Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Kolejny biosik do 1653 - BSOK (https://forum.cdrinfo.pl/f29/kolejny-biosik-1653-bsok-50240/)

karel48 27.03.2005 21:20

Cytat:

Napisany przez gizmomp
a ja mam do was takie pytanie aż wstyd mi je zadać ale zaryzykuje:
ja zawsze aktualizuje oryginalnym softem ze strony liteona
a jak chcialbym wgrac ten soft"1653S.CS0K.patched-cf-rs-ledfix.exe"to czy uzywa sie go tak samo jak tego oryginalnego ze strony czyli odpalamy dajemy OK i jazda,czy też trzeba uzyc omnipatchera ?.Nigdy nie wgrywalem softu przerobionego i dlatego pytam jak wyglada aktualizacja tym softem krok po kroku,bo zepsuć nagrywarke to jest moment,dzieki za pomoc ....

Tak samo jak orginal Litka ;)
Wrzuciłem ten biosik żegnając się z dobrym CS0C - te diodki mnie skusiły i te pierwsze wykresiki które umieściliście - jak bede mial co spalić to też zapodam. :)

gizmomp 27.03.2005 19:47

a ja mam do was takie pytanie aż wstyd mi je zadać ale zaryzykuje:
ja zawsze aktualizuje oryginalnym softem ze strony liteona
a jak chcialbym wgrac ten soft"1653S.CS0K.patched-cf-rs-ledfix.exe"to czy uzywa sie go tak samo jak tego oryginalnego ze strony czyli odpalamy dajemy OK i jazda,czy też trzeba uzyc omnipatchera ?.Nigdy nie wgrywalem softu przerobionego i dlatego pytam jak wyglada aktualizacja tym softem krok po kroku,bo zepsuć nagrywarke to jest moment,dzieki za pomoc ....

seku 27.03.2005 14:36

działa OK diody świeca na kolorowo wgralem tego biosa
1653S.CS0K.patched-cf-rs-ledfix.exe

Shider 27.03.2005 12:17

Cytat:

Napisany przez Portalnet
hmm , nie zauwazylem pomaranczowego koloru , chyba malo sie przygladalem

podczas wypalania plyty (z duza predkoscia) zacznij intensywnie uzywac dysku z ktorego wypalasz

Portalnet 27.03.2005 07:02

Cytat:

Napisany przez siwymariusz
jeszcze jedno pytanko ? rozumie czerwona leda nagrywanie , zielona odczyt a pomaranczowa ?? cos zwiazane z buforem ???

hmm , nie zauwazylem pomaranczowego koloru , chyba malo sie przygladalem

Shider 26.03.2005 23:16

Cytat:

Napisany przez siwymariusz
jeszcze jedno pytanko ? rozumie czerwona leda nagrywanie , zielona odczyt a pomaranczowa ?? cos zwiazane z buforem ???

burnprof w akcji :>

siwymariusz 26.03.2005 23:05

Cytat:

Napisany przez Portalnet
wgralem ten spatchowany pliczek o nazwie :

i chodzi spoko.

Portalnet 26.03.2005 22:54

wgralem ten spatchowany pliczek o nazwie :

i chodzi spoko.

siwymariusz 26.03.2005 22:51

Cytat:

Napisany przez Portalnet
wgralem tego nowego biosa
Ladnie swieca diody na kolorowo. Zauwazylem ze jakby szybciej inicjalizowal plyte ale moze to tylko moje odczucie , co do zapisu - nagralem 3 plytki i zadnych bledow ( oczywiscie nagrywam tylko na markowych Verbatimach)

jezeli mozesz to napisz ktory wgrales ?? orginalny czy patchowany i jaki ? czy ten CS0K - stock - unscrambled ??czy ten CS0K - patched - cf - rs - ledfix (includes Sony ID version) ?? dzieki za ewentualna odpowiedz

No i Wesolego jajka :)

Ps teraz zauwazylem ze tam sa dwa jeden ledfix i drugi id sony

panTOMas 26.03.2005 13:26

Cytat:

Napisany przez Portalnet
nagralem 3 plytki i zadnych bledow ( oczywiscie nagrywam tylko na markowych Verbatimach)

A można skan z KProbe bo jeszcze nie widziałem bezbłędnie nagranej DVD

Portalnet 26.03.2005 10:24

wgralem tego nowego biosa
Ladnie swieca diody na kolorowo. Zauwazylem ze jakby szybciej inicjalizowal plyte ale moze to tylko moje odczucie , co do zapisu - nagralem 3 plytki i zadnych bledow ( oczywiscie nagrywam tylko na markowych Verbatimach)

Portalnet 26.03.2005 09:04

Cytat:

Napisany przez lopus
Ten bios z dopiskiem sonyid zmienia nazwe litka na : Sony DVD RW DRU-710A,i oczywiscie sposób swiecenia diody.
Ten drugi identyfikuje jako Liteon SOHW-1653S i takze diody.
Omnipatcher nie daje rady-podaje ze jest 10 tabel z nosnikami a on moze wyswietlic tylko 3 i pokazuje tylko 39 nosników.

Dzieki za szczegolowe wyjasnienie tych biosow . Ciekawie tylko kiedy wypuszcza nowego omnipatchera poniewaz to drugi juz bios ktorego nie lyka :(
A tak jeszcze propo to czy ten Bios ktory zmienia na 3 kolory diode jest juz tak spatchowany aby odczytywac x12 ?

alt-f4 26.03.2005 05:34

Ilość załączników: 1
Tym razem tzw. Hawk - palony 4x, nośnik Taiyo Yuden.

alt-f4 26.03.2005 01:25

Ilość załączników: 1
Chyba pierwszy skan płytki wypalonej na biosie CS0K, TDK 1-8x, palona 4x.

lopus 25.03.2005 23:44

Cytat:

Napisany przez Shider
Miedzy innymi stara dobra czerwona dioda przy wypalaniu :) :) :) :)

Ten bios z dopiskiem sonyid zmienia nazwe litka na : Sony DVD RW DRU-710A,i oczywiscie sposób swiecenia diody.
Ten drugi identyfikuje jako Liteon SOHW-1653S i takze diody.
Omnipatcher nie daje rady-podaje ze jest 10 tabel z nosnikami a on moze wyswietlic tylko 3 i pokazuje tylko 39 nosników.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:26.