![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1426 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1427 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() To prawie to samo, bo producent tych nośników to najczęściej InteraxiaAG lub AN31 A jeżeli masz Litka - to jeszcze gorzej ![]() Bo Liteony palą raczej lepiej na "plusach" niż "minusach" Przykładowy wykresik płytki Mediastore x4 DVD-R nagranej x4 na 812@832 |
|
![]() |
![]() |
#1428 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.09.2004
![]() |
witam,
nowiciusz całkowity, przepraszam ale jakie płyty wybrać DVD +- R, DVD +- RW jaka jest różnica i co lepiej kupić po czytaniu wydaje mi się że markowe typu Verbatim, Sony, TDK, Maxell Dzięki za radę |
![]() |
![]() |
#1429 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Więcej czytaj ![]() Wtedy nie będziesz już musiał kombinować ![]() Nie będziesz wówczas myślał co masz brać Po prostu będziesz wiedział ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1430 | |
pietrek
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
najprosciej nie zawsze bedzie tu oznaczal ani najtaniej ani najlepiej. ja sie wladowalem na verbatimki z cmc i polowe wolalem sam wywalic - na 3 moje napedy jeden je odczytal [mowa w tym zdaniu o verbatimach data life ale uwaga: 700 MB], co jednak nie zmienia faktu, ze mozna sie naciac. Kolega mi nagral dwa koncerty na tdk [jeden - drugi +] minus byl japan, plus byl tajwan - manufakturki nie podam, nie sprawdzalem nawet. wg mnie, to prawdziwa ruletka, bo to co bylo na pewno dzis z mcc jutro moze byc cmc - no ale nie ma sie co przejmowac. podstawa aby pudelko nie bylo pekniete - reszta to juz drobiazg. takze jak ktos ma szczescie w totolotka to moze sobie smialo kupowac wszystko - z verbatimow lub tdk ![]() na niektorych gieldach takie sprawdzanie juz sie praktykuje. tyle odemnie ![]() narka
![]() |
#1431 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.09.2004
![]() |
koledzy,
Wydaje mi się iż odpowiedzi na pytanie nie było co do -r, +r, co do firmowe wiem bo jak vizzard napisał czytam, ale jezieli by one były równe w cenie które wybrać i do czego. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#1432 |
pietrek
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
generalnie minusy lepiej sie czytaja na stacjonarnych, co do -+RW to sa one zawsze drozsze od -+R wiec tu sie nie da porownac wg mnie
![]()
#1433 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Jeżeli masz np. Litka - one lepiej wypalają na "plusach" Jeżeli będziesz wypalał filmy. może się tak zdarzyć, że twoja stacjonarka nie jest pierwszej młodości I czyta tylko "minusy" - więc teoretycznie filmy powinieneś palić na "minusach" Ale tylko teoretycznie ![]() Bo jeżeli twoja nagrywarka umożliwia zmianę bitsettingu - czyli z "plusów" można zrobić DVD-ROM To odpowiedź nasuwa się sama Najlepiej palić na dobrych "plusach" ![]() To nie tylko moje zdanie ![]() Dojdziesz do tego sam po przeanalizowaniu wykresów z kProbe zamieszczanych na forum ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1434 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.05.2004
![]() |
Witam,
Czy Verbatimy "Pastel" dobrze sie palą na nagrywarce 811s@832s VS0A??. I jaki kolor najlepiej brac, bo wcześniej w postach były wypowiedzi większości forum ,że wyblakowany kolor to żółty i były bardzo słabe. Czy może teraz też jest jakiś nowy kolor którego nie brać??. Jaki jest b.dobry nośnik z "Pasteli" MCC czy jakis inny?? Aha cena w pudełku to 4,50 więc chyba warto. pzdr, ROB
:: CPU :: A64 Venice 3000+ @ 300x9 ![]() ![]() :: MOBO:: Asus A8N-E ![]() ![]() :: GPU :: MSI 7800GT 400/1000@500/1180 v-mod gpu 1,5v ![]() ![]() :: RAM :: 2x512MB CL 2,5-2-2-5 :: HDD :: 80GB Seagate SATAII :: ODD :: Lite-ON DVD/RW SOHW-812S@832S i DVD LG :: LCD :: 15" Belinea 101556 :: PSU :: Tagan U-01 480W :: OLD :: Klawiatura/Mycha/Pad -- UltraX Flat / MX 510 / WingMan / by LOGITECH ![]() Ostatnio zmieniany przez Heros120 : 10.09.2004 o godz. 18:25 |
![]() |
![]() |
#1435 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Więc w tej cenie chyba raczej warto A jeżeli chodzi o kolor żółty - to cóż - jeśli się boisz, to po prostu go nie bierz ![]() Może to kolejna część sagi spisku Verbatima ..... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#1436 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() Chodź z drugiej strony te od MCC można już dostać po mniej niż 3PLN, a jakość jest porównywalna (na mojej 451s, na 832s pewnie będzie taka sama heh)
![]() |
#1437 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Pastele sa glownie z TY i tych nalezy szukac.
