Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Najnowsze firmware do NEC 3500 (https://forum.cdrinfo.pl/f29/najnowsze-firmware-nec-3500-a-42464/)

anasiza 15.04.2005 18:54

Czy pokazało się już jakieś firmware do modelu 3500 na którym można testować błędy PI i PIF?

Esiek 15.04.2005 19:39

Cytat:

Napisany przez anasiza
Czy pokazało się już jakieś firmware do modelu 3500 na którym można testować błędy PI i PIF?

Nie, jeszcze nie ma, wszyscy czekamy :blee:

norbitek 16.04.2005 19:39

Jestem nowy na tym forum, i w ogóle booktypem zainteresowałem się dopiero w tym tygodniu. Też mam neca 3500 i do niedawna bios 2.16, teraz 2.19

U mnie sytuacja jest przedziwna.
Płyty kupuję vakoss dvd+r jednowarstwowe. Nowym biosem jeszcze nie nagrywałem, ale na starym na tych płytach mam taką sytuację, że nero cd-dvd speed w informacji o nośniku, w typie dysku pokazuje mi DVD+R, Booktype nie ustawiony, I że płyta nagrana jest przez tę nagrywarkę.
Czyli tak jak się można było spodziewać.

Mam także stary czytnik dvd pioneer 106s z biosem 1.22
Czytnik ten nie obsługuje żadnych plusów.
Gdy tak nagraną płytę włożę do tego napędu i potraktuję ją powyższym programem. to w typie dysku mam dvd-rom, booktype dvd+r

Nie muszę dodawać, że taka płyta oczywiście bez problemu chodzi w powyższym napędzie. Kiedyś na innym forum czytałem post gostka, który ma tę samą kombinację napędów i pisał, że pioneer płyt + nie czyta.

Z tego chyba??? wynika, że to zależy od płyty.
Inna sprawa, że wychodzi na to, że w zależności od tego w jakim napędzie testowałem to inne informacje otrzymywałem. A na koniec zauważyłem, że nero infotool pokazuje, że to jest + niezależnie od napędu

Jak to wyjaśnić?

z.aciek 17.04.2005 14:08

Cytat:

Napisany przez Esiek
Nie, jeszcze nie ma, wszyscy czekamy :blee:

chyba gdzies kolo maja ma byc ten nowy biosik do 3500 z testowaniem pif.. a jak nec nie zrobi tego biosu to.. :bicz: :D :D :D

anasiza 24.04.2005 11:35

Cytat:

Napisany przez z.aciek
chyba gdzies kolo maja ma byc ten nowy biosik do 3500 z testowaniem pif.. a jak nec nie zrobi tego biosu to.. :bicz: :D :D :D

Do 3520 zrobili bios oficjalny na którym można testować PI i PIF a wszystkich użytkowników necka 3500 Nec ma w du...e. Może ktoś kto zna angielski napisze posta do Neca z zapytaniem co z nami użytkownikami modelu 3500

Esiek 24.04.2005 14:35

Cytat:

Napisany przez anasiza
Do 3520 zrobili bios oficjalny na którym można testować PI i PIF a wszystkich użytkowników necka 3500 Nec ma w du...e. Może ktoś kto zna angielski napisze posta do Neca z zapytaniem co z nami użytkownikami modelu 3500

Nec zapowiedział kiedys nieoficjalnie ze ten biosik pojawi sie 1 maja i do tej daty umownie wszyscy czekamy, jak sie nie pojawi ludzie bedą działać, spokojna głowa ||

Dorian 26.04.2005 18:08

Hmm czytając temat dot. testów na 3520 dochodzę do wniosku ,że może pośpieszyli się z tym firmware lub 3520 to nie taki NEC jak 3500. Cóż również czekam na firmware umożliwiające testowanie PI i PIF i mam cichą nadzieję,a także swoistą pewność ,że 3500 wypadnie lepiej od 3520.

RavenMedia 04.05.2005 19:32

No i jak w koncu jest z tym pi/pif dla neca 3500? Kiedy to ma wyjsc, bo chyba jeszcze nie ma?

A tak wlasciwie, to bez tego nie da sie dobrze prawdzic nagranego dvd?

