![]() |
Cytat:
Cytat:
Może nowsze wersje pracują stabilniej? :) |
Cytat:
Czy to znaczy, że gdy będą zbyt małe - to InCD ich nie zobaczy? :> :czar: |
Dotąd , dokąd nie nagrasz dużo małych plików :)
|
Cytat:
Używam InCD dość długo, wcześniej na CDRW teraz DVDRW Nie mam żadnych powodów do przekleństw :klnie: <= :nieee: :mruga: |
A jeszcze jedno pytanko w sprawie DVD-RAM... mianowicie ponoć na udf 2.0 szybciej plytka pracuje, ale skąd wziąść sterownik udf 2.0?
Mam nadzieje ze sterownik udf to nie ma sie tutaj na mysli programu takiego jak np InCD od ktorego z daleka sie ucieka... |
Cytat:
BTW FAR is the best... (for me :)) szkoda ze go dalej nie rozwijaja... ale za to gdzies kiedys widzialem stronke z pluginami i jest ich calkiem sporo... linka nie zapodam bo nie pamietam, ale od czego jest google :P Pozdro Jerry |
Cytat:
Jeszcze jedno pytanie, w instrukcji piszą, coby UDF 2.0 stosować tylko do video, zaś do 'PC data' UDF 1.5, a płytka fabrycznie jest w UDF 2.0, przeformatowywać? :piwo: PS. Jakie napędy optyczne tak naprawdę zapisują i odczytują DVD-RAM na polskim rynku? Zapis - LG GSA 4163B 8 ) + niedługo Pioneer 110 (nie D) i NEC 4550 (x16 :O ) Tylko odczyt - wszystko LG ? i coś jeszcze ? ;) PS.2 CreAtivE pisał już w tym topiku, że DVD-RAM "odczytuje większość napedów DVD... Np. LG, Samshit, Lite-ON, Plextor, ASUS...a innych nie mam to nie powiem....ale z pewnośćią starsze Toshiby też podołają zadaniu:]" Wskazywano też Pioneer DVR 108. A z tego co wyczytałem to nie wszystkie napędy LG obsługiwały ten format. Sorki, że to odgrzebuję, ale to ciekawe, może dowiem się więcej :) || :piwo: |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Mam płytki DVD-RAM :)
Panasonic x3 (non cartridge) by Panasonic (czyli Matsushita Electric Industrial Ltd.) po 12 zł. sztuka :spoko: Płytki DVD-RAM pojawiły się też i to chyba tanio w Komputroniku (TDK i Verbatimy) :) http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=3436 Płytka jest sformatowania fabrycznie w UDF. Żeby palić bez sterów trzeba ją sformatować w FAT32 (pod win XP) :) |
Cytat:
|
Cytat:
:) |
Wielkie dzięki :piwo: . Tak więc kupię Panasonika za 12 zł, to dużo lepsza cena :) No i prędkość x3 ;) Tylko dojdą koszty wysyłki :'( A swoją drogą ciekawe, czy gdyby więcej nagrywarek obsługiwało ten format, to byłby on bardziej popularny i płytki byłyby tańsze?
PS. Czy wystarczy zainstalować sterownik, do którego linki znalazłem w tym topiku, czy tez trzeba też sformatować płytkę? Dobra, za bardzo się spieszę, zobaczę jak już będę miał choć jedną || |
@ed hunter
:taktak: ...nie moge juz edytowac :( |
TDK-i są w porządku, ja użuwam i nie narzekam.
|
Cytat:
a dokładnie o to http://www.nosniki.net/index.php?cPa...002a1f13fe2a77 ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:29. |