![]() |
Cytat:
maniek |
Ja nieco z innej beczki:
na post : http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=46374 do tej pory nikt nie zareagowal ale moze moglibyscie sprawdzic jak u was zachowuje sie nec w tescie nero cd-dvd speed-quality test.Oddzielnie dla plytek cd i dvd z podaniem numeru firmware. Ciekawi mnie czy nec fizycznie nie moze zwrocic bledow czy po prostu ma takie firmware (inzynierom neca sie nie chcialo). |
Cytat:
Ale to i nawet lepiej :idea: Gdyż podłogi nie trzeba po tym sprzątać :nie: :D |
Cytat:
Pozdr. |
dziwne - dvd+r jako dvd-r
Ilość załączników: 1
mam oto taką płytkę - PLATINUM DVD+R 4.7GB 8x :
http://delfin-cdr.pl/zdjecia/platinum.dvd+r.8x.luz.jpg a mój NEC 3500AG @ 2.28_QV2MR_Extreme, pokazuje, że to dvd-r. Trochę to dziwne, nie sądzicie :D Czy ktoś miał podobne przypadki ? pozdr. |
Po prostu zly nadruk ... ale oczywiscie tak nie powinno byc :)
|
CD-R MTec Vs NEC 3500
Czy ktoś mógłby sprawdzić czy płytki CD-R MTeca x48 wypalają się na NECu 3500 ? U mnie po wypaleniu 10 % to bad sectory. Pozostałe płyty nawet te za 50 gr. palą się ok.
|
Cytat:
|
Pomocy!!!
Mam nagrywarke NEC ND-3500AG! Mam płyte Dwuwarstwową - niezabezpieczoną!!!Chce teraz ją przegrać w Nero 6.3.1.20 - Plyta się kopiuje na dysk a przy próbie nagrania wyskakuje mi komunikat że zapis z prędkością 2,4x nie powiódł się i w okienku gdzie pokazują się wszystko co Nero Robi pisze: _NEC DVD-RW ND-3500AG Przeszukiwanie nie zakończone! Nastęopnie pisze: C DVD-RW ND-3500AG Wykonanie polecenia Rozpocznij w trybie DAO nie jest możliwe!Zapias z prędkością 2,4x nie powiódł się! PROSZE O POMOC BO NIE WIEM CO JEST TEGO PRZYCZYNĄ! ZA PŁYTE DWYWARSTWOWĄ DVD+R PLATINUM ZAPŁACIŁEM 25 ZŁ! Film jaki mam przegrać to: "Czterej Pancerni i Pies" :) są na tej płycie 3 odicnki! Mam to przegarć dla Taty :) ale nie mogę!!! :-( Czy ktoś wie co może jest tego przyczyną że nie mogę nagrać z dysku na płyte Dwuwarstwową??? PROSZE O POMOC!!!
|
Pomocy!!!
Mam nagrywarke NEC ND-3500AG! Mam płyte Dwuwarstwową - niezabezpieczoną!!!Chce teraz ją przegrać w Nero 6.3.1.20 - Plyta się kopiuje na dysk a przy próbie nagrania wyskakuje mi komunikat że zapis z prędkością 2,4x nie powiódł się i w okienku gdzie pokazują się wszystko co Nero Robi pisze: _NEC DVD-RW ND-3500AG Przeszukiwanie nie zakończone! Nastęopnie pisze: C DVD-RW ND-3500AG Wykonanie polecenia Rozpocznij w trybie DAO nie jest możliwe!Zapias z prędkością 2,4x nie powiódł się! PROSZE O POMOC BO NIE WIEM CO JEST TEGO PRZYCZYNĄ! ZA PŁYTE DWYWARSTWOWĄ DVD+R PLATINUM ZAPŁACIŁEM 25 ZŁ! Film jaki mam przegrać to: "Czterej Pancerni i Pies" :) są na tej płycie 3 odicnki! Mam to przegarć dla Taty :) ale nie mogę!!! :-( Czy ktoś wie co może jest tego przyczyną że nie mogę nagrać z dysku na płyte Dwuwarstwową??? PROSZE O POMOC!!! Mój mail to perszong5@poczta.wp.pl ! Dziękuje z Góry!!!
|
Cytat:
|
Widocznie w biosie jest niezbyt udana strategia zapisu konkretnie dla tego nosnika lub przyczyna jest zla jakosc plytek z tej serii/partii/cake.
nosniki od "takich" firm sa naprawde bardzo roznego pochodzenia i nigdy nie wiadomo na co sie trafi. |
no właśnie mam podobny problem z esperansa dvd-r X 4.Dodam tylko że palę na dwie nagrywarki, nec 2500a i nec 3500.kiedy w nero zaznaczam użyj wielu nagrywarek i chcę wypalić po dwie kopie na każdej to pierwsze wypalają się dobrze a drugi wsad... nec 2500 pali dobrze natomiast 3500 wywala taki sam błąd jak wyżej.I tak już 3 razy i zawsze nec 3500 wyweala ten błąd.O co chodzi? Ktoś może wie?
|
Cytat:
|
w 2500 od 2k5107v2b5dl a 3500 218btrpc1
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:51. |