![]() |
Witam nam prosbe moze ktos ma screen spodu trgo nosnika ewentualnie tescik.PozdrawiamMAXMAX 700MB Vinyl GOLD
|
Ja polecam Dysan ze szpuli (u mnie 1,40zł Prodisca, tylko na zdjęciu są 48ki, a ja zgrywałem na 52x z zieloną górą (reszta to samo co na foto). W nero idealna krzywa, zero błędów c2 ;)
http://www.dysanproductseurope.com/D...RBlue48Xon.gif |
Cytat:
Pozdrawiam zwirek :piwo: |
a mnie szczerze mowiac denerwuje to klikanie po zalacznikach, wole jak obrazki sa wklejone - w koncu to po pare kilko obrazki (png 20-40kb jak widze) wiec w sumie na calej stronie to i tak nie bedzie tak wiele. Chyba ze jeszcze duzo modemowcow tu jest ale mam nadzieje ze nie...
|
Ilość załączników: 1
O SONY Supremas juz kiedys pisalem, wrzucilem testy z KProbe i dane z ATIP. Juz wtedy jakosc tych nosnikow byla bardzo dobra, a cena (49,50 zl za cake 50 szt) doskonala. Niedawno wypalilem kilka tych plyt na LiteOn'ie LDW-851S i jakosc zapisu jest jeszcze lepsza niz wczesniej. Fakt, sa to plytki z najnowszej parti, ale wyniki w KProbe byly dla mnie zaskoczeniem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
U nas niestety tylko te drugie, tamte były w okolicach Świąt Bożego Narodzenia. Może jeszcze będą.... Zwrócę jeszcze uwagę na to, iż w moim przypadku ATIP pokazał iż producentem jest SONY:zeby:, wiem, że był jeszcze jakiś inny producent - ale na pewno nie był to Daxon. Acha! No i wyniki robiłem w kProbe 1.1.29, a nie w 2.x.x - może to ma jakiś wpływ? |
Cytat:
teraz jak kupuje Benq to juz sa od Acera i nie nażekam na nie ( pale ma teacu 516 z 8 i 12X).Ostatnio Benq brałem na giełdzie w w-wa po 8zł za 10szt. |
Cytat:
Czyli okazuje się, że SONY SUPREMAS od jakiego producenta by nie były to naprawdę udany zakup, a jeżeli jeszcze do dostania w promocji 1PLN/szt. to jedne z lepszych płytek na rynku w kategorii jakość oraz cena/jakość :spoko: - no chyba że ktoś ma inne doświadczenia z tymi płytkami:nie: |
Po gieldzie chodzi taki gosc z wuzeczkiem i ma plyty benq po 65 zl. /100 i prince polo (te male) po 14 zl. / 30
|
CD-RW Verbatim Data Life Plus (Advenced SERL+) Ultra Speed x32, wypalona z predkoscia x32. Jak na RW calkiem niezly wynik, gdyby nie ta "gorka" napoczatku wykresu bylby to wynik rewelacyjny
|
Xdisc Flash - nie polecam
Ilość załączników: 2
Juz kilka razy kupowalem CD-R Xdisc Flash (żółte) i nie było problemów, ale ostatnie pudło wygląda nieciekawie. Na cdromku mimo dosc dobrych wynikow w kprobe plytki czesto nie sa wogole widoczne..
Tak wygląda plyta nagrywana przed chwilą x16 i testowana z max. predkoscia: PS te nowe (gorsze) maja troche rozmazane nadruki, widac to dobrze na napisie "certified up to 52x" PS2 dodaje tez test xdisc twister (bladozielony) nagrany prawie rok temu x48 - jak widac niezle sie trzyma - polecam :-) |
Byłem uprzedzony trochę do Esperanz, czytawszy opinie na forum, dlatego wynik ten zrobił na mnie wrażenie
Palona x16 Esperanza x52 Silver-Silver |
Datex zielony
Wpadły mi w ręce tanie zielone Datexy z małego cake'a
wypaliłem jedną x16, ale zaroiło się od błędów i drugą nagrałem x12 - dużo lepiej. Nie wiem czy to zmniejszona prędkość czy lepszy egzemplarz ale druga wygląda przyzwoicie. Nero nie pozwalał wybrać prędkości >x32 mimo że na płytkach jest "x52". 1. Marka: Datex 2. Typ: CD-R 700MB 3. Producent: Digital Storage Technology Co., Ltd. 4. Nazwa nośnika: SILVER - max 52x 7. Nominalna długość płyty: 80min 8. Nominalna pojemność płyty: 700MB 11. Kolor spodu: Srebrny 12. Rodzaj podłoża: Cyanine 13. Deklarowana maksymalna prędkość: 52X (SMART-BURN 32X) 14. Wypalona 12x i 16x |
Witam i podsylam info nt. plytek Msonic DVD-R, ktore nabylem wczoraj w cenie 2.90zl za sztuke (koperty). Plytki wygladaja bardzo dobrze, absolutnie bez wad pod swiatlo na calej powierzchni, w opinii innego klienta ktory nie pierwszy raz je kupowal zadnych problemow jak dotad. Mam LG4020B (tamten czlowiek zreszta tez).
