![]() |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Powinien isc na 8x bez problemow |
Już wszystko śmiga :) Wgrałem inny bios (VS0B) wcześniej sprawdziłem go w omnipatcherze i przy kodzie tej płyty były odznaczone opcje 6Xi 8X. Po zaznaczeniu i wgraniu go znowu mogę nagrywać z prędkością 8x.
A czy ten nowy bios VS0G jest lepszy od VS0B, bo na razie nie mogę sprawdzić tego osobiście bo nie mam czystych płyt ? |
Cytat:
|
Cytat:
:D |
Przerobiłem LDW-451S na SOHW-832S bios: CG5G
Używam głównie płytek platinum, niedawno dostałem parę wypalonych platinum dvd-r i jest problem, bo mam bardzo dluuugi czas dostępu albo napęd nie chce ich czytać, sprawdziłem w drugim dvd-rom i płytki chodzą. Przeczyściłem optykę ale to nic nie dało. Podejrzewam ze winny jest bios bo wszystkie inne płytki chodzą poza tymi ***8222;nowymi***8221;. Więc chce zmienić bios na nowszy, ale nie mam pojęcia, który wybrać. Bardzo proszę o poradę i link do najlepszej wersji, z którą nie macie problemów. Z góry THX :) |
ja proponuje jakis oficjalny (masz w moim podpisie ) VS0B lub VS0E
a po drugie jak to z liteonkami to powinienes wiedziec ze nie lubia minusow ale odczyt powinien byc ok chyba ze nagrane zostaly na litku :D |
VS0B jest chyba nie do przelecenia :nieee: => :banan3:
Jest mistrzostwem sam VS0Bie :taktak: :mruga: |
w miedzy czasie 4 razy zmienialem bios: VS0G od codeguys potem na "832 VS0Bczysty do patchowani" ale dioda czaly czas migala na pomaranczowo (powinieniem uzyc wczesniej omnipatchera) wiec wrocilem do VS0G i na koncu wgralem "VS0Eoficjalny(wszystko)" Na koniec wgram VSOB i przerobie wedlug wlasnych potrzeb
I na zadnym z biosow poprawnie nie czytal tych plytek wiec daje sobie z tym spokuj.. Moglibyscie mi po krotce opicas fukncje omni, co zmieniaja |
[poszukaj pelno tego jest i jeszcze w pliku omni.html czy jakos tak to jest opisane :taktak:
|
mam LiteOn'a 812S i ostatnimi czasy ma problemy z nagrywaneim nośników 4X, 8X prędkość Alcohol ustawia na 3.2X ale potem przeważnie nagrywa się szybciej. Mam bios USOQ czy mam ja przerabiac na 832S a jak tak to jaki bios użyc i jak to zrobić, a jeśli nie to co mam zrobić? pls odpowiedzcie
|
masz w moim podpisie biosy polecam przerobic ja na 832 z biosem VS0B :)
ps. instrukacja jak wbic biosik tez w podpisie :D |
Cytat:
|
dzieki! przerobiłem na 832S i nagrałem jedną płytkę (TDK) 8X w nero bez żadnych problemów!
|
Cytat:
|
Tak czytam i powiem szczerze ze mam bios VS0G (przerobiona 812@832) i wszystko ladnie pali bez najmniejszego zajakniecia. Filmy dvd smigaja w mojej elcie az milo, z TDK tez nie mam wiekszych problemow. Poprostu nic dodac nic ujac :D
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:43. |