![]() |
Cytat:
Różnice w granicach błędu. :taktak: |
Właściwie to to samo :taktak:
|
Cytat:
ale nosnik ktory poddany testom to Platinum +R bios CG1B wypalony o godzinie 11 testowany na kprobe 242 jak widac wiec nie ma mowy ze za szybko. wiec jakim cudem take totalne rozbierznosci w wynikach mozna by wrocic do VS0A i przetestowac to plytke z CG1B |
Cytat:
|
Cytat:
temperatura pomieszczenia 21 oC, temp wewnątrz komputera 33 oC. I test. płytka nagrzewa się. Oto wynik: |
I drugi test, ta sama płytka nagrzana do temp wewnątrz komp. Przy nagrzewaniu następują naprężenia i stąd te szpilki.
Teraz już wszystko normalnie. :taktak: |
Cytat:
jasne temperatura temperatura a kprobe swoja droga mam rozumiec ze jak dzis rano o 5 :30 zrobie test tego platimum bedze mial okeY wyniki |
Cytat:
Ale tylko na balkonie! :D |
Cytat:
Wszystko zgodnie z moją teorią, wynik podobny, różnice w granicach błędu. |
Ilość załączników: 1
A co byście powiedzieli na taki wynik?
|
Cytat:
|
Dajcie jakiś namiar na dobre płytki, które można wysyłkowo zamówić.
Chociaż ten wykresik mój to może od temperatury, bo u mnie na procu okolo 60stopni jest - krecony proc ^_^ |
Cytat:
sam wplyw temperatury moze miec wplyw na sam cykl wypalania i na tym poprzestanmy co do temperatury. a oto ta sama plyta Platinum(przypominam palona na CG1B) w 832 juz VS0A i test kprobe 2 4 2 ja mam swoja teroie na ten temat i tego programu Kprobe ale moze ty Masz cos ciekawego do napisania w tym temacie POzdrawiam |
dalej ta sama plyta Platinum(przypominam palona na CG1B) w 832 juz VS0A
i test kprobe 2 3 2 i to sa wyniki porownywalne w granicach bledu miedzi wersjami programu a tak na marginesie Kprobe i jego wersje moim zdaniem mocno sa z soba zintegrowane i pisane(lub udoskonalane) pod konkretne wersje biosow ale moze mam tylko takie odczucia |
Cytat:
w chwili kiedy nie było biosu VS0A. Cytat:
Dla porównania test tej samej płytki na kprobe 2.1.0, wynik podobny, minimalnie mniejsze błędy bo i temperatura wewnątrz komputera 31 oC. Przypuszczenia o pisaniu pod biosy nie ma uzasadnienia. Moim zdaniem testy przeprowadzone na tym samym sprzęcie i w tych samych warunkach co potwierdzają moje i Twoje wyniki są wiarygodne i nie zależą od wersji Kprobe :taktak: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:57. |