![]() |
Cytat:
|
Cześć.Mam nagrywarkę DVD firmy Liteon.Zmieniłem biosik na BSOS.Podczas nagrywania w Nero w wersji 6.6.0.6 nie mam żadnych błędów.Ale weryfikacji kompilacji po nagraniu nie przechodzi bez komunikatu że sektor na DVD różnie się od sektora na HDD.Co to za błędy? Z czego wynikają? Proszę o odpowiedz.
Posiadam sprzęt: AMD Barton 2500+ 1024 MB Ram dysk 160GB Seagate Barracuda 7200 obr/min 8MB cache nagrywarkę DVD Liteon SOHW 1633s nagrywarkę CD Teac |
płyta Octron 4x:
http://paulo007.fm.interia.pl/octron4x.PNG |
Cytat:
Uzywalem typu plikow 2.0 |
Cytat:
|
Cytat:
Tak on jest dobry bo nagrywa, ale nie czyta DVD Verbatim nagranych na biosie CS02. Oba biosy wykrywają DVD czyste i poprawnie wskazuja producenta YUG..., a także czytają przez siebie nagrane DVD Verbatim. No szkoda, że to tylko samo dla siebie :) |
verbatim
verbatim digital movie DVD-R 4x palony litkiem 1653 na kolorowym CSOK:
http://paulo007.fm.interia.pl/verb.dig.mov4x.PNG |
W/mnie nie ma reguł,ja mam CS0K.patched-cf-ledfix i nagrywa wszystko(co kupuje) dobrze,... ale kupuje:
DVD: TANIE: Vebatim + Made in Taiwan(nigdy Chiny,Indie...); TAŃSZE:Platinium + na Rikohu; NAJTAŃSZE:ePerformance - Litek "generalnie" nie lubi,ja podzielam ten pogląd. CD: Tanie:Verbatim(Taiwan),TDK,Platinium, SuperTanie:Benq oczywiście nie uogólniam-tak jest u mnie i u mnie się sprawdza. Pozdrawiam. :piwo: |
Wiec tak - plyty DVD (+r, -R , +RW -RW) nagrywam tylko na Verbatimach. A jak te biosy maja sie do nagrywania CD-R/RW ? ( bo tez duzo tych plyt nagrywam i nie tylko juz na Verbatimach). Wiec w takim przypadku tez bios CSOC bedzie najlepszy ?
|
Cytat:
|
czyli jajk - jednak CSOC jest nadal najlepszym biosem ?
|
Cytat:
|
Cytat:
ale nie wklej sobie tego z opisem SONY bo nagrywarka zmieni nazwę na Sony, Tylko nazwę i tyle, a jeszcze potrzebny będzie szyldzik przedni aby było to już Sony :)) |
Cytat:
No śmiechy chichy - ale mam nareszcie dostęp do danych na 4 DVD - moc obliczeń czeka teraz na mnie. SERDECZNIE dziękuję ADAX - >>> |
W moim przypadku zmiana na CSOK oraz zmiana systemu na xp bez sp2!!! zrobiła cud z 1653S.W kilku róznych postach na tym forum,w róznych tematach narzekałem na tą nagrywarkę-naprawdę mnie wkurzała i miałem jesj serdecznie dość.Obecnie sprawa ma się tak że nagrywarka pali idealnie platinium+ x8,verbatim+ x8.Idealnie, znaczy nie mam żadnych problemów z odtwazaniem nagranych rzeczy-filmy dvd,dvix,obrazy.iso oraz gry.Otworzyłem nawet nagrane wcześniej na esperanzie przy biosie CS09 filmy dvd ,których mi wtedy nie czytało.Wypalam programami Nero 6 i Clone DVD 2.
Ps. Postaram sie przy najbliższej okazji przetestowac nagrywanie i odtwazanie na esperanzach. PS2 Mam wprawdzie wgrany bois CSOK ale nie miga mi dioda podczas nagrywania, czy był taki bios CSOK bez migajacej diody,czy u mnie jest cos nie tak z nagrywarką?Bios nie miał zadnej dodatkowej nazwy-[CSOK.exe] |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:04. |