Region information N/A not a DVD-VIDEO Media code/Manufacturer ID GSC001 Format Capacity 4.33GB(4.65GB) Book Type DVD-R Media Type DVD-R Media Id Code Speed 4.0x 5540KBps Available Write Descriptor CLV 2.0x 2770KBps Available Write Descriptor CLV 1.0x 1385KBps Write Strategy Speed 1.0x 1385KBps Data area starting sector 30000h Data area end sector 22AC2Fh Linear Density 0.267um/bit Track Density 0.74um/track Number of Layers 1 |
Tak na samym poczatku chcialbym wszystkich powitac (pierwszy post na forum...)
--- Niedawno wpadly mi plytki Titanum... Zakup w Tesco za 1,2 w slimie, wiec cena calkiem calkiem. Ale jak to sie ma do jakosci... > wyniki testu: 1. Marka: Titanum 2. Typ: CDR-80 MIN 700 MB 3. Producent: Plasmon Data Systems Ltd. 4. Nazwa nośnika: silver-silver 5. Nominalna długosc plyty: 80 MIN 6. Nominalna pojemnosc plyty: 700 MB 7. Maksymalna pojemnosc plyty: 702,80 MB 8. Kolor spodu plyty: srebrny 9. Rodzaj podloza: Phtalocyjanina 13. Deklarowana maksymalna predkosc: 52x 14. Lite-On 52327S , wypalona z predkoscia 52x ::plyta:: plyta gora ::Kprobe v2.1.0 - x52:: x52 |
kolejna plytka , memorex - plytki ktorych zakupilem 25(+1) sztuk i dzis nagrana przetestowalem
1. Marka: Memorex 2. Typ: CDR-80 MIN 700 MB 3. Producent: Moser Baer India Limited 4. Nazwa nośnika: - 5. Nominalna długosc plyty: 80 MIN 6. Nominalna pojemnosc plyty: 700 MB 7. Maksymalna pojemnosc plyty: 702,80 MB 8. Kolor spodu plyty: srebrno-zloty 9. Rodzaj podloza: Phtalocyjanina 13. Deklarowana maksymalna predkosc: 52x 14. Lite-On 52327S , wypalona z predkoscia 48x ::pudelko (cake):: cake :: Kprobe v.2.1.0 - x48 :: x48 |
Jedne i drugie raczej na podstawki niż do nagrywania..., no chyba, że to nie płytek wina
Na dziś dzień jest tak dobra korekcja napędów CDRW, a o DVDRW już nie wspomnę, że płytka dopuszczelna do nagrywania nie powinna mieć błędów C2. Ale to moje prywatne zdanie i każdy się może nie zgodzić, natomiast ja cennych danych bym na tym nie nagrywał:nie: kid4 - zastanów się nad zmianą biosa na QS0C lub QS0E (tak chyba idą te oznaczenia - bo piszę z pamięci) - to naprawdę dobre biosy - może poprawi ci się jakość zapisu/odczytu tych Memorexów, bo Titanium to chłam okrutny:blee: |
vizzard -> mysle ze to wina plyt, ale nie jestem do konca pewien.. moze ten test cos wiecej powie.. tzn. chodzi mi o zielone C2 - co to znaczy, a w results pisze ze 0... nie wiem , i chcialem sie spytac ludzi, ktorzy na ten temat cos wiecej mogliby mi powiedziec...
plytka Core 1. Marka: Core 2. Typ: CDR-80 MIN 700 MB 3. Producent: Moser Baer India Limited 4. Nazwa nośnika: - 5. Nominalna długosc plyty: 80 MIN 6. Nominalna pojemnosc plyty: 700 MB 7. Maksymalna pojemnosc plyty: 702,80 MB 8. Kolor spodu plyty: blado-zloty 9. Rodzaj podloza: Phtalocyjanina 13. Deklarowana maksymalna predkosc: 48x 14. Lite-On 52327S , wypalona z predkoscia 52x... ::Kprobe v2.1.0 - 52x :: 52x obrazka plyty nie moglem znalezc, a nie mam mozliwosci przeskanowania... |
Zielone C2, hmmm...
