Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

legion 31.07.2004 11:41

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez MegadetH
Próbował ktoś ostatnio płytek intenso +R x4 na tych nowszych VSO8 i VSOA.
Na starych biosach nie była to rewelacja, ale czytały się wszędzie poprawnie.
Może na tych nowych biosach bedzie ok ?
Płytki na giełdzie po 30 zeta za 10 szt.

kupilem dwie takie plytki wykres jest jednej plytki ale druga nagrala sie podobnie
kicha :nie: ale smiga wszedzie:)

MegadetH 31.07.2004 11:54

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No właśnie ....

Po co mi palnik w ogóle jak u slawekj'a będę nagrane płytki zamawiał po 2PLN :taktak:

I to przetestowane :jezyk:

He he już wydze te walące tłumy. Za chwile trzeba będzie listy społeczne zrobic :fala:

MegadetH 31.07.2004 11:58

Cytat:

Napisany przez legion
kupilem dwie takie plytki wykres jest jednej plytki ale druga nagrala sie podobnie
kicha :nie: ale smiga wszedzie:)

Palileś je x4 czy 2.4 ? Sprawdzałeś na jakimś stacjonarnym DVD czy na
końcu sie nie przycina ?
Krde gdyby nie ta końcówka, może coś sie da zrobić dla tej plytki zmianą strategii bo wynik jest zachecający do kombinacji. Jakie masz wrzucone opcje w omni ?

MarkPL 31.07.2004 12:27

Panowie

A ja dzisiaj kupiłem na giełdzie Intenso DVD+R x 1-8 - palone x8 i zobaczcie jaki idealny wykres :)

( W opisie nośnika widać ze to już inny nośnik niz te Intenso co testował kolega )

W koncu znalałzłem idealne dla siebie płytki i w dodatku w atrakcyjnej cenie :)

Co prawda kupiłem w opakowaniu box, ale mysle ze te z cake powinny byc takie same - box 3,20 , cake 10 szt - 26 zł

Poniżej wykres :)

MegadetH 31.07.2004 12:33

Cytat:

Napisany przez MarkPL
Panowie

A ja dzisiaj kupiłem na giełdzie Intenso DVD+R x 1-8 - palone x8 i zobaczcie jaki idealny wykres :)

( W opisie nośnika widać ze to już inny nośnik niz te Intenso co testował kolega )

Co prawda kupiłem w opakowaniu box, ale mysle ze te z cake powinny byc takie same - box 3,20 , cake 10 szt - 26 zł

I o to właśnie cały czas walcze ! płytki po 2.6 w cake z taką jakością po prostu rewelacja :D ! Tylko gdzie ta gielda jest ? Mam nadzieje ze w W-wie beda w takiej samej cenie.

MarkPL 31.07.2004 12:35

Ja byłem na giełdzie w Krakowei, ale myusle ze Wawie tym bardziej będą i to moze w lepszej cenie :)

Mam nadzieje ze te w cake 10 szt są tymi samymi nosnikami :) - Wyglądaja identycznie i też są x8

MegadetH 31.07.2004 12:54

Mam takie pytanko troche off-topic. Od której wersji ghost obsługuje nasze palniki tak aby palic DVD ?

vincent 31.07.2004 12:54

I kolejna płytka z serii: tanie mięso psy jedzą :mruga:

Magnetik -R x4 za niecałe 3 zeta.

slawekj 31.07.2004 13:02

Cytat:

Napisany przez MarkPL
Panowie

Brawo :jupi: Takie wykresy lubię. :spoko: Prośba, nagraj x4 i zrób test.

MegadetH 31.07.2004 13:12

Cytat:

Napisany przez vincent
I kolejna płytka z serii: tanie mięso psy jedzą :mruga:

Magnetik -R x4 za niecałe 3 zeta.

Tą płytkę już pożegnamy :bicz: . Chyba że że zmiana strategii uczyni cuda.
Jak narazie to i 1 miejsce na moim celowniku zajmuje Intenso +R x8. Tylko zeby na gieldzie byly po 2.6 PLN.

slawekj 31.07.2004 13:27

To fakt. Jakość nagrania Intenso +R x8 przy tej cenie jest bardzo dobra. Ale to jedna strona medalu. Czy jednak po dłuższym czasie ta jakość zapisu będzie utrzymana i czy nie powstaną odbarwienia. Już dużo takich płytek po roku musiałem wyrzucić.

MarkPL 31.07.2004 14:00

slawekj

Niemoge nagrac x4 bo kupiłem tylko jedną sztukę :)

Ale jutro lub w Poniedziałek kupie wiecej i zrobie test :)

slawekj 31.07.2004 14:03

Cytat:

Napisany przez MarkPL
slawekj

Niemoge nagrac x4 bo kupiłem tylko jedną sztukę :)

Ale jutro lub w Poniedziałek kupie wiecej i zrobie test :)

Tak mnie zachęciłeś tą płytką, że sam kupię i przetestuję.

Turboni 31.07.2004 14:08

no ja tez kupie na probe bardzo mi sie podoba wykresik.
a teraz esperanza dvd+r x4 nie jest zle ale moglo byc lepiej :D

MegadetH 31.07.2004 14:54

Cytat:

Napisany przez MarkPL
Panowie

Dupa, Dupa, Dupa na giełdzie w w-wie nawet nie słyszeli o Intenso x8. Nawet jeśli sie pokaże to napewno nie w takiej cenie bo za intenso +R x4 życzą sobie 30 zł za 10 szt. Kolo ze stoiska powiedział że na giełdzie w Krakowie są najlepsze ceny po marża na 10 szt. to podobno 0.5 PLN. Ludzie jak ktoś to zobaczy w podobnej cenie okolo 26 zeta to niech da cyne .
pozdro.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:31.