![]() |
Cytat:
Korekcja - oczywiscie ma znaczenie, ale czy sama korekcja jest w stanie zmienic wynik z 1400 na 30 ??? Jezeli tak to publikowanie wynikow nie ma sensu. Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Z innej beczki. Dwie płyty DVD RW: Esperanza i Verbatim. Obie poprawnie paliły na 401. Obecnie palą się również dobrze na 832 z tym, że ten sam film (wiele filmów) palony na Verbatimie ostro haczy w stacjonarce.Esperanzie jest to obojętne. Palone na 401 obie dobrze odtwarzały sie w stacjonarce. Zmiana biosu w 832 na VS0B pogorszyła jeszcze bardziej haczenie. Powróciłem do VS0A ale problem nadal istnieje. Czyżby 832 nie tolerowała tego rodzaju nośnika od verbatima?
maniek |
Cytat:
|
Zgadzam się na wszystkie teorie, ale taka sytuacja jaką opisywałem powyżej nie miała miejsca w stosunku do płyt DVD RW. Wyniki na 401 i 832 są no prawie takie same (niskie PI i PIF)
maniek |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Jescze jednen przykład. Płyta gigastore od AML palona na 401(błędy pow.1000) i teraz sprawdzana na 832. Moje sugestie są takie,że Kprobe nie lubi serii 401 do 811.
maniek |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Moim zdaniem to jest bardzo dobry przyklad zanizania wynikow przez 832. Maniek - liczba wyswietlen nie aktualizuje sie ciagle, tylko co jakis czas. |
Dajesz szybką odpowiedź, nie patrząc nawet na wykresy (w tym momencie w którym piszę -0 oglądane). SUPER.
maniek |
Cytat:
|
historia jednej płyty
Ilość załączników: 4
Cytat:
maniek |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Sławek ja mam takie same sterowniki ASPI jak Ty ale z innymi datami :|
|
Cytat:
Właśnie takie porównania wprowadzają w błąd. Test powinien być na tym samym nośniku z tej samej dostawy, zapisywany jednakowym plikiem na tym samym sprzęcie. Takie porównanie j.w. daje obraz istnienia różnic jakości wypalania na różnych napędach przy różnej konfiguracji i oprogramowaniu. :) Dla przykładu podam opisany przypadek zmiany transferu danych z 23MB/s na 33MB/s a różnice w ilości błędów PI zmniejszyły się o 17%. :taktak: |
Ilość załączników: 2
Płytka Platinium nagrana na 401@811 i testowana Kprobe i ten sam egzemplarz płyty sprawdzany na 832. Zrobiłem jeszcze wiele testów płytek nagrywanych na poprzedniej nagrywarce 401 gdzie wyniki były fatalne a testując te same sztuki na 832 są wręcz wspaniałe.
maniek |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:40. |