Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Kolejny biosik do 1653 - BSOK (https://forum.cdrinfo.pl/f29/kolejny-biosik-1653-bsok-50240/)

richie ploomba 01.04.2005 00:06

upsss :D
no to w takim wypadku chwale tego pana za to co robi... ale nadal jestem zly troche na programistow LiteOna :/ i teraz tak z sentymentem patrze wstecz.. na moja stara nagrywareczke (teac W58E) , pomimo swoich trzech lat pali CDki bez zająkniecia.. no ale w sumie tez niby wczesne modele Teaca byly OK a ostatnie juz nie dorównywaly im jakoscia. Historia lubi sie powtarzac? Ale to nie zmienia faktu ze jesli przy jednym biosie wykres jest OK a przy innym jakis nietaki jak trzeba to czyli nie nagrywarka jest zla tylko raczej wina lezy w tych biosach. Mylę sie? Bo ja juz sam nie wiem :/

alt-f4 31.03.2005 23:50

Gościem od czerwonych diodek jest C0deKing z forum cdfreaks a nie LiteOn.

richie ploomba 31.03.2005 17:41

a to chyba pozostane przy CS09 bo mam maly zapas Platinum'ów +8x :) no i tak raczej innych plytek nie kupuje... chociaz liczylem juz w koncu na to ze zmieni sie moj biedny los czlowieczy i nie bede musial strugac wariata gdy przyjdzie Zosia , Józia czy Franek z Esperanzą minus i poprosza mnie o to zebym zrobil im kopie bezpieczenstwa ich ulubionego filmu ;) i nadal bede musial tlumaczyc zeby przynosili mi normalne :D plytki a oni nadal beda mi swoje wmawiac, że: "Marcin, ty chyba nie potrafisz plyt nagrywac, pojde do Alfonsa bo on mi nagra wszystko" :D JAsny GwiNT :/ zreszta nie rozumiem tego w jaki sposob na jednym biosie moj Litek moze poprawnie nagrac mi Platinum'a a na innym wylatuja bledy :/ KuRDE MOL chyba trzeba jakis protest to LiteOna napisac :/ a swoja droga zajmuja sie glupotami dodajac jakies durne czerwone diodki zamast zajac sie powaznymi rzeczami i w koncu jakis solidny bios napisac :ysz:

karel48 31.03.2005 10:26

Ilość załączników: 1
...dla potwierdzenia Platinum palone x8 na CS0C.

karel48 31.03.2005 10:22

Obiecane Platinum palone x4 :smutny:
Na CS0C bylo niestety dużo lepiej...

karel48 31.03.2005 09:24

Prosze bardzo - VerbatimAZO8x palony x8, test x4 ;)
Platinum za chwilę ...

richie ploomba 30.03.2005 20:30

a mnie niezmiernie interesuje to jak na tym nowym biosiku spisuja sie moje ulubione Platinum'y ;) bo ponoc na poprzednim cos bylo nie tak jak trzeba. obecnie wypalam na CS09 i nie wiem czy zmieniac na CS0K
pozdrawiam :)

seku 30.03.2005 15:36

jak dla mnie nie ma problemy poniewaz z płytami cd cd-rw dawno sie pozegnałem a ruznica miedzy 24x a 16x to zaledwie 1 min tak wiec chyba nie ma problemu
pozytywnym jest chyba to ze palnik rozpoznaje wiecej płytek i ze nagrywa coraz lepiej na tanich plytkach tj.Hawk Blupop Miediastore i cała reszta

jak skacze testy to podzuce wykresiki z Kprobe tj. moze dzis wieczorem

Portalnet 29.03.2005 19:25

zauwazylem pewien problem z tym nowym biosem
jak wkladam plyte Verbatim CD-RW x32 to przedtem mozna bylo ja nagrac z predkoscia x24 a teraz tylko x16 :( - to takie moje male spostrzezenie

Tomi20 29.03.2005 18:24

Heja

Moze wiecej wykresow po wgraniu tego nowego kolorowego biusu :)

sam sie zastanawiam czy warto zmieniac tylko dla tych kolorowch diod?

Prosze nie badzcie tacy i wgrajcie jakies Kprobe....

Czekamy bo nowy biosik lezy i czeka aby zasilic nowe napedy liteon.
pozdrowki

xamo 29.03.2005 13:15

tez wgralem bios i niby wszystko ladnie smiga ale przestaje byc ladnie jak wrzucam plyte cd-r dysan printable - naped zamieli nia kilka razy nastepnie wystopuje i zaczyna mrugac zielona lampka krotko dwa razy i przerwa , krotko dwa razy .... i tak w kolo - moze cos poradzicie bo mam jeszcze 50 tych plyt :) dzieki

gizmomp 28.03.2005 12:25

Cytat:

Napisany przez karel48
Tak samo jak orginal Litka ;)
Wrzuciłem ten biosik żegnając się z dobrym CS0C - te diodki mnie skusiły i te pierwsze wykresiki które umieściliście - jak bede mial co spalić to też zapodam. :)

dzieki karel 48 bios wgralem smiga az milo,no i te diody rewelka pozdrawiam :glaszcze:

alt-f4 27.03.2005 21:55

Jeżeli bios pochodzi ze strony producenta (oficjalny), to nie tracisz gwarancji w razie padaki.

namor 27.03.2005 21:54

Cytat:

Napisany przez macho73
jedno pytanko?jak sie ma zmiana biosu do gwarancji?czy nie beda sie pluc w serwisie jak padnie i stwiedza ze nie jest to 02 lub 07

to powiedz dlaczego producent danego sprzętu udostępnia nowe biosy ??
tak dla jaj ??
czy po to aby aktualizować ??

macho73 27.03.2005 21:36

jedno pytanko?jak sie ma zmiana biosu do gwarancji?czy nie beda sie pluc w serwisie jak padnie i stwiedza ze nie jest to 02 lub 07

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:37.