Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Kolejny biosik do 1653 - BSOK (https://forum.cdrinfo.pl/f29/kolejny-biosik-1653-bsok-50240/)

gabi_bart 12.04.2005 00:28

Cytat:

Napisany przez Portalnet
Na poczatku uzywalem tego ale tylko przezpare dni - ten INCD cos nie lezal po mojej mysli albo ja cos zle robilem albo nagrywara.
Uzywalem typu plikow 2.0

Dotychczas InCD działa mi stabilnie na DVD +RW Esperanca, ale gdy nie doszedłem do przepełnienia i zawczasu, wcześniej przygotowałem miejsce. Jednak jeden, pełen DVD przy wprowadzaniu nowego pliku pozbawiło mi katalogu i nic z niego juz nie odczytam. Na zwykłych CD RW to długo korzystałem z UDF 1,2 i jeżeli dobre CD to poprawnie mi działało (to były nagrywarki HP9100+), nawet w Win98v2.

predator55 11.04.2005 23:55

Cześć.Mam nagrywarkę DVD firmy Liteon.Zmieniłem biosik na BSOS.Podczas nagrywania w Nero w wersji 6.6.0.6 nie mam żadnych błędów.Ale weryfikacji kompilacji po nagraniu nie przechodzi bez komunikatu że sektor na DVD różnie się od sektora na HDD.Co to za błędy? Z czego wynikają? Proszę o odpowiedz.
Posiadam sprzęt:
AMD Barton 2500+
1024 MB Ram
dysk 160GB Seagate Barracuda 7200 obr/min 8MB cache
nagrywarkę DVD Liteon SOHW 1633s
nagrywarkę CD Teac

paulo007 11.04.2005 23:32

płyta Octron 4x:
http://paulo007.fm.interia.pl/octron4x.PNG

Portalnet 11.04.2005 05:58

Cytat:

Napisany przez gabi_bart
Witaj, a jak u ciebie te Verbatimy DVD +RW działają z formatem tworzonym przez InCD tzn. z UDF i jaki UDF stosowałeś v. 1,; 2 itp - oczywiście, że tu pytam o dopisywanie nowych plików za pomocą Eksploratora do mocno zapisanych Verbatim DVD +RW ??

Na poczatku uzywalem tego ale tylko przezpare dni - ten INCD cos nie lezal po mojej mysli albo ja cos zle robilem albo nagrywara.
Uzywalem typu plikow 2.0

gabi_bart 11.04.2005 00:56

Cytat:

Napisany przez Portalnet
Wiec tak - plyty DVD (+r, -R , +RW -RW) nagrywam tylko na Verbatimach. A jak te biosy maja sie do nagrywania CD-R/RW ? ( bo tez duzo tych plyt nagrywam i nie tylko juz na Verbatimach). Wiec w takim przypadku tez bios CSOC bedzie najlepszy ?

Witaj, a jak u ciebie te Verbatimy DVD +RW działają z formatem tworzonym przez InCD tzn. z UDF i jaki UDF stosowałeś v. 1,; 2 itp - oczywiście, że tu pytam o dopisywanie nowych plików za pomocą Eksploratora do mocno zapisanych Verbatim DVD +RW ??

gabi_bart 11.04.2005 00:44

Cytat:

Napisany przez karel48
Spróbuj wcześniej CS0C - to dobry sprawdzony bios Verbatimy i Platinumy nagrywa super. :)

Witaj,
Tak on jest dobry bo nagrywa, ale nie czyta DVD Verbatim nagranych na biosie CS02. Oba biosy wykrywają DVD czyste i poprawnie wskazuja producenta YUG..., a także czytają przez siebie nagrane DVD Verbatim.
No szkoda, że to tylko samo dla siebie :)

paulo007 10.04.2005 18:10

verbatim

verbatim digital movie DVD-R 4x palony litkiem 1653 na kolorowym CSOK:
http://paulo007.fm.interia.pl/verb.dig.mov4x.PNG

D.K. 10.04.2005 12:55

W/mnie nie ma reguł,ja mam CS0K.patched-cf-ledfix i nagrywa wszystko(co kupuje) dobrze,... ale kupuje:
DVD:
TANIE: Vebatim + Made in Taiwan(nigdy Chiny,Indie...);
TAŃSZE:Platinium + na Rikohu;
NAJTAŃSZE:ePerformance
- Litek "generalnie" nie lubi,ja podzielam ten pogląd.