Były już takie sprawy poruszane na forum, ale specjalnie się nie wczytywałem, więc ci nie odpowiem, bo nie chcę zmyślać. Mogę tylko odesłać do tematu, który się obecnie toczy na forum - chyba nazywa się kProbe - Instrukcja - może tam coś znajdziesz Jak mi się przytrafią zielone C2 - to tak jak by ich nie było :D |
zielone slupki w C2 to bledy chipsetu a nie blad na samej plycie
nie pytac co to za bledy, bo nie mam ZIELONEGO pojecia :haha: :) |
Cytat:
|
Co do tych tanich BENQ (białe, na walcu po 50szt, cena około 40żł za walec).
Kupiłem 3 x 50szt. Nagrałem ich troszeczke i w zasadzie to dobre płytki, ale są różnice pomiędzy partiami. Z 2 walców płytki mają błędów C1 średnio ~ 1,5 ale z trzeciego C1 średnio ~ 4, max nie przekracza 18. Ta sama nagrywarka, nagrywane x24, ten sam producent nośnika (acer). Sony supremas mają zdecydowanie mniej błędów C1. Obecnie chyba najlepsze tańsze płytki. W MediaMarkt ostatnio widziałem za 56zł / 50szt. |
Dzisiaj zakupiłem kolejne opakowanie BENQ (białe, na walcu po 50szt, cena 39.95, folia opakowania fioletowo-żółta w różnokolorowe owalne plamki) w tym samym sklepie co pozostałe, w tej samej cenie......
Ale okazało się, że nie jest to nośnik "Acer" a "Sony", zresztą chyba ten sam co w Sony supremas. Bardzo ciekawe... Update Te Benq na nośniku Sonego są dobre - średnia błedów C1 nie przekracza 0,5. :spoko: |
Verbatim 48X Crystal DL+ SuperAZO DataLife Plus
...wypalone w LG GCE-8525B 1.03 32x overburning > 705MB czyli 2MB :) |
objasnienia bledow
Witam.
Przepraszam za laickie zapewne pytanie, ale czy ktos z Kolegow moglby i chcial wytlumaczyc o co chodzi z tymi bledami, tzn. o czym swiadczy c1 czy c2 i jakie sa przyzwoite normy???Bardzo bym prosil....dziekuje! Arek p.s.sorki-cosik znalazlem na forum....jeszcze kopie-jesli jednak ktos chce cos od siebie tu dorzucic-zapraszam:-) |
http://neo.telsten.com/ed/ass.PNG
Dla porównania... C1 oraz C2 z oryginału Windows XP Professional ;) |
c1 z xp
...OJEJ!!!
To chyba jakis handmade bo maszyna tak nie potrafi, co :mruga: Pozdrawiam! |
Nierozumiem, mogę nagrać filmik jak to robie... ale serio. Normalny oryginał WinXPPro tłoczony....
