Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   Nowy bios 812S@832S ... jednak :) (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nowy-bios-812s-832s-jednak-35045/)

B@rtek 01.08.2004 22:52

slawk'q co daje właściwie ta ostatnia opcja w omni ale w praktyce nie w teorii?

slawekj 01.08.2004 22:58

Cytat:

Napisany przez barte_k
slawk'q co daje właściwie ta ostatnia opcja w omni ale w praktyce nie w teorii?

To nie teoria ale praktyka. Nie pali nam się dioda.

B@rtek 01.08.2004 23:00

Ja tam wolę aby się paliła :D

slawekj 01.08.2004 23:07

Cytat:

Napisany przez barte_k
Ja tam wolę aby się paliła :D

Uwaga! ma ograniczoną żywotność.

VIZZARD 02.08.2004 01:52

Cytat:

Napisany przez legion
vip zapomniales o browarku:)

:spoko:

Właśnie!
Nigdy _Vip_ nie napomknął o browarku :piwko2: - a to dzięki niemu tak pikne płyty siem palom :ognicho:

VIZZARD 02.08.2004 01:54

Cytat:

Napisany przez slawekj
Uwaga! ma ograniczoną żywotność.

Na szczęście także podlega gwarancji :taktak:

I nie można udowodnić że się zjarała w wyniku braku omnipatchowania :mruga:

B@rtek 02.08.2004 09:03

slawek mówisz, że nic nie zaznaczasz w omni (oprócz wyłączenia diody) aby była lepsza jakość zapisu to po co uzywasz omni, tylko po to aby wyłączyć diodę? Nie lepiej wgrać orginalny bios ze strony liteona? :D

slawekj 02.08.2004 09:13

Cytat:

Napisany przez barte_k
slawek mówisz, że nic nie zaznaczasz w omni (oprócz wyłączenia diody) aby była lepsza jakość zapisu to po co uzywasz omni, tylko po to aby wyłączyć diodę? Nie lepiej wgrać orginalny bios ze strony liteona? :D

Niestety, na eepromie Zebry VS0A bios LiteOn'a nie działa mi poprawnie.Płyty są nagrywane, Nero nie zgłasza błędów a tak nagranych płytek x4 napęd nie widzi. Dziwne to ale prawdziwe. Dlatego muszę używać omni. I wszystko jest ok. A dodatkowe funkcje w omni nie zawsze przynoszą zamierzony efekt.
Przykład: funkcję "force-fallback" należy zaznaczyć tylko w przypadku występowania nieprawidłowości na końcu nagrywanej płyty +Rx8. Jęzeli płyty są nagrywane poprawnie nie powinno zaznaczać się tej funkcji. Ta uwaga pojawia się w momencie próby zaznaczenia.Ta funkcja nie działa do końca poprawnie. To widać wyrażnie na wykresach. Dlatego każda próba zaznaczenia musi być podyktowana potrzebą a nie dlatego że takie funkcje występują. Ja nagrywam w Nero i funkcja auto bitsetting nie jest mi potrzebna bo można ustawiać z poziomu opcji Nero. I.t.d...

xux84 02.08.2004 10:48

Slawekj: rw tez czy tylko r-y?

slawekj 02.08.2004 10:52

Cytat:

Napisany przez xux84
Slawekj: rw tez czy tylko r-y?

Ten problem był opisywany przez innych na forum. Mieli podobne przypadki.
Ten błąd dotyczy wyłącznie płyt + i -R x4. Płyty RW zapisywane i czytane są poprawnie.

B@rtek 02.08.2004 10:56

To dziwne bo mam fabryczną wersję 832S i jak nagrywałem esperanzę 4x printable to nagrać ją nagrało ale później tej płyty nagrywarka nie widziała. Było to na biosie VS0A. Oddałem nagrywarke do serwisu. Chyba 832S tez to dotyczy ???

slawekj 02.08.2004 11:02

Cytat:

Napisany przez barte_k
To dziwne bo mam fabryczną wersję 832S i jak nagrywałem esperanzę 4x printable to nagrać ją nagrało ale później tej płyty nagrywarka nie widziała. Było to na biosie VS0A. Oddałem nagrywarke do serwisu. Chyba 832S tez to dotyczy ???

Czytałem o Twoich problemach. Podejrzewam że wina jest w biosie VS0A. Ten problem pewnie nie dotyczy wszystkich napędów. A może Nero źle współpracuje z VS0A?

B@rtek 02.08.2004 11:13

Niby ID tego nośnika jest w biosie VS0A :D To samo jest np. z tym: nagrywałem film na verbatimie -R i stacjonarne dvd nie chciało mi tego czytać na żadnym z biosów a jak nagrałem na esperanzie i biosie VS05 to chodzi miodzio :D

slawekj 02.08.2004 11:19

Cytat:

Napisany przez barte_k
Niby ID tego nośnika jest w biosie VS0A :D To samo jest np. z tym: nagrywałem film na verbatimie -R i stacjonarne dvd nie chciało mi tego czytać na żadnym z biosów a jak nagrałem na esperanzie i biosie VS05 to chodzi miodzio :D

Biosy Code65536 są modyfikowane i lepiej dopracowane. Na nich ten problem nie występuje. Nie bez znaczenia jest użycie odpowiedniej wersji omni. Na ostaniej 1.3.8 moje wyniki wypalania na VS0A są lepsze od wersji 1.3.7.

B@rtek 02.08.2004 11:21

To prawda. :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:03.