Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

xzas 28.07.2004 14:12

Cytat:

Napisany przez slawekj
Myślę, że każdy kto wyśle na zeb_z_1@hotmail.com swoją kopię eepromu to dostanie zmodyfikowaną.

Nie bardzo lapie. Jak mu wysle moj eeprom 812S to on go zmodyfikuje? i poco go modyfikowac? zeby przyjmowal oryginalne biosy ze strony liteona?

slawekj 28.07.2004 14:13

Cytat:

Napisany przez xzas
Nie bardzo lapie. Jak mu wysle moj eeprom 812S to on go zmodyfikuje? i poco go modyfikowac? zeby przyjmowal oryginalne biosy ze strony liteona?

Tak właśnie będzie.

VIZZARD 28.07.2004 14:18

Cytat:

Napisany przez slawekj
Myślę, że każdy kto wyśle na zeb_z_1@hotmail.com swoją kopię eepromu to dostanie zmodyfikowaną.

No ale chociaż ze trzy słowa trza napisać po angielskiemu, nie?

Chociaż WELCOME!

Czy tylko bios wysyłasz i dostajesz? :D

pkozerski 28.07.2004 14:25

bios

tez wysłałem do zebry swój EEPROM, ale jak go juz bede mial to jak go wgrać? teraz mam wgrany VS0A, i mam od razu wgrac EEPROM i póżniej Vs0a ze strony Litona? czy jakos inaczej mógłby ktoś opisać, bo ang słabo znam.

slawekj 28.07.2004 14:27

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No ale chociaż ze trzy słowa trza napisać po angielskiemu, nie?

Chociaż WELCOME!

Czy tylko bios wysyłasz i dostajesz? :D

Tak kopię eepromu z podaniem daty a dodatkowe słowa w/g uznania.

slawekj 28.07.2004 14:30

Cytat:

Napisany przez pkozerski
tez wysłałem do zebry swój EEPROM, ale jak go juz bede mial to jak go wgrać? teraz mam wgrany VS0A, i mam od razu wgrac EEPROM i póżniej Vs0a ze strony Litona? czy jakos inaczej mógłby ktoś opisać, bo ang słabo znam.

Wgrywasz zmodyfikowany na ten, który jest w napędzie i od razu firmowy VS0A ze strony liteon'a. Póżniej restart. I cieszysz się z 812S turbo.

xzas 28.07.2004 14:44

Cytat:

Napisany przez slawekj
Wgrywasz zmodyfikowany na ten, który jest w napędzie i od razu firmowy VS0A ze strony liteon'a. Póżniej restart. I cieszysz się z 812S turbo.

ale poco to ? zeby nie crossflashowac biosow od 832S ?

slawekj 28.07.2004 14:50

Cytat:

Napisany przez xzas
ale poco to ? zeby nie crossflashowac biosow od 832S ?

Wydaje się, że tak jest wygodniej a czy lepiej to testy pokażą.

legion 28.07.2004 15:40

ponawia moje pytanie co wam da koledzy ten eprom naklejki na obudowie palnika nie zmienicie a nagrywarki niczym sie nie roznja a z wlasnego doswiadczenia wiem ze orginalne bioski ze strony litka nie sa rewelacja dopiero po przerobieniu ich przez specow mozemy sie cieszyc pelna wydajnascja wypalrki a tak po za tym w testach 832 i 812 niema zadnej roznicy jedynie w tym ze 832 odrazu po kupnie maja zaimplementowane spalnie DL
niewiem moze myslicje ze w kprobe beda wyniki o wiele lepsze od tych co robilscie na 812@832 wiec powiem wam ze watpie w to ale pobawic sie kazdy moze troche lepiej troche gozej a i tak nosnik pokaze ci ze nagranie tej samej plyty nie jest rowne plycie z tego samego opakowania :)

xzas 28.07.2004 15:45

Cytat:

Napisany przez legion
ponawia moje pytanie co wam da koledzy ten eprom naklejki na obudowie palnika nie zmienicie a nagrywarki niczym sie nie roznja a z wlasnego doswiadczenia wiem ze orginalne bioski ze strony litka nie sa rewelacja dopiero po przerobieniu ich przez specow mozemy sie cieszyc pelna wydajnascja wypalrki a tak po za tym w testach 832 i 812 niema zadnej roznicy jedynie w tym ze 832 odrazu po kupniu maja zaimplementowane spalnie DL
niewiem moze myslicje ze w kprobe beda wyniki o wiele lepsze od tych co robilscie na 812@832 wiec powiem wam ze watpie w to ale pobawic sie kazdy moze troche lepiej troche gozej a i tak nosnik pokaze ci ze nagranie tej samej plyty nie jest rowne plycie z tego samego opakowania :)

racja, do tego smego wniosku doszedlem, przeciez eeprom nie odpowiada za ustawianie parametrow palenia, wiec kij z nim

tomq 28.07.2004 17:17

Lite on

Ilość załączników: 2
czy ktos mial juz taki porblem ? mam to z kazda wersja biosu

xzas 28.07.2004 17:24

Cytat:

Napisany przez tomq
czy ktos mial juz taki porblem ? mam to z kazda wersja biosu

ja nie mialem, ale sproboj bin'a wgrac ltnflash124.exe, bina mozesz sciagnac z http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm

Turboni 28.07.2004 17:28

ja tez nie mialem jak nie uda ci sie go wgrac ltnflashem to moze pod dosem mtkflashem i biosem w pliku bin

Wicio666 28.07.2004 18:27

jak wysyłam do tego gościa od eeprom'u ( Zebra czy jak mu tam) to jak w nazwie eepromu który mam mu wsyłas trzeba wpiać date. Czego to ma być data ?
"YOURNICK_812S_EEPROM_DATE.BIN"
I czy musze wracać do starej wersji 812s czy mogę ten nowy eeprom wgrać na mojego 812@832 VS0A ??

Szczota 28.07.2004 18:59

Pewnie na dniach bedzie dostepny mod. A mowilem wczesniej o eppromie to nikt mnie nie sluchal (przytoczylem 401@811)

Nic tylko czekac az bedzie ogolnie dostepny... pewnie znow bedzie wszystko zahaslowane i usuwane przez firme lite-on

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:10.