Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

Turboni 27.09.2004 13:56

sprobuj a zobaczysz a jakby co to napisz do entera to ci powiedza :D
ja juz poltora miesiaca czekam na odpowiedz jak im maila napisalem :>

lexmar 27.09.2004 13:53

Prawdopodobnie się powtarzam ale nie mogę tego zrozumieć czytając wasze posty.Czy mając przerobioną 812s omnipatcherem i firmwerem VSOA na 832s ( wg instrukcji entera 9/2004 ) mogę aktualizować oprogramowanie na VSOB ze strony Liteona ( 550 kb - uruchamia się Flash program),a jeżeli nie to jak to zrobić ?.
Czy po przerobieniu na 832s powinienem wgrywać tylko patchy ze strony codeguys np najnowszy CG3B ( 1,66 MB - uruchamia się również Flesh program ).Z góry dziękuję za
odpowiedż .

sliniak 27.09.2004 13:15

@Legion czy ten oficjalny VS0B.bin do 812S traktowałeś najnowszym Omni? i czy można go potraktować nim i zapisać do exe??

bennyone 27.09.2004 05:21

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
I to zupełnie gratis! :taktak:

No! Odliczając cenę czterech biletów za tramwaj :D

Masz troche racji z tym czyms nowszym do flaszowania - jak zepsulem swoja CDRW bodajze x48 i dostalem x52x32x52 to ilez ja mialem zabawy - nowy bios czytanie testy wiesz to jak te stare baby co ida do kosciola zobaczyc nowego proboszcza(ciul ze gosc ma z 50 lat i wcale nie jest "nowy") jakis rytułał w tym jednak jest, a z bardziej tematycznych rzeczy - zamowilem 50DVD+R wiec jak tylko przyjda bede was wypytywal o KProbe (w koncu okreslic trzeba jaki bios jest dla mnie najlepszy) - czuje palenie w powietrzu;) (i znowu kult KProbe- to cos jak flaszowanie ilez radochy sprawia wymienianie sie wykresami - nie?) :rotfl:

VIZZARD 27.09.2004 00:25

Cytat:

Napisany przez legion
jak pojdze do servisu to dostanie co nowszego do flaszkowania:)

I to zupełnie gratis! :taktak:

No! Odliczając cenę czterech biletów za tramwaj :D

legion 27.09.2004 00:14

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Ja bym ryzykował ... :taktak:

W końcu to tylko kilkaset PLNów :D

A na nagrywarce świat się nie kończy ... :haha:

tak a swiat jest piekny i szeroki ale jak pojdze do servisu to dostanie co nowszego do flaszkowania:)

VIZZARD 27.09.2004 00:14

Cytat:

Napisany przez elk
Kurcze - to Twoje poczucie humoru zaczyna mi sie podobac :)

No widzisz! :mruga:

Podobnie jest z flashowaniem :taktak:

Im więcej flashujesz - tym bardziej ci się to podoba :D

elk 27.09.2004 00:06

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

Kurcze - to Twoje poczucie humoru zaczyna mi sie podobac :)

VIZZARD 27.09.2004 00:01

Cytat:

Napisany przez elk
Próbowałem 2 razy - na dziś dość wrażeń :)

A tak wogóle to za pierwszym razem po restarcie kompa nie znalazł nagrywarki, wyłączyłem kompa, włączyłem i działała. Za drugim razem wystarczyło zrestartować.
Właśnie nagrałem plytke dvd+rw zeby zobaczyc czy wszystko ok i działa. Ale nie poddaje sie - jeszcze będę walczył - warto próbować mtkflashem pod dosem czy lepiej nie ryzykowac i zostac na razie przy tym biosie co mam?

Szczota 27.09.2004 00:00

Cytat:

Napisany przez elk

A tak wogóle to za pierwszym razem po restarcie kompa nie znalazł nagrywarki, wyłączyłem kompa, włączyłem i działała. Za drugim razem wystarczyło zrestartować.
Właśnie nagrałem plytke dvd+rw zeby zobaczyc czy wszystko ok i działa. Ale nie poddaje sie - jeszcze będę walczył - warto próbować mtkflashem pod dosem czy lepiej nie ryzykowac i zostac na razie przy tym biosie co mam?

Jak wgrywasz tego bina to miales zaznaczona ostatnia opcje w omni?? Jak nie to zaznacz. A jak tak to do serwisu ze nie mozesz jej przeflaszowac na 832 :D

elk 26.09.2004 23:49

Cytat:

Napisany przez legion
zrob jeszcze raz :)

VIZZARD 26.09.2004 23:47

Cytat:

Napisany przez legion

A potem jeszcze raz i raz jeszcze .... :D

Aż zacznie ci to sprawiać przyjemność :O

^_^

legion 26.09.2004 23:43

elk 26.09.2004 23:38

Naped mam podpiety jako jedyny do głownego kanalu IDE, nie mam innych napedow, flashuje napewno ten co trzeba, bez plyty w napedzie :)

Zrobienie backupu poszlo bez problemow, wczesniej bios z vs0a na ktorym teraz działa moja zmodowana 812 poszedl bez problemow - tylko ze wtedy nie bawilem sie zadnymi binami tylko wrzucalem zomnipatchowany firmware.

I ja tez nie wiem o co biega ;)

adas.p1 26.09.2004 23:36

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
2. Nagrywarka podczas flashowania podpięta jako jedyny napęd na kanale IDE

Ja mam jeszcze jeden naped na tym samym kanale i flashowanie zawsze przebiega bez problemow (ltnflash 1.24).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:11.