![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1261 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pewnie padlinę trafiłeś ...........gdzie kupiłeś \za ile \jakie kody Stamper Code\ Hub Serial ?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1262 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.03.2012
![]() |
Tak juz mam pewnosc ze to wina tych plyt.Kupilem dzis rozne plyty miedzy innymi dvd-r verbatima i sony i nagrywarka stacjonarna pali az milo.
Te trefne verbaimy nawet na kompie pala sie slabo chociaz nie tak zle jak na przykladzie ktory tu wstawilem. Kupilem je w zaufanym sklepie w Gdyni ale nie bede podawal gdzie bo to jednorazowy przypadek wiec nie bede im robil antyreklamy. W kazdym razie to nie zadna znana siec sklepow a maly sklepik. Mysle ze bez problemu wymienie na inne.Zazwyczaj kupuje tam cake 25 szt a teraz na "dlugi weekend" chcialem miec zapas wiec wzialem cake 50 szt. Dalem 45 zl za 50 szt. Stamper code: ZE4929-DVR-T47D Hub Serial : 4333 429 IR (lub 1R) E C 07882 Z hub serial mam problem bo niektore litery sa jakby uciete na dole. Jak wpisalem w google to wyskoczyl mi ten temat http://club.myce.com/f76/mitsubishi-...2/index22.html Tez widze ze niektorzy maja kiepskie np. Ibex na dole strony. On ma dokladnie taki sam stamper code jak te moje czyli ZE4929-DVR-T47D Ostatnio zmieniany przez dune2 : 04.04.2015 o godz. 20:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1263 |
Zamaskowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1264 |
Wymiatacz
![]() |
Nie wiem ale moja stacjonarka jest wrazliwa i zwyczajnie ich nie widzi
![]() Za to na minusach verbatima zakupionych dzis w euroagd pali bardzo ladnie. Mam nadzieje ze z to jakas jednorazowa wpadka chociaz z tego co wiem ten cake 50 szt byl z nowej dostawy.Nastepnym razem wezme 1 szt i najpierw sprawdze zanim kupie wieksza ilosc. Da sie jakos rozpoznac po napisach na cake przed kupnem co moze siedziec w srodku ? Co to "Made in India by Moser Baer(MBI)" ? Do tej pory myslalem ze MCC 004 to nie MBI ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1265 |
Zamaskowany
Zawsze Verbatim DVD+R MCC004 od MBI był najlepszy.......
![]() ciemno ale jak widać te czasy mijają...... ![]() Choć ostatnio w legalnej dystrybucji ich brakowało \przychodziły same Made in Tajwan od CMC. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1266 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
dune2
jeśli możesz zaktualizuj fw. z swojej 124 D do ostatniego http://www.firmwarehq.com/Lite-On/iH...2BD/files.html i zrób scana na Nero CD-DVD Speed 4.7.7.16 będzie jitter będzie łatwiej porównywać do naszych fakt faktem to co wstawiłeś jest b.słabe i faktycznie cały cake jest kiepski ja kupuje zazwyczaj 100szt. i kończę ostatnia setkę kupiona na morele net b.dawno temu 8x@iHAS 124 D 8L0A ![]() ![]()
![]() |
#1267 |
Wymiatacz
![]() |
Jestem z tych ktorzy sie boja aktualizacji FW
![]() Moja stacjonarna nagrywarka pioniera najlepiej pali na minusach verbatima ale nie wiem czemu niektore sztuki nie daja sie przetestowac.Naped na kompie normalnie wykrywa i mozna odtwarzac ale nero speed jakby nie widzial plyty. Jest tak tylko z niektorymi sztukami minusow co to moze oznaczac ? Z plusami nie bylo nigdy tego problemu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1268 |
Wymiatacz
![]() |
Widac nitk nie wie czemu mam tak z minusami.
No ale wracajac do plusow to dzis wymienilem te wadliwe verbatimy na inne z kolejnego cake 50 szt i mam dokladnie to samo.Czyli wiekszosc jest nie wykrywana przez stacjonarnego pionera a na kompie pala sie bardzo slabo.Chyba odpuszcze kupowanie verbatimow bo to sie robi zbyt ryzykowne. Jakie inne dvd + sa godne polecenia ? Moja nagrywarka niezle nagrywa na sony ale do wynikow dobrych verbatimow mimo wszystko daleko. Tylko ja juz nie wiem jak trafic na dobre verbatimy. A tu wynik verbatima na MCC 004 ktorego akurat widziala moja stacjonarna nagrywarka pionera i na ktorym udalo sie nagrac. ![]() A jeszcze niedawno na verbatimach nagrywalo sie tak ![]() A na sony nagrywa mi tak czyli przecietnie ale na sony nigdy nie bylo tak dobrze jak dotychczas na verbatimie bo teraz jest tragedia. ![]() Bo chyba stacjonarna pioniera nie zepsula by sie chyba tak zeby tragicznie nagrywac na verbatimach a na innych niezle ? Co sie stalo z tymi verbatimami ? Ostatnio zmieniany przez dune2 : 08.04.2015 o godz. 21:14 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1269 |
Wymiatacz
![]() |
Chyba juz wiem w czym problem.
