju produkcji: Tajwan ,jak również wszystkie pochodziły od polskiego dystrybutora firmy Zibi , na rynku są jeszcze z Chin ale z importu przez sieci ( Lidl,hurtowników)
Być może Zibi wywalczył lepsze płyty albo dostał na zachętę na początek lepsze odpady,tak że używać na razie będę tylko DVD+ lightscribe bo zrobiłem sobie zapas bo najbardziej mi się podobają. Wszystkie wypalone Litkiem 1 Nero8 x8 Załącznik 52711 2 Nero8 x8 lightscribe Załącznik 52712 3 ImgBurn x 10 lightscribe Załącznik 52713 4 Ashampoo BS 2009 x 12 Załącznik 52714 5 DVDx 8 DL Maxell wypalona w ImgBurn x4 Załącznik 52715 |
To może przecież czary2mary zapuścić od nowa test za rok lub dwa lata, dać tutaj i zobaczymy co z tego będzie.
|
Cytat:
|
Oo ten ostatni tescik rewelka :). I to od CMC, który nie ma zbyt dobrej opnii.
|
hah jaka okładka xD no miłe zaskoczenie :D to chyba ta z mojego testu to była jakaś tandetna sztuka. jeśli kolejne płytki są takie to Bródka za wcześnie przestrzegł "kup porządne nośniki [...] a nie te chińskie maxelle".
|
Ilość załączników: 2
Tym razem Maxell LightScribe kupiony w cake X10 za 13,99 tym razem od CMC i miłe zaskoczenie niezły wypał Litkiem x 12 w ImgBurn i etykietę widać.
Załącznik 52662 Załącznik 52663 |
o.O jakieś dobre sztuki trafiłeś, jeszcze lepszy wypał, nie jest tak źle tylko nie wiadomo jak z jakością.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:47. |