CD:
Tanie:Verbatim(Taiwan),TDK,Platinium,
SuperTanie:Benq
oczywiście nie uogólniam-tak jest u mnie i u mnie się sprawdza.
Pozdrawiam. :piwo:

Portalnet 10.04.2005 10:59

Wiec tak - plyty DVD (+r, -R , +RW -RW) nagrywam tylko na Verbatimach. A jak te biosy maja sie do nagrywania CD-R/RW ? ( bo tez duzo tych plyt nagrywam i nie tylko juz na Verbatimach). Wiec w takim przypadku tez bios CSOC bedzie najlepszy ?

D.K. 10.04.2005 10:11

Cytat:

Napisany przez Portalnet
czyli jajk - jednak CSOC jest nadal najlepszym biosem ?

Czytajcie....mądrych ludzi i posty,jak napisał karel48 do Verbów i Platinek jest dobry,jak używasz innych płyt sam musisz poeksperymentować.Nawet ja jako laik to zrozumiałem.Pozdrawiam :piwo:

Portalnet 10.04.2005 08:29

czyli jajk - jednak CSOC jest nadal najlepszym biosem ?

karel48 09.04.2005 23:19

Cytat:

Napisany przez gabi_bart
Wgrałem CS02 (wiadomo że nie LiteOna) i wszedł OK. Nagrywarka czyta teraz wcześniej nagrane DVD +R od Verbatima. Teraz zrzucę je na HD i zmienię Bios na ostatni z Liteona , a wtedy zrobię 4 szt DVD +R Verbatim czytelne w nowym Biosie. Bedzie nowoczesnie i z diodkami.
No śmiechy chichy - ale mam nareszcie dostęp do danych na 4 DVD - moc obliczeń czeka teraz na mnie.

SERDECZNIE dziękuję ADAX - >>>

Spróbuj wcześniej CS0C - to dobry sprawdzony bios Verbatimy i Platinumy nagrywa super. :)

gabi_bart 09.04.2005 20:29

Cytat:

Napisany przez macho73
PS2
Mam wprawdzie wgrany bois CSOK ale nie miga mi dioda podczas nagrywania, czy był taki bios CSOK bez migajacej diody,czy u mnie jest cos nie tak z nagrywarką?Bios nie miał zadnej dodatkowej nazwy-[CSOK.exe]

Świeci zielono/czerwono tylko CSOK wgrany z codeguys,
ale nie wklej sobie tego z opisem SONY bo nagrywarka zmieni nazwę na Sony, Tylko nazwę i tyle, a jeszcze potrzebny będzie szyldzik przedni
aby było to już Sony :))

gabi_bart 09.04.2005 20:24

Cytat:

Napisany przez adax
Jaki bios wgrywasz ten ze strony codeguys czy oryginalny Liteona.Biosy ze strony Liteona nie daja się wgrać w normalny sposób w tył do starszej wersji. Zrób tak jak podałem wyżej.

Wgrałem CS02 (wiadomo że nie LiteOna) i wszedł OK. Nagrywarka czyta teraz wcześniej nagrane DVD +R od Verbatima. Teraz zrzucę je na HD i zmienię Bios na ostatni z Liteona , a wtedy zrobię 4 szt DVD +R Verbatim czytelne w nowym Biosie. Bedzie nowoczesnie i z diodkami.
No śmiechy chichy - ale mam nareszcie dostęp do danych na 4 DVD - moc obliczeń czeka teraz na mnie.

SERDECZNIE dziękuję ADAX - >>>

macho73 09.04.2005 11:42

W moim przypadku zmiana na CSOK oraz zmiana systemu na xp bez sp2!!! zrobiła cud z 1653S.W kilku róznych postach na tym forum,w róznych tematach narzekałem na tą nagrywarkę-naprawdę mnie wkurzała i miałem jesj serdecznie dość.Obecnie sprawa ma się tak że nagrywarka pali idealnie platinium+ x8,verbatim+ x8.Idealnie, znaczy nie mam żadnych problemów z odtwazaniem nagranych rzeczy-filmy dvd,dvix,obrazy.iso oraz gry.Otworzyłem nawet nagrane wcześniej na esperanzie przy biosie CS09 filmy dvd ,których mi wtedy nie czytało.Wypalam programami Nero 6 i Clone DVD 2.
Ps.
Postaram sie przy najbliższej okazji przetestowac nagrywanie i odtwazanie na esperanzach.
PS2
Mam wprawdzie wgrany bois CSOK ale nie miga mi dioda podczas nagrywania, czy był taki bios CSOK bez migajacej diody,czy u mnie jest cos nie tak z nagrywarką?Bios nie miał zadnej dodatkowej nazwy-[CSOK.exe]

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:04.