![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Kupiłem dla testu płyty SHIVAKI DVD+R DL "8x compatible". Cena 2,5zł w SKLEPIE ![]() Do boju ruszyły nagrywarki Pioneer 112D@L 1.28 oraz LG 4163B z przedpotopowym A103. Podobno RICOH D00 ![]() ![]() Optycznie - test zaliczony, wykonanie dobre. Program: ImgBurn Pioneer wypalił, ale już nie odczytał. Po LG nie było nawet czego czytać (write error), choć zazwyczaj w beznadziejnych przypadkach radzi sobie lepiej od 112-tki. Została mi jedna czysta płyta i nie wiem co z nią zrobić, bo juz nie mam innej nagrywarki ![]() Może zmienie sobie prędkość nagrywania RICOH D00 w pioneerze i przepale ją @10x ![]() ----- A na przykład "renomowane" ![]() Teraz kupiłem Emtec. Jeszcze nie rozpakowałem, ale podejrzewam ze nośnik ten sam co X-DISC czy Omega - RICOH D01. Cena < 3zł/szt na allegro Verby chodzą po 6zł, całkiem znośne płyty po 3zł, ciekaw jestem gdzie jest tzw "granica shivaki", poniżej której zejść sie nie da ![]() Ciekawią mnie jeszcze płyty na nosniku RITEK (Platinum, Traxdata) oraz z czego płyty robi Maxell (też kosztują 3zł, a firma przecież dobra). Ostatnio zmieniany przez sobrus : 18.03.2009 o godz. 10:09 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.09.2008
![]() |
No więc właśnie, kiedyś nagrałem coś na CD-R TITANUM i chwilę później nie mogłem tego odczytać. Moim zdaniem te Extreme to płyty jakości "znośnej"
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Powtórka z historii - trochę długie | para | Off topic | 63 | 01.09.2005 10:50 |
NOSNIKI DVD-R/+R | Jabba the Hutt | Nośniki optyczne | 4458 | 05.08.2005 14:16 |
9 11 | Air | Off topic | 18 | 06.07.2004 23:38 |