![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#3721 | ||
dziobák [;
Data rejestracji: 08.03.2002
![]() |
Cytat:
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3722 | |
Bywalec
Data rejestracji: 26.10.2004
![]() |
Cytat:
u mnie na tym biosie, którego używasz z Verbatimami MCC002/MCC003 (oba typy tak samo znosiły moją nagrywarkę) było dokładnie tak samo - wypalały się do bani. Niezależnie od biosu - czy był to BS41, czy CS02 - efekt za każdym razem taki sam (--> dwa pierwsze obrazki). Myślałem że płyty do bani - i nawet oddałem do reklamacji. Coś mnie jednak tknęło i sprawdziłem co będzie jak zmienię strategię zapisu w Omnipatcherze. I to było zdecydowanie to co pomogło - Strategia ProdiscR03 zdziałała prawie cuda. Problemem była źle dobrana/zrobiona standardowa strategia dla MCC003, a nie wina płyty. Bo płytki Verbatim są naprawdę niezłe. W tej chwili jadę na Biosie 1635 CS0K od Codegys (cf-ledfix, bo cf-rs-ledfix powodował małe problemy). Jak widać chłopaki z Liteona ostro wzięli się do roboty i poprawili standardową strategię zapisu - teraz ta standardowa jest najlepsza dla płyt Verbatim (MCC002 można przestawić na MCC003) - i na niej nagrywają się najlepiej (obrazek nr 4) |
|
![]() |
![]() |
#3723 |
dziobák [;
![]() |
wojwar ja ci również odpisałem w PMie - nie znam się kompletnie na biosowaniu, flashowaniu, patchowaniu, nigdy tego nie robilem ;( nie wiem z czym to się je
nagrywałem całe życie na tych MCC003 na takiej konfiguracji jak mam i zawsze wszystko było super, dopiero ta ostatnia paczka zaczęła mi robić takie dziwne jazdy mimo wszystko dzięki za poradę
#3724 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zmien nagrywarke........
![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
#3725 | |
Bywalec
Data rejestracji: 26.10.2004
![]() |
Cytat:
http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html zaciągasz plik: http://codeguys.rpc1.org/firmwares/s...CS0M.stock.rar rozpakowujesz i odpalasz plik EXE. Nagrywarka musi być zamknięta, najlepiej jeśli w napędzie nie będzie płyt CD/DVD jak wgrasz ten bios (trwa to około 1 minuty) to wszystko powinno być OK. Nagrywarki nie musisz zmieniać - twoja jest całkiem OK |
|
![]() |
![]() |
#3726 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eperformance +r x8 nagrana x4 (Media Markt Poznań)
Płytę udało się przetestować, natomiast kolejne próby otwarcia płyty nie powiodły się i płyta wylądowała w "okrągłym segregatorze". Cudo prawda ![]() Fakt że mój dvd-rom przekłamuje (u kolegi na 1633 wyniki są znacznie lepsze na nagranych przezemnie płytach), to nie zmienia faktu że taka płytka może najwyżej służyć jako podstawek pod piwo. Dla porównania Platinum +r x8 nagrana x8 |
![]() |
![]() |
#3727 | |
dziobák [;
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3728 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Ostatnio zmieniany przez legion : 11.05.2005 o godz. 18:15 |
![]() |
![]() |
#3729 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3730 | |
MiniDisc
Zlotowicz
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3731 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...8&postcount=21 ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3732 | |
dziobák [;
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale i tak mimo wszystko będę próbował coś kombinować ze zmianą tego BIOSu wczoraj zdążyłem tylko zrobić backup BIOSu i EEPROMu, nie miałem już czasu, aby wgrać ten nowy "soniaczy" BIOS - jak rozumiem, mam tylko odpalić ten pliczek "...Sony ID" i wszystko się zrobi, tak? pozdrawiam ![]()
![]() |
#3733 | |
MiniDisc
Zlotowicz
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3734 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
ponieważ rozeszło się trochę po wsi, że mogę skopiowć wesela, chrzty i inne komunie (nawet zabezpieczone przez wspaniałe firmy wideło filmowanie) to dostałem dzisiaj takie weselisko i płytki do nagrania (zawsze błagam - nie dawać płytek, tylko oddać kasę za moje)
no i tak: wybrałem najlepszą ![]() a tak się wypaliła ![]() nie wiem, te płytki robiły za płyty chodnikowe? |
![]() |
![]() |
#3735 | |
dziobák [;
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() pomijam fakt, że tamta partia płytek jednak była walnięta dzięki raz jeszcze wojwar, normalnie podziwiam cię że ci się chciało takiemu lamerowi (zamiast zabić) tłumaczyć wszystko i to krok po kroku! ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |