![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
| Zobacz rezultaty głosowania: Czy Twoim zdaniem warto zrobić moda 812@832? | |||
| TAK |
|
262 | 67.01% |
| NIE |
|
36 | 9.21% |
| NIE WIADOMO |
|
93 | 23.79% |
| Wszystkich głosów: 391. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#4531 |
|
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
takie male porownanie
![]() moj 2 litek 812 ze stycznia po modzie na 832 wypalil tak Verbatim DVD+R DL TU jest screen z KProbe postanowilem sprawdzic jak plytka wyjdzie w PlexTools i oto wynik
Choćby było z gówna nic mu w życiu nie dorówna. Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#4532 |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
ladnie
|
|
|
|
|
|
#4533 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
slodko
![]() i juz kolega cieszy sie z nowej zabawki
|
|
|
|
|
|
#4534 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Przyznam się, jestem leniem
i przeraża mnie widok tych "paru" stron do przeczytania, a moje pytanka są dla niektórych proste:Który bios dla 812s wgrać, aby jak najlepiej nagrywać Najwięcej nagrywam na dvd-r, czasem dvd+r, rzadko dvd-rw, dvd+rw nawet nie mam..... Na dl mi nie zależy - jak już cena zjedzie poniżej 10 zł/szt to może zacznę o nich myśleć. Obecnie mam US0Q, ostro zastanawiam się nad @ 832S.VS0E.patched-cf ze stronki codeguys.rpc1.org. Co o nim sądzicie i czy umozliwia on zmiane bitsettingu ?? No i co to jest autobitsetting, force shifting/fallback ?? (te pytania nasunęły mi się po zassaniu biosów z podpisu Legiona, zaraz będe szukał odpowiedzi....wyszukiwarka nic nie znajduje )I pytanko z innej beczki - czy w nero można zmienić bitsetting (przy screenie od lg widziałem, ze w ustawieniach nagrywarki nero ma taką opcję).
Ostatnio zmieniany przez Conti : 26.12.2004 o godz. 17:08 |
|
|
|
|
|
#4535 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
W OP nie zaznaczać żadnych udziwniaczy A tylko autobitsetting i problem w Nero z głowy ![]() Ale jeżeli chcesz to zobacz TU
|
|
|
|
|
#4536 |
|
Wymiatacz
![]() |
Widziałem obie te opcje. Używam nero 6.6.0.1 i nie ma żadnej z tych możliwości. Wgrałem już bios @ 832S.VS0E.patched-cf prosto ze stronki codeguys.rpc1.org. nic w nim nie zmieniając. Jest podpisany jako: VS0E - patched - crossflashing więc chyba nic nie ma zmienione oprocz możliwości sflaszowania 812-tki. Czyli zgrać sobie "stockowy" bios VSOB, potraktować go w omni "auto-bitsettingiem" oraz "fix the dead drive blink / enable cross-flashing" i wgrać zamiast tego VSOE ?? Przy okazji się zapytam - jak wydobyć bios z instalatora liteona (chodzi mi o te biosy ze stronki cdrinfo) ?? ... Zassałem sobie ze stronki codeguys oznaczone jako "VS04/VS08/VS0A/VS0B - stock - unscrambled (old)" Mam nadzieje, że one są "czyste" Verb DVD-RW 4x, nagrany dla testu:
Ostatnio zmieniany przez Conti : 26.12.2004 o godz. 18:06 |
|
|
|
|
|
#4537 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Wybieraj pomiędzy VS0B lub VS0E - sam sprawdź jak się zachowują Bo na różnych palnikach bywa różnie ![]() A postępowanie takie jak mówisz ("zgrać sobie ....") ![]() A do wydobycia bina masz XFlash-X (XFlash eXtractor) for LiteOn Drives
|
|
|
|
|
#4538 |
|
Wymiatacz
![]() |
Zmieniłem na VSOB, potraktowany w omni "auto-bitsettingiem" oraz "fix the dead drive blink / enable cross-flashing".
Właśnie nagrywam tą samą płytkę tym samym. Zaraz dołącze obrazek .Ale niestety opcja zmiany bitsettingu w nero 6.6.0.1 nie pojawiła się . Może zmienić wersję nero...
Ostatnio zmieniany przez Conti : 26.12.2004 o godz. 18:39 |
|
|
|
|
|
#4539 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Po zastosowaniu ABS w OP Czymkolwiek byś nie nagrywał Zawsze z "+" powinien być DVD-ROM ![]()
|
|
|
|
|
#4540 |
|
Wymiatacz
![]() |
Czyli to oznacza "autobitsetting" super..... Myślałem, że po prostu jest to odblokowanie możliwości zmiany bitsettingu
. A tu sobie sam zmienia .W instrukcji do omni dowiedziałem się też o co chodzi z "force shifting/fallback", faktycznie nie jest to mi potrzebne. Testuje już nowo nagraną płytkę z VS0B. Różnica jest duża na niekorzyść VS0B. Wrócę do E i troszkę dłużej potestuje .
Ostatnio zmieniany przez Conti : 26.12.2004 o godz. 19:07 |
|
|
|
|
|
#4541 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Sprawdź na kilku różnych nośnikach
|
|
|
|
|
#4542 |
|
Wymiatacz
![]() |
Wiem, że testowanie na 1 jest z lekka bez sensu, ale kiego licha są tak duże róznice...
Jak to wyglądało u Ciebie ?? Chodzi mi szczególnie o "-" bo "+" i tak się nieźle nagrywają.
|
|
|
|
#4543 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() I na takim palę cały czas ![]() Z małymi wyskokami na eksperymenty ![]() A na "minusach" nie nagrywam prawie w ogóle
|
|
|
|
|
#4544 |
|
Wymiatacz
![]() |
Po przejrzeniu paru testów mam takie wrażenie, że VS0B lepszy jest dla plusów natomiast VS0E niewiele gorzej pali plusy za to lepiej minusy. Ale moge się mylić
.Zresztą na wiosnę pewnie będe musiał zmienić wypalarkę i jak narazie kandydatem nr1 jest Toshiba a nr2 litek ale ciekawe który .
|
|
|
|
#4545 | |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|