![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Bywalec
Data rejestracji: 26.10.2004
![]() |
Cytat:
u mnie na tym biosie, którego używasz z Verbatimami MCC002/MCC003 (oba typy tak samo znosiły moją nagrywarkę) było dokładnie tak samo - wypalały się do bani. Niezależnie od biosu - czy był to BS41, czy CS02 - efekt za każdym razem taki sam (--> dwa pierwsze obrazki). Myślałem że płyty do bani - i nawet oddałem do reklamacji. Coś mnie jednak tknęło i sprawdziłem co będzie jak zmienię strategię zapisu w Omnipatcherze. I to było zdecydowanie to co pomogło - Strategia ProdiscR03 zdziałała prawie cuda. Problemem była źle dobrana/zrobiona standardowa strategia dla MCC003, a nie wina płyty. Bo płytki Verbatim są naprawdę niezłe. W tej chwili jadę na Biosie 1635 CS0K od Codegys (cf-ledfix, bo cf-rs-ledfix powodował małe problemy). Jak widać chłopaki z Liteona ostro wzięli się do roboty i poprawili standardową strategię zapisu - teraz ta standardowa jest najlepsza dla płyt Verbatim (MCC002 można przestawić na MCC003) - i na niej nagrywają się najlepiej (obrazek nr 4) |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.04.2005
![]() |
@raven66:
Nie wydawałbym wyroku na te twoje Verbatimki. Sam mam przypadki, że płytka A pali się dobrze w nagrywarce 1 a źle w nagrywarce 2 - i odwrotnie: płytka B pali się dobrze w nagrywarce 2 a źle w 1. Być może trzeba poczekać na nowy bios do twojej nagrywarki - wiesz, słynne "match more media"? Mówię to dlatego, że ja w mojej sześcioletniej karierze "spawacza" nigdy z Verbatimami problemów nie miałem - czy to CD czy DVD. Jakbyś mógł przetestować te płytki na jakimś innym palniku.... ManATMoon |
![]() |
![]() |
#3 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dlatego ciągle uważam, że weryfikacja jest dobrą rzeczą
![]() Tu mamy tego namacalny przykład Niby Verbatim, czytaj: palić w ciemno A tu takie ![]() ![]() ![]()
#4 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Cytat:
Bo "mnie sie wydaje", że nie. Że sprawdzane były zdeko później. Ja pisałem, że nie ma sensu nagrywać z włączoną weryfikacją bo i tak płytka ją przejdzie pomyślnie - chyba, że podczas samego nagrywania zostanie ono przerwane jakimś błędem. Natomiast później, po nagraniu, jak ktoś chce to może sobie ją potestować i czasami się to przydaje ale weryfikacja w czasie nagrywania to marnowanie czasu. A więc raven66? Czy nagrywałeś z weryfikacją i ci się na niej wywaliły czy też dopiero później na kProbe i Nero CD-DVD Speed się okazało, że to taki "anus"? PS: Według mnie Verbatim to nie do ciemnicy ;PPPp Po tym jak Verbatim Polska wciskała na nasz rynek partie wycofane gdzie indziej z powodu dużej ilości reklamacji... no ale to dawno i nie prawda i nawet przeprosili ;>
I'm going down... Hardware: nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29 Software: AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6 ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez dk75 : 08.05.2005 o godz. 15:52 |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Kilka płytek z danymi tak uchroniłem Błąd podczas weryfikacji i koszalin A tak sobie można żyć w nieświadomości Aż do momentu gdy się po taką płytkę sięgnie ![]() A nawet płytka uwalona i źle nagrana w kProbe sobie pójdzie ![]() UPDATE To tak jak by np. wymieniać spaloną żarówkę I nie sprawdzić jej od razu czy działa ![]()
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 08.05.2005 o godz. 16:43 |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[img]link[/img] tak |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Widzę "in live", że też się męczysz
![]() "link" - jaki? Względny na moim dysku czy jak? |
![]() |
![]() |
#8 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
nie z serwera cdrinfo lub innego, na to co uploadowałeś prawym mychy i kopiuj adres odnośnika. (w FF) a męczę się bo obrazek się wyświetla tam gdzie nie chcę
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
W FF, w FF, od długiego czasu ![]() Dzięki, będę pamiętał. |
|
![]() |
![]() |
#10 |
dziobák [;
Data rejestracji: 08.03.2002
![]() |
@dk75:
nie wywaliły się na weryfikacji, ponieważ jak już napisałem nie robię weryfikacji nie używam cdspeed, tylko kprobe'a - owszem na kprobie się pokazały takie piękne wykresy, ale na scandisku było ładnie @VIZZARD: dlatego ja nie chcę żyć w nieświadomości i każdą paloną płytę od razu po nagraniu sprawdzam scandiskiem - imo jest to lepsze niż weryfkacja, która jest do niczego nie podobna kilka razy wyłożyła mi się płytka podczas weryfkacji, bez żadnej konkretnej przyczyny, mimo to scandisk poleciał bezbłędnie, kprobe wykazał pify np. 0,02 a płytka się normalnie czytała, więc...
#11 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Płytka po niepoprawnej weryfikacji potrafi chodzić - to fakt Anomalie zdarzają się w przyrodzie Swego czasu wiele było problemów ( i pewnie dalej są ![]() Weryfikacja nie przechodziła poprawnie, a dane z płytek dało się czytać Nie można zakładać, że program jest nieomylny i że nie robi błędów ![]() Czasami jakiś określony splot procesów może spowodować taki efekt Jednak najczęściej coś musi być przyczyną Swego czasu ja także miałem coś podobnego Dwie pierwsze płyty nagrywało dobrze zaraz po włączeniu kompa - z pozytywną weryfikacją A potem już ciągle przy weryfikacji wyskakiwał błąd Po wielu godzinach walki okazało się Że w podkręconym kompie, na płycie głównej odpięła się jedna zapinka radiatora na mostku północnym ![]() Chipset przegrzewał się - i stąd te błędy W przypadku DVD może być podobnie Ja osobiście raczej nie wierzę w niepoprawność weryfikacji bez przyczyny ![]() Pojedyńcze przypadki zdarzają się, i owszem Ale zapewniam cię, że w większości przypadków ScanDisk i Test Jakości Dysku potwierdzą wynik weryfikacji ![]() Na szczęście każdy sam zapewnia sobie spokój W dowolnie wybrany przez siebie sposób I niech tak będzie ![]()
![]() |
#12 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
![]()
no więc po ciężkim szoku jakiego doznałem oglądając w tej dyskusji testy płyt Hawk DVD+R 8x postanowiłem nabyć aż 2 (brrrrr) sztuki w MM Warszawa ul. Ostrobramska.
pierwsze wrażenie po otwarciu koperty - odpad - jakiś syf w okolicach dziury. ![]() wsadzam do nagrywarki, DVD Identifier - RITEK R003 - nie mam zaufania do tej firmy - wadliwe Platinum minus 8x. no to test i brak złudzeń Hawk to hałk :\ podsumowanie: ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Oczywiście 1 sztukę do testów ![]()
![]() |
#15 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
no dobrze. a to ta sama płyta, która zgodnie z właściwościami robiła za tarczę strzelecką.
![]() musiałem się zemścić ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |