![]() |
U mnie coś ostatnio mój NEC świruje nie da się nic wypalić nawet na predkości x4. Nie wiem cyz to przez nowe firmware czy co. Ale obiawy są takie że co chwile bufor idzie na max potem spada na 0% dopełnia bufor i startuje wypalać. Wygląda to tak jak by dysk twardy nie wyrabiał. :( Nie wiem o co chodzi, a nie chce mi się windy przeinstalowywać, miał ktoś może podobne problemy?
|
Cytat:
|
jakim programem flashowac tego neca tam wyzej byl podany link ale mi nie dziala ??
|
Witam
Chciałbym się zapytać: czy warto wgrać nowy bios czyli 2,18 do necka3500 do tej pory wypalam na 2,16 i jest wszystko OK Chciałem powiedzieć że nie zależy mi na szybkościach ale na jakości nagrania a nagrywam wyłącznie na verbatimach AZO +R Za odpowiedzi dziękuję |
Cytat:
Warto wgrać ten fabryczny, a jak interesuje Cie bitsetting, to wgraj 2.18 zmodyfikowany ( http://www.micheldeboer.nl/firmware/index.html ) np: 218btrpc1.rar |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale chciałem dodać że przy biosie2,16 ten fabryczny jaki mam to bit setting jest ustawiany automatycznie Mowa tu o nagrywaniu w Nero 6125 |
Cytat:
|
Cytat:
że DVDInfoPro pokazuje mi +R a powinien DVD-ROM Teraz więc pytanie jeżeli wgram nowy bios tzn 2,18 to podczas nagrywania w Nero płyty +R automatycznie mi zrobi DVD-ROM |
Cytat:
Bitsetting włącz choćby w dvdinfopro albo najnowszym cd-dvd speed przy nero. A nero najlepsze wsparcie dla bisettingu ma dopiero w wersji 6.6.0.3 |
Bitsetting włącz choćby w dvdinfopro albo najnowszym cd-dvd speed przy nero. A nero najlepsze wsparcie dla bisettingu ma dopiero w wersji 6.6.0.3[/QUOTE]
A możesz mi powiedzieć czy jest inny sposób na ustawienie bitsetingu pytam ponieważ miałem liteona i tam ustawiałem programem Booktype czy w necku jest też podobna możliwość czy tylko wgranie nowego biosu |
od kiedy wgrałem bios 218btrpc1 robię to z dvdinfopro. Jak raz ustawiłem tak trwa. Przy 2.17 był jeszcze inny programik (winBtype)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:11. |