![]() |
zmien nagrywarke........:)
|
wojwar ja ci również odpisałem w PMie - nie znam się kompletnie na biosowaniu, flashowaniu, patchowaniu, nigdy tego nie robilem ;( nie wiem z czym to się je
nagrywałem całe życie na tych MCC003 na takiej konfiguracji jak mam i zawsze wszystko było super, dopiero ta ostatnia paczka zaczęła mi robić takie dziwne jazdy mimo wszystko dzięki za poradę |
Ilość załączników: 4
Cytat:
u mnie na tym biosie, którego używasz z Verbatimami MCC002/MCC003 (oba typy tak samo znosiły moją nagrywarkę) było dokładnie tak samo - wypalały się do bani. Niezależnie od biosu - czy był to BS41, czy CS02 - efekt za każdym razem taki sam (--> dwa pierwsze obrazki). Myślałem że płyty do bani - i nawet oddałem do reklamacji. Coś mnie jednak tknęło i sprawdziłem co będzie jak zmienię strategię zapisu w Omnipatcherze. I to było zdecydowanie to co pomogło - Strategia ProdiscR03 zdziałała prawie cuda. Problemem była źle dobrana/zrobiona standardowa strategia dla MCC003, a nie wina płyty. Bo płytki Verbatim są naprawdę niezłe. W tej chwili jadę na Biosie 1635 CS0K od Codegys (cf-ledfix, bo cf-rs-ledfix powodował małe problemy). Jak widać chłopaki z Liteona ostro wzięli się do roboty i poprawili standardową strategię zapisu - teraz ta standardowa jest najlepsza dla płyt Verbatim (MCC002 można przestawić na MCC003) - i na niej nagrywają się najlepiej (obrazek nr 4) |
Cytat:
|
Cytat:
Czy nieumięjętność userów? ??? Wszyscy zamieszczają po dwa obrazy :czytaj: Nudne to ... :blee: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
CopyMe DVD+R x4 (palona x8) - strategia zapisu domyślna dla MCC003 cena płytki - 80 groszy |
Tak oto wypaliła sie płyta Hawk (ta złota 1-8x) kupiona w Tesco za 1,29zł całkiem nieżle choć mogło by być lepiej (troche gorszy początek). Palona x8 na 832S VS0G
|
Cytat:
Wczoraj to już prawie na ślepia nie widziałem i mózg już tak nie pracował. Mówisz, że ten test (mój) kiszka ?? Szkoda, niestety nie mam dojścia do nagrywary DVD, więc jednak pomysł spełznie na niczym, zastrzegałem, że nie zbam się na tym, chciałem tylko się dowiedzieć, czy faktycznie te płyty to kicha (i chyba tak jest), więc sobie dam spokój i dalej będę wypalał na Verbach i TDK'ach ;) pozdrawiam, |
a to Dysan z wczorajszych zakupów w MM 2,4 i tak palony. (1.29 zł w grubym pudełku)
|
Cytat:
P.S. Nie zapomnij o śrucie !!! ^_^ ^_^ |
Widać nero ujmuje punktów za brak odczytu błędów jitter ponieważ niechybnie ocena jakości powinna wynosić minimium 99 ;)
Co Verbatim to Verbatim :) |
fiskomp - ja tu ci płytke przetestowałem a ty nawet słowa na ten temat.
Twój test jest nic nie wart ponieważ zrobiłeś go ma czytniku dvd + CD-rw takie testy należy wykonywać w nagrywarkach DVD-RW. Dla porównania zamieszczam test innej płytki - prawdziwego Verbatima (TY). zwróć uwagę na ilość błędów. |
Cytat:
a może nie tylko plama? :> zobaczymy :) |
Ponów ten test jeszcze raz z predkością x4 - wtedy się kuknie :O
Ale już teraz widać że źle nie będzie. :) Ps. Ed - ta szpila na bank jest przypadkowa własnie z powodu max speeda ;) |
Cytat:
Bo sam już nie wiem co o tym myśleć :blee: Tylko proszę nie :bicz: pozdrawiam, |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:19. |