A wiec wszystkie fatalne verbatimy pochodza z roznych cake 50 szt. Dokladniej z tych ktore maja : Stamper code: ZE4929-DVR-T47D Hub Serial typu : 4333 429 IR E C 07882 Zauwazyłem że te płyty przy otworze po srodku płyty (tam gdzie da sie wsadzic palec) i tam gdzie na przeźroczystej powierzchni jest zapisany hub serial maja wyczuwalny paznokciem opór (jakby haczył jakiś naddatek lub bylo pogrubienie dookola pierscienia).Te "dobre" verbatimy maja jakby staranniej wykonana ta przezroczysta powierzchnie i nic nie haczy i nie wystaje. Sprawdziłem to na kilkunastu płytach i zasada sie sprawdza. Wiekszosc tych plyt nie jest nawet wykrywana przez moja stacjonarna nagrywarke a gdy ktoras zostanie wykryta to wypala sie fatalnie co widac ponizej.Nawet na nagrywarkach na kompie wypalaja sie kiepsko. ![]() Nagralem tez pare plyt na dzis zakupionych verbatimach ale pochodzacych z cake 25 szt ktora maja ponize numery: Stamper code: ZE4929-DVR-T47D Hub Serial : PAPA 28 SGI5 130524 Ja widac Stamper code jest identyczny ale Hub zupelnie inny. No i te plyty sa od razu wykrywane przez moja stacjonarna nagrywarke i wypalaja sie dobrze.Wstawiam jak przed chwila wypalil mi na niej stacjonarny pionier. ![]() Sami przyznacie ze roznica jest kolosalna. Zauwazylem takze ze verbatimy z tej fatalnej serii przy oswietleniu zwyklej lampy pokojowej zmieniają odcien zewnetrznej srebrnej powierzchni na wyraznie foioletowy/rozowy.Te z dobrej serii czyli PAPA niemal wcale nie zmieniaja koloru i mam tu na mysli dokladnie te same warunki oswietleniowe i miejsce w ktorym sie sprawdza.Moze przypadek a moze nie ale tez to sprawdzilem na kilkunastu plytach i wyraznie widac roznice. Ostatnio zmieniany przez dune2 : 08.04.2015 o godz. 23:22 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1270 |
Zamaskowany
Hub Serial : PAPA xxxx to już inna tłocznia CMC Tajwan .........
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1271 |
Wymiatacz
![]() |
No i te sie pala dobrze ale co to za szajs w tych cake 50 szt ? Jesli maja tak samo jak te z cake 25 szt na folii "made in tajwan" to nie rozpoznam bez rozpakowania.
Dobrze ze mozna je rozpoznac ogladajac sama plyte dlatego zamiast kupowac calego cake bede bral na sztuki ![]() A co do minusow to naprawde nie wiesz czemu minusy verbatima nagrane na stacjonarnej nagrywarce nie daja sie testowac ? Czy to jakas cecha minusow ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1272 | |
Zamaskowany
Cytat:
Co do testów minusów raczej dziwne \ płyta widoczna w innych nagrywarkach ? Czasami płyta na jakimś napędzie nie jest widoczna w innym ale zazwyczaj jest tak z płytami słabszej jakości,.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1273 |
Wymiatacz
![]() |
Mi sie wydaje ze wszystkie ktore biore czy to cake 25 czy 50 ma na boku napisane "made in tajwan" ale jeszcze sprawdze.
No wlasnie z tymi minusami verbatima jest dziwna sprawa.Niektore wypalone na stacjonarnym pionku da sie testowac na kompie i napedy na kompie ja widza a niektorych sie nie da testowac a napedy czasem je widza a czasem nie.Chodzi o to ze blu bdr207 widzi te minusy verbatima nagrane na stacjonarnym pionku zawsze ale juz ihas 124 potrafi nie widziec zeby przy nastepnym wlozeniu tej samej plyty odczytal ja.Tak czy siak testowac w nero-speed nie pozwala. Wniosek chyba prosty musze unikac minusow bo stacjonarna nagrywarka ich nie lubi ale to tez dziwne bo te ktore da sie testowac sa bardzo dobrze nagrane nawet lepiej niz te dobre plusy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1274 |
Wymiatacz
![]() |
Daje sobie spokoj z Verbatimami.
Dzis kupilem cake 10 szt "made in Tajwan" i mam to samo nagrywarka stacjonarna pioniera ich nie widzi. Jedyna mozliwosc to uszkodzenie nagrywarki polegajace na tym ze przestala widziec plyty Verbatima ale czy jest mozliwe tak dziwne uszkodzenie ? Z plytami innych firm nie ma problemu nawet "no-name" rozne widzi. Te dzisiejsze maja: Stamper code: ZE4939-DVR-T47D Hub Serial : PAPA 29 SH 13061648 4 Ostatnio zmieniany przez dune2 : 13.04.2015 o godz. 23:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1275 | |
Zamaskowany
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |