Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Najlepsze firmware do NEC3500. (https://forum.cdrinfo.pl/f29/najlepsze-firmware-nec3500-41493/)

VIZZARD 24.11.2004 23:18

Cytat:

Napisany przez legion
mysle ze bedzie to drugie @vizzard

legion!

Jak zawsze - typowy optymista! :D

Przemekc1 25.11.2004 14:48

Cytat:

Napisany przez Przemekc1
Ja też dołącze do klubu Nec'a :D

No, w telewizji tyle mówi się o sektach ^_^

ffariat 25.11.2004 14:54

po co cytujesz swoją wypowiedz Przemekc1 ?? ???

Przemekc1 25.11.2004 19:17

Cytat:

Napisany przez ffariat
po co cytujesz swoją wypowiedz Przemekc1 ?? ???

Przez pomyłke nie wybrałem cytowania postu VIZZARDA i kliknąłem na cytowanie swojego postu :>

ffariat 25.11.2004 21:38

Cytat:

Napisany przez Przemekc1
Przez pomyłke nie wybrałem cytowania postu VIZZARDA i kliknąłem na cytowanie swojego postu :>

chyba ze przez pomyłke :P

Lukas88 25.11.2004 22:37

Muszę zadać to pytanie, bo mnie ciekawość zżera - pojawił się nowy NEC 3520 chyba. Czy wiadomo coś, czy będzie szansa przerobić 3500 na ten wyższy model, czy jeszcze za wcześnie... ??

AleX69 25.11.2004 23:28

Cytat:

Napisany przez Lukas88
Muszę zadać to pytanie, bo mnie ciekawość zżera - pojawił się nowy NEC 3520 chyba. Czy wiadomo coś, czy będzie szansa przerobić 3500 na ten wyższy model, czy jeszcze za wcześnie... ??

nie ... nie ma takiej mozliwosci - markieting :D

zeman 26.11.2004 00:42

Podstawy

Czytam tak i czytam to forum i myślę, czy dobrze trafiłem... Może ja jakiś lewy jestem i nikt nie porusza tu takich banałów... Aż mi głupio, ale spróbujmy...
Kupiłem tą wspaniałą nagrywarkę w wersji OEM, a chciałbym wgrać nowy firmware np. 2.18 - JAK MAM TO ZROBIĆ !! :)

AleX69 26.11.2004 01:01

Cytat:

Napisany przez zeman
Czytam tak i czytam to forum i myślę, czy dobrze trafiłem... Może ja jakiś lewy jestem i nikt nie porusza tu takich banałów... Aż mi głupio, ale spróbujmy...
Kupiłem tą wspaniałą nagrywarkę w wersji OEM, a chciałbym wgrać nowy firmware np. 2.18 - JAK MAM TO ZROBIĆ !! :)

hmmm.... glupie pytanie to nie jest - ale czemu nam je zadajesz - wszystko o co pytasz juz bylo :spie:

VIZZARD 26.11.2004 09:56

Cytat:

Napisany przez zeman

No właśnie! :taktak:

Jak to, jak? ???

Ściągasz TO

Wyciągasz z archiwum plik K350GN8M.exe

Odpalasz go

I tada! :D

zeman 26.11.2004 13:33

Hmmm no faktycznie banał :) ale...

Zrobiłem co powiedziałeś. W końcu u innych to działa, więc spróbuję i ja :) Bałem się jednak tej wzmianki w pliku readme cyt.
"-this Update works only with NEC ND-3500A(G) retail/ bulk, not with OEM releases.
(OEM means part of a full PC package or external USB/FireWire variant of this burner)

>For OEM products contact your dealer, distributior or manufacturer of PC-/ USB-package."
Może wyjaśnicie mi dlaczego taki komentaż dodano w readme ??
Dzięki za wyrozumiałość :) Nagrywarka po updacie działa hahaha :spoko: Może poczytam ten wątek jeszcze raz i znajdę odpowiedź :/

VIZZARD 26.11.2004 13:42

Cytat:

Napisany przez zeman
Zrobiłem co powiedziałeś. W końcu u innych to działa, więc spróbuję i ja :) Bałem się jednak tej wzmianki w pliku readme cyt.
"-this Update works only with NEC ND-3500A(G) retail/ bulk, not with OEM releases.
(OEM means part of a full PC package or external USB/FireWire variant of this burner)

>For OEM products contact your dealer, distributior or manufacturer of PC-/ USB-package."
Może wyjaśnicie mi dlaczego taki komentaż dodano w readme ??
Dzięki za wyrozumiałość :) Nagrywarka po updacie działa hahaha :spoko: Może poczytam ten wątek jeszcze raz i znajdę odpowiedź :/

Może dlatego, że jest jeszcze jakiś OEM Neca 3500A

Tak jak w przypadku 2500A

Tam też było coś takiego - Nec OEM od Fujitsu/Siemens z innym firmware

Zobacz TU :czytaj:

:D

pawelblu 26.11.2004 17:49

OEM w sensie sprzet innej firmy z NECiem w srodku a nie NEC sprzedawany bez pudelka.

Oloo 27.11.2004 00:51

Ilość załączników: 1
Siemka,
zainstalowałem boisik 218btrpc1 umożliwiający Booktype DVD-ROM dla DVD+RW i program NECWinFlash.exe oraz nowe Nero CDSpeed wskazuje na ustawiony DVD-ROM dla DVD+RW. W Nero BR w opcjach zaawansowanych napędu znajduje się także ustawienie Booktype ale gdy wkładam DVD+RW to ustawienie znika i płyta nagrywa się bez Booktype. Mam Nero 6.3.1.25 , które obsługuje Booktype dla +R i +R9. Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Jakieś rady?

LuHash 28.11.2004 14:14

heh nie masz sie co martwic...
poprostu juz masz na stale (do poki nie zmienisz za pomoca NECWinFlash) ustawione booktyp'y dla plytek... dlatego po wlozeniu plytki opcja w nero znika... ale uwiez ze nagrana przez ciebie plytka jest wykrywana jako dvd-rom;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:51.