|
![]() |
![]() |
#1438 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.08.2004
![]() |
witam. przeczytalem post na temat bitsettingu i mam pytanie. na jakiej zasadzie to dziala? mam pioneera 107D. czy jest u mnie ta opcja i jak ja wlaczyc. pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#1439 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.09.2004
![]() |
Mam nagrywarę TEAC W50D, odtwarzacz DVD Rom Liteon i stacjonarny DVD 625 Philipsa. Nagrywam od roku czasu. Nagrywałem na płytach +R -R -RW +RW Emtec, TDK, Sony, AXE, Vobis, TEAC, Platinum, Verbatim, Esperanza, Bluepop i jeszcze nie wiem na czym - i powiem tak - w normalnym użytkowaniu (zazwyczaj stacjonarny DVD) nie widzę różnicy pomiędzy tymi wypalonymi płytami. Zdarzyło się zepsuć Vobisa, ale zepsułem też TDK i Emteca. Nie mogę powiedzieć, że ta, czy inna firma robi lepsze czy gorsze płyty. Może wyjdzie to za jakiś czas, ale tak jak mówię mam płyty nagrane nawet rok temu i nic się z nimi nie dzieje.
Inna sprawa to wykresy w Kprobe. Tutaj zaczynają się jaja. Od kiego zacząłem je robić, to stwierdziłem, że teraz to już naprawdę nic NIE WIEM! I powiem tak - w moim przypadku mają się one ni jak do codziennego użytkowania płyt dvdr. Moim kryterium wyboru nie jest wykres z jakiegoś programu, ale to czy nagrywarka na której ją nagrywam toleruje te płyty czy nie! Najlepsze jeszcze jest to, że wiele osób sugeruje się przy zakupie płyt wypowiedziami osób, które nagrywają je na innych nagrywarkach niż oni sami posiadają. Żeby testy były wiarygodne, musi zostać zachowana dla nich wspólna platforma, tzn: ten sam model nagrywarki, ten sam firmware i ta sama płyta. Moja konkluzja jest taka: 1.kupcie nagrywarkę dobrego producenta 2.nie sugerujcie się wypowiedziami innych 3.wypróbujcie jakie płyty wasza nagrywarka toleruje najbardziej (zbaczycie, że ta tolerancja będie szeroka i zabardzo z tym nie przesadzajcie) 4.czym ważniejsze dane- nagrywajmy wolniej. Ciekawe co na to fachowcy?![B] |
![]() |
![]() |
#1440 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Punkt 4 -- bzdura totalna.
Wykres kprobe ma niewielką korelację z rzeczywistością, i faktycznie często nijak się ma do tego, czy dana płytka jest dobrze, czy źle nagrana. Kprobe testuje jakość ODCZYTU danego napędu i danej płytki, a nie jakość zapisu. |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |