![]() |
za panasonica podziękuję, miałem nagrywarkę DVD i po jakimś czasie działała strasznie losowo. Z ankiety widzę, że wiele osób używa verbatimy, tylko płytki printable zupełnie nie są mi narazie potrzebne, a nawet dziwnie będą wyglądać - biała płytka z krzywym napisem markerem do płyt. Nie wiecie może czy sprzedają verbatimy nie printable, najlepiej cake 25, szukałem w kilku sklepach i niestety brak.
|
Ale co ma piernik do wiatraka? Dana firma ma produkty różnej klasy adekwatnie do docelowego klienta (cena). Może też tak być, że jedne produkty są udane, a inne niespecjalne. Taki Samsung robi np. nie tylko telefony, ale lodówki, statki etc. Nie kupisz ich tankowca dlatego, że Galaxy S3 Ci się rozkleił po roku? ;)
W ankiecie brakuje sporo nośników (obacz kiedy została utworzona). Płyty BD w sklepach ciężko kupić ponieważ przeciętny Kowalski nie archiwizuje danych lub ma ich na tyle dużo że archiwizuje na NAS lu po prostu zewnętrznym HDD. Szukaj w sklepach internetowych. Te które są to zwykle tylko najtańsze, a te są zwykle niskiej jakości. Jak chcesz najpewniejsze nośniki to BD-M (tutaj producent nie ma znaczenia). Ale są bardzo drogie i nagrywarka musi umieć je wypalać. |
Cytat:
Cytat:
Pomimo, że płyta ma większy czas dostępu to uważam, że dobrym sposobem jest redundancja HDD + płyta. W każdym razie dzięki za info i sorry za offtop. |
Gdybym tak się zrażał to niczego bym już nie kupował bo wszyscy mnie przynajmniej raz zawiedli na jakimś polu. I teoretycznie przyznałbym Ci rację gdyby to było z 50 lat temu. Teraz nie ma wąskich specjalizacji, ani nawet dbania o jakość (najwidoczniej większe są przychody z produkcji tanich śmieci niż drogich na lata). Tak ja to widzę.
Każdy nośnik ma mocne i słabe strony; który nadaje się do pewnych zastosowań, a pewnych nie (nawet tych samych, ale u różnych osób może się nie sprawdzać). I jednym z takich zastosowań, do których płyty się już nie nadają jest przenoszenie danych. ;) Od tego są wygodniejsze flashe i chmury (ale zależy od ilości - i wracamy do pierwszego zdania tego akapitu). |
Cytat:
Popełniasz dość powszechny problem, nie biorąc wszystkich możliwości pod uwagę. |
Problemu nie da się popełniać. ;)
Biorę, biorę. Wszystko masz w poprzednim poście. U mnie się płyty sprawdzają w archiwizacji, nie sprawdzają się w przenoszeniu. |
A ja mam takie pytanie - jak rozpoznać płytki LTH ? Nie chciałbym przez swoją nie wiedzę ich nabyć. Pomijając fakt że pewnie na pudełku z tymi płytkami piszę LTH, tak jak tutaj :
http://allegro.pl/verbatim-bd-r-blu-...048072773.html Czy same płytki można rozpoznać ? Obecnie szukam jakiś dobrych płyt 50 GB i zastanawiałem się nad tym : http://allegro.pl/verbatim-blu-ray-b...048485158.html Dobry wybór czy może to też mogą być LTH ? |
Dobre, sprawdzone płyty BD-R:
- Panasonic - :spoko::spoko::spoko: - Sony - :spoko::spoko: - Fortis - :spoko::spoko: - Platinum - :spoko: Unikać jak ognia Verbatim-ów LTH. |
Ktoś testował te TDK BD-R Professional ? Jaki jest\może być tam MID?
http://allegro.pl/blu-ray-tdk-bd-r-2...819014832.html |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 68948 |
dzięki czarodzieju :) A co według Ciebie jest w tych z Allegro za MID ?Fotki są słabe nic nie można rozczytać jak również nie wiadomo czy foto przedstawia to co sprzedają. Jak zwykle nie odpowiadają na pytania więc pewnie sami nie wiedzą co sprzedają .
|
Cytat:
|
Ładny wypał :spoko:
|
CMCMAGBA5 mają też Verbatimy, których ostatnio używam.
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:36. |