![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 26.10.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Nie wiem. Tak słyszałem.
A na sobie spraktykowałem, że weryfikacja zaraz po nagraniu pokazała "alles gut" a następnego dnia błędy przy kopiowaniu i czerwone pola w Nero CD-DVD Speed przy skanowaniu nośnika. Czyli, jeśli podczas samego nagrywania program nie przerwie nagrywania z komunikatem "błąd nagrywania" to weryfikacja tuż po nim nie wykaże żadnych błędów. Tylko tyle... a raczej aż tyle. Być może w przypadku plików (bo to był film) weryfikacja coś daje, ale też się nie spotkałem, żeby mi jakaś płytka weryfikacji nie przeszła - jak jeszcze sprawdzałem. A że na badziewiach nie nagrywam, więc i moje doświadczenia są żadne - oprócz tego jednego i głosów na necie o "krystalizacji" w 15-30min po zapisie. |
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.07.2004
![]() |
Wykonałem dziś kolejny test kprobe na dysku wielokrotnego zapisu (x4)... od 30% zaczęly się errory. Odtwarzacz stacjonarny czyta film bez zakłóceń... Dochodzę do wniosku, że testery płyt są niemiarodajne i jedyne co robią to tylko skracają żywotność nagrywarki... na sam wynik testu wpływa zbyt wiele czynników. Sterowniki, omijacze zabezpieczeń i wiele wiele innych. Dla filmu najlepszym testem jest odtworzenie dysku w starym stacjonarnym odtwarzaczu DVD. Test jest jasny, prosty i zrozumiały. I to tyle.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() P.S. Sprawdziłeś odzyt tej płyty od A do Z, czy tylko wyrywkowo?
|
|
|
#6 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.12.2004
![]() |
Cytat:
Niema więc w tym nic dziwnego, że "tragiczna" płytka jest poprawnie czytana przez dobry stacjonarny player. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
i uwierz mi, że każda odtwarzała się zaraz po nagraniu na stacjonarce, ale po roku już było inaczej. Odtwarzanie na stacjonarnym, zaraz po nagraniu to tylko można powiedzieć test wstępny. Po pewnym czasie może być zupełnie inaczej. ![]() P.S. zdradź tajemnicę jaki masz palnik
Pozdrawiam Marek Ostatnio zmieniany przez zene_k : 27.04.2005 o godz. 01:38 |
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.12.2004
![]() |
Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 21.08.2004
![]() |
dostalemm wlasnie paczke z tymi copy-me MCC3 - kurcze - to sa prawdziwe MCC3 !! za 80groszy !! wykresy palenia mam jak Verbatimów a stacjonarny pion525 łyka bez mrugniecia!! no szczerze to może sa jakieś lekkie odpady bo farba smierdzi i na co poniektorych widac bombelka na plastyku przy dziurze i na etykiecie maja x4 -ale... na platiniumach i tdk nie mialem takich wypałów!!
Ostatnio zmieniany przez fit : 28.04.2005 o godz. 01:38 |
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
smugi po wypaleniu
Hmmm to znowu ja ,powylączałem dziełające w tle aplikacje typu muł ,panda --odinstalowany ,i po nagraniu na verbatimie widać różnice w barwie nośnika.Koła o różnym odcieniu ..no i najważniejsze to byki i zwisy przy odtwarzaniu.Powtórzyłem to samo na esperanzie i to samo .Przy zmniejszeniu predkosci do 4* nagranie bez zwisów ,ale i tak widac róznice w barwie. Mam liteona 812 nagrala juz ..no troche nagrała
Co o tym myślicie?Koniec nagrywarki?A cdr nagrywa bez problemów .,korzystam z clone dvd 2 i nero 6.0.0. Prosze o ewentualne rady.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nie chce cie martwic ale mam dziwne przeczucie ze to wina nosników. Mam dokładnie to samo ze swoją. Kupiłem troche verbatimów i esperanza (obie MCC) i nie chca sie alic na 8x tylko 4, na 8x werba ma właśnie dziwne przebarwienia. Kupiłem więc TDK i jeszcze jakichs innych dziwnych firm do 2pln. okazuje sie ze nie chce palic mi 8x właśnie MCC. Poszedłem do innej hurtowni i kupiłem verby jakies z innej partii ze starszej, z bedacej na połkach i dzis mieli dostawe. dzisiejsza i stara sie wypaliła dobrze ale ta aktualnie na półkach to shit. Wszystkie inne działaja bezproblemow. Sprawdz na innych nośnikach przypuszczalnie wpada MCC z tymi nosnikami - ma szczescie kto nie trafil na ten syf. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
![]() |
dzieki
dzieki , poki co jeszcze próbuje,teraz wyłączyłem jeszcze monitoring dysku w XP.Plytki mam kupione w różnych miastach ale jeszcze je sprawdze pod kątem produkcji może coś wygrzebie
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
KrĘgi
Esperanza jest GSC nie mcc jak verbatim ,ale wyłączyłem monitora systemu i płytka esperanzy nagrała sie poprawnie, nie wiem czy to przypadek,.... w końcu jedna jaskółka wiosny nie czyni.Pożyjom uwidjom.
|
|
|
|
|
#14 |
|
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
a jeszcze zapytam jaki masz sprzet w kompie - chodzi przedewszystkim o chipset
|
|
|
|
|
#15 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 10.03.2005
![]() |
Hm... temat rozrósł się i jest wielki jak ocean, więc mógłbym liczyć na Waszą pomoc? Bo mam pewne pytanko, na które odpowiedź pewnie już padła, ale czytać tyle stron to samobójstwo. A więc na nośnikach DVD jakich producentów wypalać dane, aby się nie zawieść? Dopiero pierwszą nagrywarkę DVD sobie sprawiłem (LG 4163B). Wcześniej miałem tylko zwykłą marki LiteOn i na esperanzach paliło mi się bajecznie . Razem z nagrywarką więc odrazu zakupiłem 25 sztuk esperanz (dvd+r 4,7gb x4speed) na kejku do testowania.
Co Wy moglibyście mi doradzić? [Identycznego posta napisałem w temacie "Jak palić DVD?", ale to przez pomyłke. Krzywe palce i zły link wciśnięty ]
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 20:14 |
| problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 23:24 |
| VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
| Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
| Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |