![]() |
Ilość załączników: 2
1. Marka: Datex
2. Typ: CD-R 800MB 3. Producent: Ricoh Company Limited 4. Nazwa nośnika: Silver - max 32x 5. Obrazek pudełka: 6. Obrazek płyty: w załączniku 7. Nominalna długość płyty: 90min 8. Nominalna pojemność płyty: 800MB 9. Maksymalna długość płyty: 94:10.73 10. Maksymalna pojemność płyty: 827MB 11. Kolor spodu: Srebrny 12. Rodzaj podłoża: Cyanine 13. Deklarowana maksymalna prędkość: 32X (SMART-BURN 32X) 14. Wypalona 8X, błędy :blee: |
Cytat:
|
A testowal ktos moze plytki specjanie przeznaczone do nagrywania audio?? Np TDK
http://www.tdk-europe.com/products/p...rdablemedia/03 |
Cytat:
|
yo... ja tez tam je kupuje, biore te 10paki w kopertach zawiniete w folie :)
|
wypalilem cd-audio nastepna i bylo okolo 500 bledow C1, moze po prostu trafilem na dobra partie ;) kupowalem w auchanie w zgorze ;)
|
wypal jeszcze jedna moze i przetestuj :P
bo ja na tych vakossach mam srednio 1,400 bledow c1, raz i tylko raz zdarzylo mi sie miec na tej plycie srednio 0,200 ale ogolnie udane plytki jak na tanioche :) |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
1. Marka: Vakoss
2. Typ: CDR-80 min 3. Producent: Nan Ya Plastics Corporation 4. Nazwa nośnika: Vakoss Silver-Silver 5. Obrazek pudelka: (jezeli mozliwe) 6. Obrazek plyty: (jezeli mozliwe) 7. Nominalna długosc plyty: 80 min 8. Nominalna pojemnosc plyty: 702.83 MB 9. Maksymalna dlugosc plyty: ? 10. Maksymalna pojemnosc plyty: ? 11. Kolor spodu plyty: jasnozielony 12. Rodzaj podloza: phtalocyjanina 13. Deklarowana maksymalna predkosc: 48x 14. LiteON LTR-52327S (52x 32x 52x), wypalona z 32x MUSZE WAM TO POKAZAC! Jak dla mnie przebija na maxa wszystkie dostepne plyty, od dzis tylko Vakoss. Ave Vakoss ;) |
Cytat:
|
TDK Metallic z wałka mają nośnik od CMC Magnetics, więc przestrzegam (Breslau , Delfin). Pudełkowe (te po 2 zł szt. )mają nosnik Mitsui.
Jabba |
Ilość załączników: 3
1. Marka: HAWK
2. Typ: CDR-80 min 3. Producent: Multi Media Masters & Machinary SA 4. Nazwa nośnika: HAWK CDR 5. Obrazek pudelka: koperta/slim bez okładki 6. Obrazek plyty: 7. Nominalna długosc plyty: 79:59:74 8. Nominalna pojemnosc plyty: 702.83 MB 9. Maksymalna dlugosc plyty: 81:35:53 10. Maksymalna pojemnosc plyty: 717 Mb 11. Kolor spodu plyty: jasnozielony 12. Rodzaj podloza: cyjanina 13. Deklarowana maksymalna predkosc: 48x 14. wypalona x16, dostępna: TESCO, LUDZIE NIE KUPUJCIE TEGO! C2! przy x16:-o Mały update: druga płytka palona tak samo już nie wychodzi tak tragicznie, C2=0 - załącznik3 |
ja swoje Vakossy mam od Nan Ya Plastics Corporation, jak za 1,19 zł z koperta to wymiataja... chodzi mi o nie za duza ilosc bledow C1 nawet przy wypalaniu z 48x
|
Moje Mediastory x12 to Digital Storage Technology Co., Ltd.Na Teac W540E OK, na 52327S kicha totalna - nie dosyć że max. speed to x4 to jeszcze full of C1 + C2 :blee:
|
Kupiłem płytki RW High Speed (do 12x) firmy Vakoss (dawniej Akoss) i Media Store.
Vakoss ma nieznanego producenta, ale w teście jakości nagrania (Nero CD Speed) wyszedł dobrze - minimalna ilość błędów C1 i C2, i same zielone kwadraciki. Media Store jest produkcji Fornet International, i jest sporo gorsza: dość dużo błędów C1 i C2, i parę żółtych kwadratów. Niemile mnie to zaskoczyło, bo wcześniej kupiona płyta Media Store RW-HS była od Ricoha, i jest bardzo dobra. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:45. |