![]() |
Za ta cene TDK mozesz sobie od razu darowac :taktak:
Ja uzywam glownie plyt Panasonic-a x3. Ostatnio zakupilem Verbatimy, ale to dokladnie to samo co Panasonic - ten sam producent, wiec nie ma sensu przeplacac :) Na allegro znajdziesz za ok 12zł i tu tez www.nosniki.pl Niestety w Polsce nie ma jeszcze plyt x5 :( |
Jak myślicie, czy przy wyborze płytki DVD-RAM (chciałbym poeksperymentować) kierować się tylko ceną? Są drogie i rzeczywiście wybór jest mały. U mnie na osiedlu są w tej chwili TDK x2 po 21 zł. za sztukę :\ . Mają być jeszcze Panasoniki. Na forum jest mało wypowiedzi co do tych płytek. Ciekawe czy tutaj też jakość zależy od producenta. Jakie są prędkości, producenci? Czy też testuje się jakość? Jaka jest ostatnia wersja standardu DVD-RAM? Na tych TDK chyba była wzmianka o v 2.1, ale już teraz nie jestem pewien ;) . Z góry dzięki :piwo:
PS. Nie chciałem zakładać nowego tematu, dlatego napisałem w tym, chociaż dyskusja zamarła już dawno ;) |
taa tylko niestety te plyty sa drogie a co gorsza nigdy ich nie widzialem ;/ ale mam tom nagrywarke LG ktora jes wypala chyba sie skusze na zakup DVD-RAM ;]
|
Oczywistym jest że DVD-RAM to rewelka! Ale jak z danych video na DVD-RAM (*.VOR) zrobić DVD-Video na zwykłym nośniku DVD-R???
Oto jest wyzwanie. |
Cytat:
Nikt nie powiedział, że anomalii nie ma na świecie :niepow: <= :nie: Zawsze zdarzy się jakiś wybryk natury :taktak: || |
Cytat:
Tutaj ciekawostka na temat DVDRW i pakietu InCD <zobacz> |
no tak zapomniałem o sterownikach......
|
Cytat:
Że nie jest to zgodne z prawdą :nie: Tak przynajmniej wynika z TEJ dyskusji :czytaj: |
@VIZZARD
z tą różnicą że do dvd+-rw musisz mieć zainstalowanego incd żeby działało a do dvd-ram nic nie trzeba instalować.. oprócz tego dvd-ram ma też i inne zalety....min. sprzętowe zarządzanie błędami, brak konieczności finalizowania nagrania czy pełny losowy dostęp do danych.... @namor co to masz za wersje nero info tool że pokazuje ci np. BD-R, BD-RE, BD-ROM....co to za zjawisko?? |
Cytat:
Zobacz chociażby TU :czytaj: To krótki opis - wersja trochę nieaktualna :> Bo teraz obsługuje także DVDRW Wielka dyskietka w TC! :ja_chce: Bardzo przyjemny programik :mruga: |
Cytat:
A co do DVD-RAM, to chyba tylko LG ma mozliwosc nagrywania tego typu plyt? Aha i jeszcze pytanko, czym rozni sie wersja OEM LG od BOX'a, poza oczywiscie smieciami w pudelku :P Bo gdzies czytalem ze OEM ma caly przedni panel bialy, a BOX ma taki pasek poziomy fioletowy pod tacka? Na allegro wszedzie w oemach jest zdjecie z tym paskiem, w jednym tylko widzialem caly panel bialy. |
Faktycznie... sugerowalem sie opisami z komputronika i jak widac nie sa rzetelne.
@jaceq FAR - <zobacz> Niestety program nie jest juz rozwijany :( |
Ilość załączników: 1
i Pioneer DVR 108 też odczytuje DVD-RAM
|
Nie prawda, płyty DVD-RAM odczytuje większość napedów DVD...
Np. LG, Samshit, Lite-ON, Plextor, ASUS...a innych nie mam to nie powiem....ale z pewnośćią starsze Toshiby też podołają zadaniu:] |
"Far'a" ? Coz to ?
Tak wiem, naczytalem sie duzo o LG i nawet chyba lepszy od Benqa jest. Nie wiem czemu tak sie uparlem na pionka albo neca, do dzis mam cdrom LG x36, ma juz 6lat ale przeczyta kazda plytke (nie dvd :P ) korekcje ma super. Pozniej mialem nagrywarke lg x8 i do dzis dziala w kompie mojego ojca. Poczekam jeszcze na test pionka 109 na cdrinfo.com i wtedy zapadnie decyzja :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:41. |