![]() |
Cześć.
Wczoraj wieczorem z braku jakiegokolwiek innego zajęcia postanowiłem wziąść pierwszą lepszą płytę i sprawdzić ją. Na razie zrobiłem test tylko dla HAWK-R Mam jeszcze VERBATIM Metal Azo +R x8. Postaram się zrobić wieczorem i dożucić wynik.. Bios w mojej nagrywarce to ten sam z linku w pierwszym poscie tej dyskusji... Płytka to HAWK-R x4 (kupiona po 10szt. na patyku w AUCHAN) Nagrywarka to 451S@832S Prędkość nagrywania x4 A oto co wyszło... http://www.iqx.republika.pl/HawkDVD-Rx4.JPG |
ladny nawet powiem ze bardzo ladny
|
Brawo! Szok :O Wykres Nr 1. Idealnie nagrane, przypadek czy prawidłowość, a może 451S najlepiej nadaje się do przeróbek? Czekamy na dalsze testy. :spoko:
|
Mam nagranych jeszcze około 15szt. HAWK-R, i parę VERBATIMÓW...
Postaram się zrobić w nocy kolejne płytki i dodać wykresy... Zastanawiałem się ostatnio, czy nie pokombinować z BIOSAMI, ale po pierwszym wykresie widzę że na razie posprawdzam dokładniej ten bios na mojej 851S@832S z Tym epromem co mam (orginał, nic nie było zmieniane oprócz BIOS-u)... |
Cytat:
|
Po raz ostatni. Zupełnie przypadkowo. Otwieram pudełko Verbatima a tu napisane: wilgotność 10-80% a temperatura -5-+55C.
|
A wiesz, że u mnie tesh tak jest ^_^ :spoko:
|
Na kazdej boxowanej plytce jest cos takiego:)
|
Cytat:
Wieczorem sprawdzę VERBATIMY. Mam ich 6szt. Są to DVD+R palone x8 ale na biosie z 851S Zobaczymy .... |
Cytat:
i prosze...nie zaczynajmy znowu tego tematu bo sie pogniewamy :] |
Ale Vip ten temat o wilgotności jest bardzo ciekawy :D ^_^
|
Cytat:
Ciekawe, czy w związku z tym chłodzenie wodne w kompie ma jakiś wpływ na wykresy w kProbe ? :fala: |
no jesli masz uklad otwarty to tak :]
prawde mowiac to nie jest zalecane stosowanie WC w ukladach otwartych w obudowach wlasnie ze wzgledu na podwyzszona wilgotnosc powietrza czego nielubia bardzo kondensatory min. na plytach glownych.Ale jesli uklad jest zamkniety i szczelny no to niema to zadnego znaczenia ...no i dalej paplamy o duperalach :] |
Cytat:
|
:D witam wszystkich !! jeszcze raz dziękuje HOSIE za pomoc w reanimacji mojego liteona 812S !!!! mam teraz whrany biosik vso8 vip-edit i naped chodzi jak brzytwa ! wrzucilbym pare wykresów na forum z k-probe ale do holery niekumam jak wkleic te wyniki ! moze ktos mi pomoze ? nie flashowalem eproma tylko zmienilem biosa ! pozdrawiam
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:21. |