![]() |
Ilość załączników: 1
Hej!
Jako, że mam palarke LG nie moge dać wykresu Kprobe, ale moge dać wykres z Nero CD Speed-->CD Quality Test (jest on dokładniejszy niż Scan Disk) A daje w sumie płyty które były przedstawiane już na początku, ale pozytywnie mnie zakoczyły, a z racji że nie nagrywałem ich wcześniej i nie testowałem nie przekonałem się do nich do końca. To zwykłe Dysany 48X :) .. no dawno nie nagrała mi się tak bezbłędnie/ładnie płyta. 1. Marka: Dysan 2. Typ: CD-R 700 MB 48X 3. Producent: Prodisc Technology Inc. 4. Nazwa nośnika: Dysan CD-R 700 MB 48X (zwykłe Dysany) 5. Nominalna długosc plyty: 80 min 6. Nominalna pojemnosc plyty: 702.83MB (79m 59s 72f / LBA: 359847) 7. Maksymalna dlugosc plyty/Maksymalna pojemnosc plyty: 715 MB 8. Kolor spodu plyty: jasno zielony 9. Rodzaj podloza: Dye (Short strategy; e.g. Phthalocyanine) 10. Deklarowana maksymalna predkosc: 48X 11. Komentarz: nagrywane 12X Audio CD w Nero 5 na LG GCE-8481B (1.05 bios). POLECAM! Zero errorów w teście. pzdr http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...tid=6059&stc=1 wykres: |
Ładnie.
Kolejny dowód potwierdzający moje zdanie, że Prodisc ostatnio za co się nie weźmie - to dobre płytki robi.:spoko: |
Marka: TDK
2. Typ: CDR-80 min 3. Producent: TDK 4. Nazwa nośnika: SPEED-X 5. Obrazek pudelka: OK BOX 6. Obrazek plyty: OK 7. Nominalna długosc plyty: 79,59 MIN 8. Nominalna pojemnosc plyty: 703 MB 9. Maksymalna dlugosc plyty: 81,33 MIN 10. Maksymalna pojemnosc plyty: 716 MB 11. Kolor spodu plyty: 12. Rodzaj podloza: 13. Deklarowana maksymalna predkosc : x52 14. Komentarz LITEON LTR-52327S-QS54, NERO 6.3.0.3 Nagrałem dwie płyty jedną x32 druga x16 nie wiem czmu są zielone C2 ??? :ysz: -okładka Okładka TDK Speed-x 700 x52 -płyta Płyta TDK Speed-x 700 x52 -kprobe x32 --x32-- -kprobe x16 --x16-- |
Moglibyście panowie umieszczać swoje obrazki jako załączniki, a nie od razu je wklejać. Wtedy topic ładowałby się szybciej, poza tym mielibyśmy wybór jaki test chcemy obejrzeć, a tak zmuszacie do oglądania wszystkiego.
|
Cytat:
|
Witam nam prosbe moze ktos ma screen spodu trgo nosnika ewentualnie tescik.PozdrawiamMAXMAX 700MB Vinyl GOLD
|
Ja polecam Dysan ze szpuli (u mnie 1,40zł Prodisca, tylko na zdjęciu są 48ki, a ja zgrywałem na 52x z zieloną górą (reszta to samo co na foto). W nero idealna krzywa, zero błędów c2 ;)
http://www.dysanproductseurope.com/D...RBlue48Xon.gif |
Cytat:
Pozdrawiam zwirek :piwo: |
a mnie szczerze mowiac denerwuje to klikanie po zalacznikach, wole jak obrazki sa wklejone - w koncu to po pare kilko obrazki (png 20-40kb jak widze) wiec w sumie na calej stronie to i tak nie bedzie tak wiele. Chyba ze jeszcze duzo modemowcow tu jest ale mam nadzieje ze nie...
|
Ilość załączników: 1
O SONY Supremas juz kiedys pisalem, wrzucilem testy z KProbe i dane z ATIP. Juz wtedy jakosc tych nosnikow byla bardzo dobra, a cena (49,50 zl za cake 50 szt) doskonala. Niedawno wypalilem kilka tych plyt na LiteOn'ie LDW-851S i jakosc zapisu jest jeszcze lepsza niz wczesniej. Fakt, sa to plytki z najnowszej parti, ale wyniki w KProbe byly dla mnie zaskoczeniem.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
U nas niestety tylko te drugie, tamte były w okolicach Świąt Bożego Narodzenia. Może jeszcze będą.... Zwrócę jeszcze uwagę na to, iż w moim przypadku ATIP pokazał iż producentem jest SONY:zeby:, wiem, że był jeszcze jakiś inny producent - ale na pewno nie był to Daxon. Acha! No i wyniki robiłem w kProbe 1.1.29, a nie w 2.x.x - może to ma jakiś wpływ? |
Cytat:
teraz jak kupuje Benq to juz sa od Acera i nie nażekam na nie ( pale ma teacu 516 z 8 i 12X).Ostatnio Benq brałem na giełdzie w w-wa po 8zł za 10szt. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:50. |