Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

kovalek 26.10.2004 22:36

Coś za często trafiają się te gorsze partie :(
Chyba będzie trzeba odwiedzić przy okazji serwis...

kovalek 26.10.2004 22:37

Wgrywam VS0B od legiona, on najlepiej mi palił (ale do ideału daleko) :((

B@rtek 26.10.2004 22:40

Ja jeszcze na VS0E nic nie paliłem, więc też nie mogę powiedzieć jak to wygląda :nie:

Chociaż na VS0B moim oczywiście super mi paliło.
Ostatnio na Verbatimach DVD+R miałem błedy PIF max. total ok. 200 :D

kovalek 26.10.2004 23:42

Właśnie stwierdziłem że KProbe to można sobie w buty wsadzić, żeby być wyższym :-) Nero CD/DVD speed pokazuje wszystko ładnie cacy :P A już chciałem nieść palnik do serwisu :-)

Jednak jak narazie korzystam z sprawdzonego VS0B. Jak się fachowcy wypowiedzą na temat nowego biosu to się pomyśli :P

bennyone 27.10.2004 00:42

Cytat:

Napisany przez kovalek
Właśnie stwierdziłem że KProbe to można sobie w buty wsadzić, żeby być wyższym :-) Nero CD/DVD speed pokazuje wszystko ładnie cacy :P A już chciałem nieść palnik do serwisu :-)

Jednak jak narazie korzystam z sprawdzonego VS0B. Jak się fachowcy wypowiedzą na temat nowego biosu to się pomyśli :P

Ja tam mam orginalny turboniego chyba plus pare ustawieni omni - nie palilem bo pale jak nazwa wskazuje od niedzieli ale jak zobacze jakas kiche typu bledy odczytu i inne na oko i ucho to sie podziele i pewnie cofne - iloscia zmian to mnie nie zaskoczyli AZ slownie TRZY nosniki dodali o reszcie nie wiem(y}

khamill 27.10.2004 01:40

Ilość załączników: 2
zabawne bo wykresy moje są identyczne... oba na płytach SHIT Esperanza - dawno temu na Lite On 812s, który dzisiaj to 832, kiedyś USON, dzisaj VSOE... zmieniony na wyzszy model - ale nagrywa tak samo na takich samych płytach - myślałem że będzie coś lepiej - myślę jednak że dodają po prostu nowe nośniki a stare pozostają w bazie takie same... a 832s przyda się bardziej jak wejda normalnie DVD R DL chociaż wątpię żebym wtedy używał tej samej spawarki :) na dziś jednak jestem zadowolony - taki wykres wystarczy aby dane trwale pozostały na nośniku, a za 12,99 CAKE ESPERANZA 10 sztuk to miła sprawa :)
załączam wykresiki...

Bartez 27.10.2004 01:55

Cytat:

Napisany przez khamill
(...) taki wykres wystarczy aby dane trwale pozostały na nośniku, a za 12,99 CAKE ESPERANZA 10 sztuk to miła sprawa :)
załączam wykresiki...

poziom błędów raportowany przez K Probe wcale nie musi iść w parze z długością czasu, przez który dane pozostaną na nośniku. Na to ma wpływ wiele czynników, głównie komponenty użyte do produkcji nośnika. Niestety w przypadku płytek DVD za 1 zł nie można zbyt wiele oczekiwać.

Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem, to niedługo przedstawimy ciekawy materiał i napiszemy nieco więcej na ten temat.

DonAlberto 27.10.2004 07:22

[QUOTE=kovalek]Właśnie stwierdziłem że KProbe to można sobie w buty wsadzić, żeby być wyższym :-) Nero CD/DVD speed pokazuje wszystko ładnie cacy :P A już chciałem nieść palnik do serwisu :-)

Taaaaaaaa no pewnie, może i Kprobe nie jest całkiem obiektywny, ale jak u mnie po wyplanieu płyty dvd błędy są w np. przy końcu płyty powyżej 200 to stary odtwarzacz dvd Aiwa kumpla rwie film w tym samym miejscu.
No i co, dziwne że inne testery pokażą wszystko ok.

A tak na marginesie to ja już mam dość swojego 832, nagrywał mi przez tydzień czasu płyty TY (PAstele) ok, (bo zmieniłem strategię zapisu i wykresy były super) ale od wczoraj znowu to samo, czyli ******y końcówki. No i oczywiście jest ASPI itp i wszystko dupa.
Nagrywarka idzie do serwisu, nie będę więcej marnował płyt, a od marnowania płyt jest gorszy brak czasu.

pozdrawiam

mensir67pl 27.10.2004 09:14

Ilość załączników: 1
plytka dzis palona na 832 vs0e akurat nie dvd

nosnik to Verbatim Vinyl Gold predkosc wypalania 8X

i kprobe odczyty ( co mozecie powiedziec lub co robie nie tak) ze tak rozbierzne wyniki (pomijajac fakt ze i tak nie sa za ciekawe.

mensir67pl 27.10.2004 09:15

Ilość załączników: 1
Kprobe test
z cd-rw

VIZZARD 27.10.2004 10:03

Cytat:

Napisany przez khamill
za 12,99 CAKE ESPERANZA 10 sztuk to miła sprawa :)

A gdzie kupowane? :idea:

kovalek 27.10.2004 11:59

Jednak chyba oddam palnik do serwisu. Zobaczymy co wymyślą...

Tylko jedno pytanko mam do was... Najpierw musze zmienić bios na 812S... Czy LtnFlashem da się to zrobić, czy będą jakieś problemy (zmiana z 832 na 812)... ??

mensir67pl 27.10.2004 12:06

Cytat:

Napisany przez kovalek

Tylko jedno pytanko mam do was... Najpierw musze zmienić bios na 812S... Czy LtnFlashem da się to zrobić, czy będą jakieś problemy (zmiana z 832 na 812)... ??

wypadalo by zmienic na 812 problemow nie bedzie z przejsciem na 832 - 812

POZdrawiam

Turboni 27.10.2004 12:33

Cytat:

Napisany przez kovalek

nie bedzie problemow
sciagasz sobie jakis bios od 812 z tad http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html
a potem na niego wgrywasz orginalny bios ze strony litka i juz nie ma mowy ze cos bylo w palniku zmieniane :)

Wicio666 27.10.2004 14:26

Czyli który bios ( VS0E) mogę wgrać na mojego 812@832 , bo już nie wiem. I czy powinienem jakoś go "przerobić" w omni by się go dało "zaimplikować" na 812@832 .

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:23.