![]() |
Czy płyty z warstwą zapisu Dye Type 3:Long Strategy (Cyanine) są lepsze w sensie trwalsze niż np. te Dye Type 7:Short Strategy (Phthalocyanine)?
A co do testów NERO Speed to mam kolejne zastanawiające spostrzeżenie - pierwszy test po uruchomieniu aplikacji Disc Quality Test pokazuje mniej błędów niż każdy następny. Natomiast po zamknięciu i ponownym uruchomieniu aplikacji pierwszy wykonany test znów jest dobry, a kolejne dużo słabsze np. najpierw brak C2, potem po kilkadziesiąt lub kilkaset. sprawdzałem to wielokrotnie i jest to prawidłowość, powiedzmy 4/5. Więc rozgrzanie nagrywarki i płyty nie mają w tym przypadku raczej znaczenia. Wersja 3.12 i 3.50, nagrywarka LG 8256b. |
Nie tyle nagrywarki...no ale po prostu spójżcie na te płytki...jak poklejone są, zobaczcie pierścień i te mega zacieki. Jakość wykonania Crystal'i Verbatim'a jest poniżej wszelkiej krytyki wg mnie. To coś pomimo tej cudnej Super Azo rozleci się pewnie dość szybko. Metal AZo Verbatim'a to były płytki . Szkoda,że minęlo kilka lat i Verbatim upadł z jakością.
|
Podobne doświadczenia
Cytat:
Mam bardzo podobne doświadczenia, właśnie z płytami VERBATIM Crystal SuperAZO - co prawda mam zdecydowanie mniej błędów, ale na 4 nagranych płytach zawsze pojawiało się ich dziwnie dużo jak na takie płyty i to zawsze około 40 minuty (jeśli dobrze pamiętam) - ale np. dla porównania nagrałem takie same dane na zwykłych Platinium i było wyraźnie lepiej. Oczywiście to co zaprezentował kolega - to już tragedia ! Ale ostatnio kupiłem w takiej samej cenie (99 gr luzem) Verbatim Pastel'e i jest dużo lepiej niż na tych Crystal Azo. Pozdrawiam ro29 P.S. Teraz zauważyłem, że te płyty nagrywałem tak jak kolega KINGU, na LG 8526b - może te nagrywarki ich nie lubią ? |
Cytat:
|
Ilość załączników: 3
VERBATIM Crystal SuperAZO 10 szt. na szpindlu, cena ok. 1zł za szt.
Nagrywane audio na LG 8526b NERO Express 6. Testowane NERO SPEED 3.12 Zarówno przy prędkości x8, x16 jak i x24 sypie pod koniec błędami niemiłosiernie. Na "byle" Omegach za 50 kilka groszy liczba błędów jest nieporównanie mniejsza. |
esperanza cd-rw 24x
Planuje zakup tanich a w miare dobrych płytek CD-RW 24x. Znalazłem sobie na Allego Esperanze 24x cake 10 szt. za 29 zł. Przed podjęciem wyboru przeszukałem jednak forum i znalazłem w postach z 2003 roku informacje, że te płytki są produkowane przez INFODISC. Czy te, które obecnie znajdują się w sprzedaży są też robione przez INFODISC czy być może są już na innych stamperach ? Być może ktoś ostatnio kupował takie płytki i mógłby się podzielić ze mną taką informacją. Dodam tyle, że płytki mają chodzić na nagrywarkach LiteOn i LG. Nauczony smutnym doświadczeniem (nowe Dysany CD-RW 12x) wiem, że INFODISC to straszna cienizna, są problemy z wypalaniem tego na LiteOnie, natomiast na LG chodzą dość sprawnie.
Ewentualnie co polecacie z płytek CD-RW 24x ? Byle były tanie, dobre i sprawdzone. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale na pewno próbowałeś, czy po prostu to założyłeś? Fajnie by było mieć LG na częściach Liteona :> :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
A próbowałeś odpalić test jakości w kProbe? :idea: Może pójdzie? :czytaj: |
Ilość załączników: 2
Cytat:
|
eejjjkkoooo!!!
z Tego co napisałem na górze a dokładnie.. ze nie wiem czy nagrywarka działa. Odpowiedz jest prosta ze NIE... wkładam płyte i nawet nie mieli, nie robi nic :boks: K%$@#!!!!!!!!!!!!!! |
Cytat:
A obecne już nie? :idea: Możesz zapodać jakiś screen z takiego testu? :czytaj: |
Cytat:
Wersja 3.12 sygnalizowała więcej błędów niż 3.50 i była to reguła na kilku płytach. Wersja 3.61 na tych samych płytach pokazywała natomiast zerowe wyniki błędów C1 i C2. Prawdopodobnie jednak ta wersja nie współpracuje poprawnie z moją nagrywarką LG 8526b. Co ciekawe nowsze wersje 3.70 i 3.75 w ogóle nie obsługują Testu jakości dysku na tę nagrywarkę (nieaktywna opcja). Czyżby programistom z Ahead coś umknęło? |
o ile mnie pamiec nie myli i.recordy (heh..poznałem po kolorze nadruku ;-) ) pokazują się jako "music media & machinery" ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:04. |