|
Cytat:
|
...to byl oczywiscie zarcik-handmade w znaczeniu ze ta plytke(nie wyniki testu) robil czlowiek bo maszyna tak nie potrafi....no ale szok, rzeczywiscie.Ciekawe jak wyglada taka "tlocznia"....i skad takie wyniki.Pozdrawiam wszystkich.Arek
|
Nie mam skanera i nie moge zeskanować ale pokaże Wam to:
Tylko że Home Edition jest sreby, wiadomo odbicie światła. I wogóle to te Windows'y to tak jak by w teczce były (nie mówie o OEM). No ale co do płyty to jak się ją dothnie to niebo w gębie... Ma zaokrąglone krawędzie, trudno ja porysować, jest bardziej ślizga. ;) Chciałbym nagrywać takie płytki z 6 C1 :) |
Sony Supremas
Producent - Sony Corporation Kupione w Kerfurze w Szczecinie 10 płyt w szpindlu Overburning - 722 MB Uwagi - Płytka jest dobrze wyważona, nie wyje podczas wysokich obrotów. wypalona x16 na tym co w teście |
|
Cytat:
Teraz zauważyłem że nagrana jest tylko do 15 minuty:> |
Cytat:
Młio wspominam te Sony :taktak: Kiedyś w promocji 50szt cake kosztowało 50PLN - teraz 30 szt kosztuje 40PLN w Carrefour Tylko tamte byłu od innego producenta niż Sony i obwódka było żółto niebieska w cake'u, a nie zielona |
Cytat:
|
Cytat:
Dlatego z taką prędkością je paliłem :ognicho: BTW - wychodziły u mnie lepij niż Verbatim Pastel x48 (burn x16) :D |
A teraz Mint
Producent - Gigastorage Corp. Overburn - 723 MB Nagrywane 16x Kupione w MM w Szczecinie Istna padaka:blee: |
A komuś się bardzo dobrze ponoć nagrywały ;/
|
Mam kilka tych Mintów - jak coś nagram - zrobię zrzuta :taktak:
|
|
A tak wygląda Mint x52 burn x16 Liteon 812@832 VS08 :D
|
Verbatim Super Azo Crystal(DataLifePlus)
Nagrana 8x Producent - MCC Kupiłem w szpindlu 25 sztuk:jupi: |
... no to bijemy verbatimkowe super azo; BenQ made in sony, bez nadruku, 77 groszy luzem, nagranie x32
|
Witam pierwszy raz na forum. Poczytalem i postanowilem wrzucic cos od siebie. Z tego co widziałem Esperanzy radzą sobie nie najgorzej, ostatnio kupilem ich pare sztuk i nie wiem czy to partia nad wyraz nie udanych plytek czy jest inne wytlumaczenie?
Po pierwsze nagrywarka nie zawsze od razu zczytuje czyste płyty (czasami trzeba je umieszczać na tacce kilkukrotnie - zależy chyba od sztuki) Po drugie zobaczcie na wykresy. Ciekawy jestem jak znawcy to skomentują...... Ja ich wiecej nie kupię. Esperanza CD-R 700MB silver-silver Nagrywane na Lite-On 24max Pozdrawiam uzupelniam dane: info o plytce:CDR (B-) [Daxon Inc.] zaktualizowalem bios na najnowszy i przetestowalem na ostatniej Esperanzie -wiele to nie zmienilo w wynikach testu |
Ale SHIT :O
|
marokrak, a weź przeczyść optyke i wtedy nagraj i zrób test. Zauważyłem żę Twoja palarka jest wiekowa i mogła się zabrudzić...
|
hmm... Baku nie wiem czy to moze byc problem od strony nagrywarki. Takiego testu juz niestety nie zrobię bo pozbylem się dzisiaj ostatniej "czystej" z tych Esperanz. Nagrywarka nie jest nowa, ale mozna powiedziec "mało śmigana" ;). Faktycznie nie ma dużego przebiegu zarówno w nagrywaniu jak i odczycie płytek. Z nagrywarą nie bylo nigdy żadnych problemów i dopiero przy tych E. poczulem, ze cos jest nie tak. Nagrałem przed chwilą przypadkowego Emteca i chociaz w tescie nie wypadł za dobrze to jednak róznica w stosunku do Esperanzy wielka.
Emtec nagrywany i testowany w tych samych warunkach. Pozdrawiam |
Jak na Emteca to kiepski wynik:(, weź lepiej przeczyść soszewe jak radzi Baku i wgraj najnowszy bios(jeśli już tego nie zrobiłeś).
|
Witam!
Mam taki mały problemik: Dlaczego Lite-On SOHC - 5232K pali mi płytke miniCD-RW Esperanza 210MB x12 z prędkością TYLKO 4x ??? |
1.) To nie ten temat
2.) Bo ma w biosie tak "zakodowane" |
Mediastore silver
Producent - Plasmon Data Systems Nagrana 16x |
A jak to moge poprawić ! Pomóżcie PLEASE !!!
|
Cytat:
Też palę na Litku 52327s i przymierzam się do zakupu większej ilości płytek, wybór mam między Pastelami, a Crystal Azo, cena prawie ta sama. ??? Pozdrawiam. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale podobno Pastele lepsiejsze Ja w każdym bądź razie po wypaleniu około 70 Pasteli nie narzekam :D Palę naturalnie tylko Liteon 52327S z filtrem :jupi_pet: :D |
Dzięki za pomoc. Kupiłem 300 Pasteli :spoko: . Huh, ale będzie wypalania. Mam kilka takich samych płyt pod marką TDK RefleX, na rewersie pudełka wyraźnie stoi napisane, że ich żywotność to 100 lat :O (po francusku) - pewnie Francja ma lepszy klimat dla cdr-ów ^_^ . Ciekawe, jak w Polsce?
|
Mam pytanie co to są te zielone błędy.
