![]() |
Ilość załączników: 1
Witam pierwszy raz na forum. Poczytalem i postanowilem wrzucic cos od siebie. Z tego co widziałem Esperanzy radzą sobie nie najgorzej, ostatnio kupilem ich pare sztuk i nie wiem czy to partia nad wyraz nie udanych plytek czy jest inne wytlumaczenie?
Po pierwsze nagrywarka nie zawsze od razu zczytuje czyste płyty (czasami trzeba je umieszczać na tacce kilkukrotnie - zależy chyba od sztuki) Po drugie zobaczcie na wykresy. Ciekawy jestem jak znawcy to skomentują...... Ja ich wiecej nie kupię. Esperanza CD-R 700MB silver-silver Nagrywane na Lite-On 24max Pozdrawiam uzupelniam dane: info o plytce:CDR (B-) [Daxon Inc.] zaktualizowalem bios na najnowszy i przetestowalem na ostatniej Esperanzie -wiele to nie zmienilo w wynikach testu |
... no to bijemy verbatimkowe super azo; BenQ made in sony, bez nadruku, 77 groszy luzem, nagranie x32
|
Verbatim Super Azo Crystal(DataLifePlus)
Nagrana 8x Producent - MCC Kupiłem w szpindlu 25 sztuk:jupi: |
A tak wygląda Mint x52 burn x16 Liteon 812@832 VS08 :D
|
|
Mam kilka tych Mintów - jak coś nagram - zrobię zrzuta :taktak:
|
A komuś się bardzo dobrze ponoć nagrywały ;/
|
A teraz Mint
Producent - Gigastorage Corp. Overburn - 723 MB Nagrywane 16x Kupione w MM w Szczecinie Istna padaka:blee: |
Cytat:
Dlatego z taką prędkością je paliłem :ognicho: BTW - wychodziły u mnie lepij niż Verbatim Pastel x48 (burn x16) :D |
Cytat:
|
Cytat:
Młio wspominam te Sony :taktak: Kiedyś w promocji 50szt cake kosztowało 50PLN - teraz 30 szt kosztuje 40PLN w Carrefour Tylko tamte byłu od innego producenta niż Sony i obwódka było żółto niebieska w cake'u, a nie zielona |
Cytat:
Teraz zauważyłem że nagrana jest tylko do 15 minuty:> |
|
Sony Supremas
Producent - Sony Corporation Kupione w Kerfurze w Szczecinie 10 płyt w szpindlu Overburning - 722 MB Uwagi - Płytka jest dobrze wyważona, nie wyje podczas wysokich obrotów. wypalona x16 na tym co w teście |
Ilość załączników: 2
Nie mam skanera i nie moge zeskanować ale pokaże Wam to:
Tylko że Home Edition jest sreby, wiadomo odbicie światła. I wogóle to te Windows'y to tak jak by w teczce były (nie mówie o OEM). No ale co do płyty to jak się ją dothnie to niebo w gębie... Ma zaokrąglone krawędzie, trudno ja porysować, jest bardziej ślizga. ;) Chciałbym nagrywać takie płytki z 6 C1 :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:06. |