![]() |
Co jest z tym booktype wczesniej mi dzialal na tym samym systemie a teraz tylko udaje ze dziala ???
|
Cytat:
|
Cytat:
Przejechałem się na różnych producentach ale BTC i Dysan to były wybitni w partaczeniu. Nie wiem jak teraz bo jakiś czas temu zraziłem się do nich; podobnie do napędów CD Sony. Verbatim to jest klasa. |
Cytat:
Esperanza jeżeli nie zrobi coś ze swoimi nośnikami to nie wiem czy się utrzymają - chociaż czy mogą być jeszcze gorsi??? Wiele osób na tą markę narzeka. |
Cytat:
hey |
jedyna uciecha TDK 1-4x poszly u mnie bezblednie 2.4x :DDD suuuper osniagniecie...wiem ze to wina CMC ale ze oni tez pazeruja....i komu tu wierzyc ? hmm jestem zly po wlasnie wtopilem 150 zika na plytki 2.4x w CAKE 25 .... gdzie za 5 zł wiecej bym mial PLAtinum w SLIMIE 25 sztuk - dzialajacych 100% 8x ...ehhh nie odpuszcze im.... mnie juz stracili
|
Cytat:
Racja verbatim tez mial taka partie ichyba jeszcze jest w obiegu ale o niej wiedzialem wczesnij...rozumiem ich wpadke ale wynagrodzili to seria PASTELE ktore mimo ze maja 1-4x ida spokojnie i bezbledu na 8x a TDK ? dla mnie sa za murzynami pazeraki jedne ;) |
Cytat:
|
Kur********* kupilem te super TDK i chce was uprzedzic !!!!
NIE kupujcie TDK w CAKE 25 = Media Information Region information N/A not a DVD-VIDEO Media code/Manufacturer ID CMC MAG F01 Format Capacity Not Formatted Free Blocks 405405696 Free Capacity 4.38GB(4.70GB) Book Type DVD+R Media Type DVD+R Media Id Code Speed 2.4x 3324KBps Available Write Descriptor CLV 4.0x 5540KBps Available Write Descriptor CLV 2.4x 3324KBps Data area starting sector 30000h Linear Density 0.267um/bit Track Density 0.74um/track Number of Layers 1 NIGDY WIECEJ TDK !!!! oczywiscie nagrane z predkoscia 4x maja bledy po brzegi Polecam i zostane juz tylko przy VERBATIMACH i PLATINUM ! ....ehhhh Ps. Poprostu firma tak sie niby szanujaca jak TDK korzystajaca z tak kiepskich nosnikow CMC to chyba odpowiedni wyraz pazerstwa... dla mnie stracili dobre imie na bardzo dlugo. |
Dzis kupilem:
w niemczech : TDK 1-4x R+ = cake 25szt / cena 32 euro * 4,7 = 150,4zł / 6,01zł/szt Platinum 8x R+ = slim 10szt / cena 13 euro * 4,7 = 61,1zł / 6,11zł/szt Verbatim 1-4x R+ = Box 10szt/ cena 15 euro * 4,7 = 70,5zł / 7,05zł/szt Testy beda dostepne lada dzien na http://dvd.for.pl Po ile mozna dostac te plytki u nas w kraju i gdzie najtaniej ? |
Cytat:
|
To ja wam powiem TAK :
1. Nie ma dobrych płyty, płyta za 3zł okazuje sie lepsza niz za 15zł, wszyscy mówią że ta i ta i ta itd. sie pala lub nie dzialają i ja mam ten sam problem. 2. Proponuję wy***a* te palniki DVD do śmieci skoro nie ma dobrych plyt ( kazdy nazeka) 3. Przelecialem całe forum i nigdzie nie ma pozytywnej odpowiedzi jakich plyt uzywać VERMATIMY sa do dupy, TDK sa do dupy hehe wiec kogo słuchać ??????????? ja wyjarałem jedną płyte na MEDIA STORE za 3zł i śmiga przepięknie, ale na nastepnej juz smiga kaszana :) |
Cytat:
|
Cytat:
Ja kupuje Esperanzy Special Edition i jeszcze sie nanich nie zawiodlem. Jeszcze Memorex ujdzie ... |
Hmmm obawiam sie -mimo calej mojej sympatii dla Liteona - ze zwalone optodisc'i to niestety dowod na to, ze w dziedzinie nagrywarek DVD przed liteonem spooooora droga :(
Nec/pioneery i sporo innych napedow wypala je bardzo dobrze. Ja na nich kopce filmy dla znajomych bo jeszcze sie nie zdarzylo zeby komus zle dzialaly. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:03. |