Na swoim DVD Liteona sprawdzam teraz niektóre płyty i mają c1 avarage max. 10, c2 0 i zwykle pojawiają się jakieś zielone błędy. |
Cytat:
300 sztuk! :O Robi wrażenie! :tak!: |
Cytat:
Można je pominąć :mruga: |
Jak można pominąć to dobrze. A tak to moje płyty są w niezłym stanie stwierdziłem. Nawet Hawki Edycja Specjalna których miałem kiedyś niestety 50.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
No wiesz - żart! :D Sam nie wiem jak ci to prościej wytłumaczyć ??? Spróbuj się wczuć: Analogia do palić papierosy - palić (wypalać, nagrywać) płyty Papierosy są z filtrem - więc ja palę na Litku z filtrem :taktak: PS. Jak trzeba będzie to narysuję :D |
1. Marka: Msonic
2. Typ: CD-R 80 min 48x 3. Producent: Postech corporation 4. Nazwa nośnika: 5. Obrazek pudelka: 6. Obrazek plyty: 7. Nominalna długosc plyty: 79:59.73min 8. Nominalna pojemnosc plyty: 703MB 9. Maksymalna dlugosc plyty: 10. Maksymalna pojemnosc plyty: 11. Kolor spodu plyty: srebrny 12. Rodzaj podloza: Cyanine,AZO 13. Deklarowana maksymalna predkosc : 48X 14. Komentarz: Kupione przedwczoraj w Auchan Modlińska w Warszawie po 0,89zł/kopertę, palone 16x. Jednym słowem lipa - nie polecam |
Cytat:
|
:O
nic nie rozumiem :help: albo druga trafila sie lepsza, albo moja ngrywarka jakos zle dobiera strategie dla CLV Nastepna wypalilem x12 , ale tylko 20min - wyszlo gorzej niz x16 Więc spróbowałem x48 CAV: |
Sigma - taki pomarańczowo-biały kolor nadruku
Producent - CMC Magnetic Corp. Nadpalanie do 723MB Nagrana 16x |
Ilość załączników: 3
1. Marka: ICAM
2. Typ: CDR-80 3. Producent: Multi Media Masters && Machinary 4. Nazwa nośnika: ICAM 5. Obrazek pudelka: 6. Obrazek plyty: 7. Nominalna długosc plyty: 79:59.74 8. Nominalna pojemnosc plyty: 703 MB 9. Maksymalna dlugosc plyty: 82:26.10 10. Maksymalna pojemnosc plyty: (724 MB) 11. Kolor spodu plyty: srebrny 12. Rodzaj podloza: Phthalocyanine 13. Deklarowana maksymalna predkosc: 52x 14. Komentarz: plytka nagrywana predkoscia 32x w nero. I jak na cene 1,1 zl za sztuke ( plytka w kopercie) wydaje sie niezlym wyborem ;p A palarka to LiteON 52327S QS0C |
TDK D-View 48X, pomarańczowa... palona 52X na Plextorze :)
|
Cytat:
Niezły KIT ;] |
Czemu?
|
Cytat:
Tyle ;] |
Jak by nie patrzeć Toshiba ma lepszą korekcje błędów a w niej było to robione to jednak możliwe... a pozatym nagram CI filmik i wrzuce na serwer :D
|
Cytat:
|
Baku ma racje. Tez mam te Toshibe i mialem identyczny wynik bledow, ale dla innej plytki (verbatim). Skoro KProbe jest tylko dla napedow LiteOn (jak rowniez ich OEMow), to nie nalezy sie przejmowac wynikami jakie uzyskano na Toshibie. Zreszta podczas testow mozna zaobserwowac predkosc (w granicach x650:)
|
1. TDK Metallic 48x z wieży
2. Producent CMC (według informacji o płycie w Alcoholu) 3.Maksymalna prędkość zapisu 48x (mi pokazuje 52x) 4. Nagrana przed chwilą na 24x na Teac W552E 5.Odczytywana na max. na Liteon XJ-HD166S Ilość c2 - 0 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie do konca. Te wyniki sa w pewnym stopniu z grubsza poprawne, jednak sa nieporownywalne z wynikami osiaganymi na nagrywarkach. Tzn. te wyniki ktore uzyskasz musisz oceniac z dystansem (bo szacunkowy blad jest wiekszy niz w nagrywarkach), a uzyskane wyniki moga sluzyc w zasadzie jedynie do porownan wewnetrzych, czyli do porownan plyt sprawdzanych tylko na tym czytniku bo stopien porownywania ich z testami innych osob (w szczeoglnosci testujacych na nagrywarkach) jest nie do oszacowania.