Esiek 04.05.2005 20:10

Cytat:

Napisany przez RavenMedia
No i jak w koncu jest z tym pi/pif dla neca 3500? Kiedy to ma wyjsc, bo chyba jeszcze nie ma?

Ano nie ma, http://club.cdfreaks.com/showthread....8&page=1&pp=25 :czytaj: poczytaj troche tam sie dyskusja toczy juz od bardzo dawna i jesli cos sie zmieni to tam bedzie pisac o tym najszybciej

RavenMedia 04.05.2005 20:43

Ilość załączników: 1
Odpalilem test pi/pif na moim LG dvd bo na necu ni da rady, oto rezultaty. Czy ktos moglby po krotce powiedziec mi o co w tym chodzi i na co zwracac uwage?
Sorki, ze ja tak sie z tym pcham, ale czas mnie goni :(

NemoKOF 09.05.2005 08:22

Mam pytanie - jaki jest najnowszy firmware z wylaczonym rip-lockiem, ktory obsluguje bitsetting dla wszystkich +? Mam firmware mad doga jakis starszy i musze powiedziec, ze wyniki nagrania plytek +r DL sa slabe :/ Nie znalazlem jeszcze dobrych plyt i mialem tylko Riteki (w moim przekonaniu sa slabe, i to kazde z tej fabryki jakie mialem) dokladniej marka to Traxdata. Plyty po nagraniu tna niemilosiernie w samym necu i do tego plyta zabija mi laser w Xboxie (po prostu jakbym powkladal zyletki do napedu :/ ) Chodzi mi wiec o firmware z nowa strategia zapisu dla +R9 ale musi miec bitsetting (inaczej xbox nie widzi plyt).

z.aciek 09.05.2005 19:48

Cytat:

Napisany przez NemoKOF
Mam pytanie - jaki jest najnowszy firmware z wylaczonym rip-lockiem, ktory obsluguje bitsetting dla wszystkich +? Mam firmware mad doga jakis starszy i musze powiedziec, ze wyniki nagrania plytek +r DL sa slabe :/ Nie znalazlem jeszcze dobrych plyt i mialem tylko Riteki (w moim przekonaniu sa slabe, i to kazde z tej fabryki jakie mialem) dokladniej marka to Traxdata. Plyty po nagraniu tna niemilosiernie w samym necu i do tego plyta zabija mi laser w Xboxie (po prostu jakbym powkladal zyletki do napedu :/ ) Chodzi mi wiec o firmware z nowa strategia zapisu dla +R9 ale musi miec bitsetting (inaczej xbox nie widzi plyt).

Freecom FX50 model 16B9 2.49 (NEW 02-04-2005) a sposoby zapisu sa takie same jak w oryginalnym 2.19(najnowszym) roznica opmiedzy nimi to BitSetting dla DVD+R9 we Freecomie i riplock zdjety :)

poza tym Mad Dog 2.FD BitSetting dla: DVD+R DVD+R9 a strategie niemal identyczne jak w 2.19

NemoKOF 09.05.2005 23:10

Czemu nie ma takiego z bitesttingiem do wszystkich plusow? Hlip.

z.aciek 10.05.2005 10:17

a jakie ty jeszcze chcesz plusy? dla dvd+r sl(4,7GB) , dvd+r dl jest w mad dogu ktory wymienilem... i nie ma tylko bitsettingu dla dvd+rw.

NemoKOF 10.05.2005 13:43

No wlasnie nie ma dla +RW a szkoda, bo uzywam wszystkich 3 rodzajow plyt i bez tego nie zobaczy jej moja maszynka. Poczekam jeszcze troszke. Mam na razie starszy jakis maddoga ktory dziala dobrze i bitsetting dla wszystkiego. Jedyna wada jest wlasnie zalosny zapis +R9, no ale i tak na razie sa tak drogie ze stac mnie bylo na wypalenie 2 a i tak nie chodza :/ Mozliwe, ze nawet pomimo zmiany firmware'u i strategii zapisu bedzie tak, ze te plyty nie beda dzialac bo sa najzwyczajniej w swiecie slabe jakosciowo (pamietam, ze to pewnego momentu w ogole NEC nie obslugiwal tych plyt - mam na mysli produkcji RITEKa). Znalazlem Verbatimy dzis, ale cena to jakis koszmar, wiec na razie sie wstrzymam.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:32.