|
z promocji w media: moze nie najlepsze
ale za ta cene znosne eProFormance 10szt za 6zl palone 16x |
Kupiłem płytki NEC pakowane cake 50 szt+etui na płyty w MM Wrocław po 52,99 zł
HL-DT-STCD-RW GCE-8160B Drive Type = CD-RW Disc Type = CDR (A+) Lead In = 97:26:66 Lead Out = 79:59:71 Nominal = 702.82MB (79m 59s 71f/LBA:359846) Manufacturer = CMC Magnetics Corporation |
Cytat:
Też je widziałem, ale kupiłem BenQ 50szt/29,99PLN w fioletowej folii :D Palona 832 VS08 x16 |
A tu to samo tylko Nec 2500A 1.07 v2b5 x16 odczyt 832 VS08 :D
|
Cytat:
Poprosze wykresiki jesli mozna, bo tez je namierzylem i rozwazam zakup. Wygladaja zachecajaco i cena niezla. Pozdro |
Cytat:
więc je opchnąłem. |
dzieks wielki za szybka odpowiedz
ostatnio mecze eproformance i sa niezle nawet - szkoda tylko ze cena sie zmienila z 6 zeta na 9 |
Cytat:
Mi na 52327S lepiej się paliły niż Pastele :O |
Właśnie kupiłem 100 sztuk płytek benq (WGK) z jednej strony zielone z drugiej złote z nadrukowanym cos w stylu motylka, zapakowane w fioletową folie i takiego samego koloru pudełko, produkcji Daxon. Nagrywane na LG 16x.
Wykres: http://www.astercity.net/~wiranolu/benq.gif To był drugi test płyty, w pierwszym C1=2,5 Cena za jedną płytke wynosi 53 gr :kasa: Co o nich sądzicie bo ja zabardzo się nie znam na tych wykresikach. |
Cytat:
|
Ty Daro jakos duze Ci tego C1 wyszlo :)
mnie tym samym programem na tych plytkach wyszlo: C1=0,10 a C2=0,02 |
Zapodam caly test tutaj:
------------ General Information Drive: LITE-ON DVDRW SOHW-832S Firmware: VS08 Disc: Data CD Selected speed: Maximum C1 errors Maximum: 40 Average: 0.11 Total: 484 C2 errors Maximum: 0 Average: 0.00 Total: 0 Jitter: n/a Scanning statistics Number of samples: 4522 Average scanning interval: 1.01 sec Glitches removed: 1 ------------ Predkosc z jaka nagrywalem ow plytke to 32x nagrywarka LiteOn SOHW-832s, plytki BENQ z firmy Daxon z tej samej serii co liquidboy'a ale jakis "mily" :D pan na WGK powiedzial ze nie ma "takich dobrych plyt" bo nikt takich nie kupuje a tu prosze nawet calkiem ladna plytka za 0,53gr ;] 53zl/100szt. Screen w załączniku |
Cytat:
I nawet wykresy są :D Wyszły jednak trochę lepiej :taktak: Ale pewnie dlatego, że na DVDR palone były :mruga: |
VIZZARD, moje tez byly palone DVDR - ogolnie rzecz biorac to za***iste plytki za niska cene, po co przeplacac za Verbatimy, TDK czy Sony
BENQ moze sa ciutke gorsze ale w porownaniu jakosci do ceny wychodza najlepiej |
Cytat:
A co do płytek - to masz rację Jeżeli w tej cenie można dostać taką jakość - to ja jestem za :tak!: Pytanie tylko - jak trwałe one będą? :D |
Cytat:
plytek to i tak do nagrania i na handel wiec jak dlugo sie beda trzymac to juz mnie nie obchodzi ;] jak ktos dba o plyty to nawet najgorsze go**n bedzie dlugotrwale :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:11. |